Erilaiset surffitrukit ja niiden surffitekniikat

Olen testannut oikeastaan kaikki markkinoilla olevat surffitrukit. Offshoren valikoimiin on päätynyt vain parhaiksi toteamamme systeemit. Surf skate variaatioita on niin paljon, että mikäli haluat tarpeitasi vastaavan laudan niin ota yhteyttä tästä niin palaamme asap. Käytännössä erilaisia surffitrukkimalleja on vain kolme. Surffitrukkien tuntumaan vaikuttaa  korotuspalat ja renkaiden laakeripesän keskitys sekä dekin muodot kuten leveys ja concave. Yleisesti aihe on laaja ja artikkelin alapuolella lisää aiheesta.

1. BUSHINGS MALLIN TRUKKI ELI INVERTED KINGPIN SURFFITRUKKI (JOTKUT SANOO MYÖS XRKP- ELI EXTREMEKINGPIN SURFFITRUKKI)

ChargerX Rollersurfer 160mm surfskate trucksInverted kingpin bushings surffitrukit muodostuu baseplatesta, hangerista ja näiden valissa olevista kumityynyistä, joita kutsutaan bushingeiksi. Etu – ja takatrukki ovat erilaisia, molempien trukkien kingpinit osoittavat etuviistoon. Bushings surftrukkisysteemit on suunniteltu toimimaan trukkiparina. Inverted bushings surffitrukit ovat lähes huoltovapaita ja huolettomia ainoastaan trukkikumeja joutuu vaihtamaan normikäytössä noin 2-3vuoden kuluttua ja se on todella helppoa. Bushingeja löytyy Offshoresta. Normi lonkkari ja TKP sekä RKP trukeista tällaiset surffitrukit erottuvat spesiaalin geometriansa ansiosta. Trukkisysteemi on aivan omanlaisensa eikä sillä ole mitään tekemistä normaalien tai edes longboardissa käytettävien trukkien kanssa. Trukkiparit soveltuvat kaikenlaiseen surfskateiluun.

Yleisesti eri inverted surffitrukkien väliset erot syntyvät pivottialueen muotoilusta ja hangerin rakesta sekä baseplaten ja hangerin kulmasta sekä tietysti hangerin leveydestä. Tuntumaa pystyy korostamaan trukin kanssa käytetyistä koropaloista ja dekin muodoista ja sheipeistä. Trukkien asemointi dekissä vaikuttaa laudan toimintaan ja monissa surfskate dekeissä on säädettävä wheelbase. Säätömahdollisuus löytyy myös useista trukkien baseplateista. Toiminnallisuutta muokataan erilaisilla bushingeilla ja prikoilla sekä pivot cupilla ja rengasvalinnalla.

Offshoresta löytyy kaikki tarvikkeet muokkauksiin ja modauksiin. Bushings trukit kannatta muokata käyttäjän painon sekä käyttöalueen mukaisiksi. Modattuna Inverted kingpin surffitrukeilla onnistuu flättipumppailu ja simulointi sekä erityisesti surffitrikit ja parkki/pooli/kaariskeittaus. Pumptrack on yksi parhaista surffiharjoitteista ja näistä trukeista saa hybridi surffitrukin lisäksi helpoimmat trukit kyseiseen pumptrack harjoitteeseen. Toinen video tästä. Inverted mallinen surffitrukkisysteemi löytyy Hydroponic, Miller, Carver ja Landyachtz merkeiltä ja kyseisiä merkkejä on saatavilla Offshoresta, Carverit alkaen 199e ja Millerit sekä Hydroponicit 179e.

surfskate kirra turning

2. HYBRID SURFFITRUKKI

Slide surffitrukki on herkästi ja syvään kääntyvä ja se synkronoi todella hyvin saman valmistajan takatrukin kanssa. Takatrukin palauttava ja pumppaava ominaisuus luo lautaan etutrukin kanssa erityislaatuisen kellutavan lainelautafiiliksen. Laudasta ei tule edestä kiikkerän tuntuista, koska trukkisysteemi on hieman matalampi kuin muut systeemit. Trukkisysteemi ja sen geometria on yksinkertainen sekoitus inverted hanger tyyppistä surffitrukkia ja vipumallista surffitrukkia. Sliden trukki on yksi kopioiduimmista surffitrukkimalleista. Ainoana tämän tyyppisenä trukkimallina erityisominaisuutena Slide trukeissa on symmetrinen jousi, joka eliminoi epäsuhtaisen kiikkeryyden ja keinuvuuden eli puoltavuuden puolelta toiselle. Kopiomalleissa ei ole symmetristä jousta eikä jousen kiinnitystä, hangeri myös liikkuu kopioissa pienemmän matkaa. Jousella pystyy hienosäätämään palautusnopeutta ja vastusta sekä se luo lainelautamaisen kelluttavan tunteen. Trukit ovat kestävät ja kevyimmät trukkiparisysteemit mitä markkinoilla on. Sliden trukit sopivat agressiivisempaan surffisimuloimiseen sekä allround surffiskeittaukseen mm pumptrack ja flättireeneihin. Trukkiparista saa tosi pumppaavan, kun modaa takatrukkia. Sliden takatrukki on optimoitu toimimaan etutrukin kanssa mm oikean korkeuden ja kääntösäteen puolesta.

Slide trukeissa on käänteisen hangerin etuominaisuuus, joka tuo jalalle dekin päällä lisää liikkumatilaa. Slide ei myöskään sakkaa eikä sukella mikä vaivaa erityisesti eräitä jousimallisia surffitrukkeja. Mikäli trukki sakkaa tai jumittaa poikittain eli hangeri menee poikittain laudan alle niin jouset venyvät tai katkeavat sekä lauta tökkää ikävästi. Tällainen etutrukin toiminta ei edes vastaa lainelautailua eikä paranna ainakaan surfsimuloimista. Venyneet jouset vievät laudasta surffituntuman eikä trukki toimi enään suunnitellun mukaisesti.

Sliden systeemi soveltuu parhaiten surffin harjoitteluun, sillä sen loogisuus ja kellutavuuden tunnetta ei löydy muista trukkisysteemeistä. Trukkiparin surfsysteemi laittaa molemmat jalat toimimaan ja siksi joudut käyttämään koko kroppaa liikeratoihin samaan tapaan kuin lainelautaillessa. Näin tehdyt harjoitteet päätyvät nopeasti lainelaudalla tehtäviksi.

Flow ja Carver surfskate.JPGKäänteisellä palautusjousisysteemillä on huomattava etu verrattuna esimerkiksi Carverin jousimalliseen trukkiin. Käänteinen systeemi mahdollistaa trukin hangerin sijoittamisen eteenpäin tuoden lisätilaa etujalan paikalle dekillä, vertaa kuvaa vasemmalla. Surfskateja ajetaan jalka etutrukin takana joten käänteisyydellä saadaan myös eliminoitua carveria vaivaava nosen sukellus mikäli jalka on liikkunut liian eteen lähelle nosea. Slideissä jousi on paremmin lialta ja kolhuilta suojattuna kuin Carverissa.

Flow systeemi on sama kuin Slide generation 1 trukkisysteemi 2006-2019.  Uudemmissa kuin 2020 Slide laudoissa trukkisysteeminä on menossa jo generation 3 ja vaikka se saattaa ulkoisesti näyttää samalta kuin systeemi 1-2. GEN3 on aivan eri tuntuinen kuin vanhemmat systeemit. Slide Gen3 sopii myös skateparkkiin ja kaikenlaiseen surfskeittaukseen. Flow trukit soveltuvat mm lasten ja nuorten surfskateihin mistä syystä niitä on valikoimassakin. Sliden trukit kääntyvät huomattavasti syvempään (liinaavat) ja Flown trukit loiviten. Offshoren kaikki Slide laudat ovat tällä uusimmalla systeemillä olevia.

3. VIPUMALLISET ELI JOUSIMALLISET SURFFITRUKIT

Yleisesti vipumalliset surffitrukit ovat parhaimmillaan flättisimuloinnissa ja fättipumppailussa. Hauskimmillaan trukit ovat loiviin liuskoihin käännöksiä harjoitellen esimerkiksi autotallien nousuliuskoihin tai lastauslaitureiden reunavalleihin. Trukeilla pystyy surf operoimaan nopeastikin sillä ne reagoivat herkästi. Herkkyys muuttuu haastavaksi skeittiparkeissa missä vipumallisia systeemejä suositummat ovat inverted kingpin surffitrukit tai hybridit. Vipumallisilla surfskateilla saa pienen tilan nopeasti haltuunsa. Vipumallisilla liikeradat ovat nopeampia eikä surffisimulointi vaadi niin paljoa voimaa.

Flying wheels ja Smoothstar sekä Kruuze käyttävät samaa Thruster tyylistä surffibaseplatesysteemiä completeissaan. FW ja Smoothstarin surffisysteemi tulee samasta tehtaasta. Toimintapatentin omistaa japanilainen yritys, joka on kehittänyt trukin vipumallisen baseplaten. Lisenssillä valmistetussa surffisysteemissä Smoothstar ja Flyingwheels kiinnittää baseplateen identtiset matalan geometrian TKP trukit. Flying wheels ja Smoothstar trukkikonseptit eivät eroa käytännössä ollenkaan. Jopa renkaat ovat identtiset ja tulevat samasta tehtaasta. Kruuze pyrkii hinnoittelemaan completensa edullisemmaksi käyttämällä halvempia trukkeja samassa systeemissä. Vakio Kruuzen trukkikumit vaihdamme parempiin jolloin laudan toiminta paranee huomattavasti lähelle Smoothstaria ja Flyingwheelsiä. Kruuzen dekit ovat samaa tasoa kuin FW ja Smoothstar ja ne onkin todella mukavia ja helppoja sheippejä. Siksi Kruuze merkkiä löytyykin valikoimastamme suosien edullista hankintahintaa ja käytön helppoutta (muokattuna) ja myös modattuna Thruster surffisysteemillä. Flying wheels valikoimasta olemme noukkineet omiin valikoimiimme vain toimivimmat sheipit ja parhaimmat mallit ja sellaiset jotka täydentävät valikoimaamme. Smoothstar malleja pidämme tästä syystä ylihinnoiteltuna varsinkin kun osatkin ovat laakereita myöden samoja kuin Kruuze ja FW.

Thruster (Lombard) jousivipusysteemi kääntyvyys on rajattu 170 asteeseen jolloin trukki ei tökkää eikä sakkaa poikittain. 180 asteetta ja enemmän kääntyvissä trukeissa on kestävyys ja käyttöongelma. Niiden jouset katkeilevat jopa 4 kertaa kesässä normikäytössä (surftech). Tästä syystä tiettyjä vipusysteemimerkkejä ei löydy valikoimistamme. Se, että trukki kääntyy poikittain ei ole enään edes lainelautailujuttu, koska oikean lainelaudan nosea ei pysty liikkeessä kääntämään pidolla edes 180:tä astetta.

surfskate truck system lombard

YOW Meraki surfsysteemejä on Offshoresta saatavilla kahta mallia. Parempaa S5 jousella olevaa V4 baseplate versiota. V4 on tarkoitettu junioreille ja alle 50 kiloiselle. Tämän painoisimmille on olemassa toiminnallisempiakin malleja edullisempaan hankintahintaan.  Merakissa ei ole TKP trukin baseplatea ja systeemin vipuvarsi on lyhyempi kuin vanha YOW. Lyhyempi vipuvarsi tekee trukista hieman vakaamman. Merak lyhentää dekin wheelbasea noin 1.5″.

YOW systeemin kääntyminen on myös rajattu kriittiseen 170 asteeseen. YOW systeemissä on erilliset TKP trukit joita voi muokata käyttäjän painolle optimiksi. Muokkaamme meiltä ostetut YOW laudat aina veloituksetta vastaamaan painoasi mikäli se menee käyttösektorin yli tai ali. Vakioversiot ovat suunniteltu 50-95 kiloiselle joten ne eivät voi toimia kaikille samalla tavalla. Myös completen renkaita vaihtamalla saa muokattua laudan ominaisuuksia ja vaikuttamalla trukin toimintaan. YOW lautoja on tullut Offshoreen 2020 täydentämään surffiskedejen valikoimaa. Valikoimassamme on vain surffisimuloimiseen ja aaltoskeittaukseen sopivat mallit, emme myy YOW kruiserisheippejä vaan siihen löytyy parempiakin merkkejä ja malleja kuten Landyachtz surfskates.

Waterbone surf adapter on vipumallinen ilman jousta toimiva vipumallinen trukkisysteemi johon voi liittää lähes minkä tahansa jo olemassa olevan trukin. Surf adapter on etutrukkisysteemi ja siihen voi ostaa erikseen takatrukille rail adpterin. Rail adapterin ansiosta lautaa käännetään enemmän yläkropan ja jalkojen yhteistoiminnalla samaan tapaan kuin lainelautaillessa esimerkiksi singlefinillä. Waterbornen rail adapteri estää vipumallisen trukkisysteemin etupään sukeltamisen. Waterbornen systeemiin voi vaikuttaa erilaisialla trukeilla ja niiden setupilla. Variaatioita on lähes rajattomasti. Koska systeemi ei muuta trukkien paikkaa (wheelbasea) voi kyseisellä systeemillä muuttaa esimerkiksi vanhan lonkkaridekin surfskateksi. Muuntosysteemi hyödyntää vanhoja osia eli sopivat lähes kaikkiin trukkeihin ja lähes kaikkiin dekkeihin, varauksella jopa tavallisiin pidemmän wheelbasen shortborad dekkeihin. Waterbornen trukit soveltuvat parhaiten mikäli haluaa singlefin tyylisen surffiskeden tai käytön painoposte on carving ja pitkä wheelbase. Kysy lisää Offshoresta (sivutkin päivittyneet). Review tästä.

3. SURFFITRUKIT JOITA MYYDÄÄN SURFFITRUKKEINA, MUTTA NE EIVÄT OLE SURFFITRUKKEJA

Torsion idealla perustuvat trukit eivät ole surffitrukkeja vaan ne ovat longboard trukkeja. Niiden kääntyvyyskin on samaa luokkaa kuin Paris lonkkaritrukkien. Tällaisia trukkeja on ainakin Revenge, Globe ja myöskin Flying wheels merkillä. FW merkillä ne ovatkin oikeaoppisesti longboard kategoriassa, mutta esimerkiksi Globe myy näillä trukeilla varustettuja rullalautaoja surfskateina mikä on todella harhaanjohtavaa. Myös muut merkit tekevät samaa, joten ole tarkkana kun päätät surfskate valintaasi.

4. SURFFITEKNIIKKA OIKEILLA SURFFITRUKKIMALLEILLA

Simuloimalla surffia, käsien liikeratoja ja ylävartalon asentoa harjoittelemalla, surffikin siirtyy huomaamatta next levelille. Vipumallisilla trukeilla surffisimuloiminen on kevyempää ja helpoimpaa sekä liikkeet nopeampia. Eniten voimaa surffisimulointiin vaatii Inverted kingpin surffisysteemi. Näiden välimaastoon sijoittaa Hybrid trukit.

Vipumallisilla oppii surffitekniikan nopeammin ja helpommin kuin muilla systeemeillä. Vipumallisilla trukeilla liikeradat menevät helposti liian nopeiksi ja lyhyiksi jolloin niiden koordinaatioharjoite ei ole niin tehokasta. Vipumallisilla trukeilla lihasmuistivaikute on heikompi. Inverted surffitrukkimalleilla joutuu käyttämään huomattavasti enemmän lihasvoimaa. Kun voimaa joutuu käyttämään niin lihakset ovat silloin myös enemmän aktiivisena eli käytössä.  Tällöin surffaamisessa kehittyy tehokkaammin, kun liikeradat menevät ”voimalla” lihasmuistiin eli aivot saavat enemmän ärsykkeitä ja lihakset vastetta.

Hybridimallin harjoitusvastus on taas näiden välistä. Kaikista paras tilanne on se, että saa vaihtaa aina silloin tällöin erilaista lauta- ja trukkityyppiä. Tehokkain harjoite syntyy, kun tekniikan opettelee vipumallisella ja jatkaa Inverted tai Hybrid mallisella surfskatella. Tällöin saattaa Inverted/Hybrid malli tuntua aluksi vaikeammalta, mutta opittuasi samat jutut sen typpisillä trukeilla olet kehittynyt huomattavasti. Samoin, kun Inverted/Hybrid malleihin siirtyy ja tekee surffisimuloinnin hitaammin, niin huomaa kuinka lihaskoordinaatio kehittyy.

Ostajan päätökseksi siis jää ostaako minkä surffisysteemin vai kaksi. Tämän takia meillä on valikoimissamme myös edullisempia vipumallisia surfskatejakin ja hybrid/IVKP surfskateja. Teen myös kilpailukykyisen tarjouksen mikäli haluat kaksi eri systeemin lautaa. Pariskuntien kannattaakin ostaa heti kahden eri systeemin laudat jolloin harjoittelu on tehokasta. Olemme toimineet surffauksen ja surfskatejen sekä longboardien parissa noin 25v joten kaikenlainen surffiskeittaus ja surffaus on tuttua hommaa. Siksi meillä on myös surffivalmennusta eri menetelmin.

hamboards HST200 trucks

Monipuoliseen surffisimuloimiseen, pumptrackeille ja betoniparkkeihin yms sopii parhaiten allround inverted trukkipari tai Sliden surffisysteemi. Slide surfskate laudoissa on yksinkertainen lineaarinen jousisysteemi joka kääntyy molemmille puolille samalla lailla kun kilpailijoiden trukeissa on eroavaisuutta tai puoltavuutta puolelle toiselle kääntämisessä ole.

5. YLEISTÄ INVERTED KINGPIN (XRKP) SURFFITRUKEISTA

Inverted kinpin surffitrukit eivät ”sukella” eikä ”sakkaa” tiukoissakaan käännöksessä. Siksi sen tyyppiset trukit toimivat paremmin vaneri- ja betoniparkeissa. Hydroponicin trukit sijoittuvat kääntymisessään lähes samaan kuin Slide, mutta huomattavsti enemmän kuin Flow. Hydroponic 2 trukit taipuvat betoniparkkeihin ja vaikka rampeille sekä streetille ja ovat huomattavasti kevyempiä kuin Flown tai Carverin trukit. Hydroponicin inverted surffitrukit on lähes huoltovapaat. Offshoresta löytyy myös pivottikuppeja Carver trukkeihin (carverin ongelma) sekä bushingeja kaikkiin mahdollisiin surffitrukkisysteemeihin. Kaikkia surfskate trukkeja voi myös modata ja niin usein teemmekin asiakkaan laudan yksilöimiseksi ja eri ominaisuuksien korostamiseksi. Bushingeilla voi myös vaikuttaa hangerin palautusnopeuteen eli samaan asiaan mitä etua jousimallisilla trukeilla on haettu.

Dekeistä ja renkaista lisää surf skate ostajan oppaastamme.

5.1 Charger RS, Miller XRKP, Carver CX, Flying wheels STR, Long Island ST, Hydroponic.

Carverin 2017 esittelemä CX trukki on ideallisesti sama trukki kuin Millerin 2014 lanseeraama XRKP surftrukkipari, molemmissa on yhtenevä kingpin XRKP geometria hieman eri hienosäädöillä toteutettuna. Millerin ja Carverin trukeissa ei ole toiminnallisia eroja vaan erot trukkeihin syntyvät trukeissa käytettävistä trukkikumeista. Trukkien ulkoisia eroja löytyy hangerin muotoilusta, millä ei ole käytön kanssa mitään merkitystä. Carver CX4 mallista on kapeampi versio ja siihen eivät käyttäjät ole lämmenneet vaan lähes kaikkien surf skate valmistajien trukkien leveys on vakiintunut n.160-170mm leveyteen. Carver on vähentänyt käyttämäänsä C7 trukkimallia ja poistanut 2020 kokonaan tuon kapean CX4 trukkinsa malliston laudoista. Hydroponicin jaFW completeissa pystyy säätäämään wheelbasen pituutta dekissä olevista sekä trukissa olevista reijistä. Carver kompleteissa ei ole säätömahdollisuutta. Flying wheelsin (FW) surffitrukki kääntyy syvimpään näistä tämän tyyppisistä trukeista. Long Islandsin trukki on vakiona pehmein, mutta voimme muokata sitä bushingeilla vastaamaan Hydroponicin ja Carverin tuntumaa. Charger RS trukkipari sopii pidemmille wheelbaseille. Millerin surffitrukki on hyvä kompromissitrukki Carverin tapaan. FW ja Hydroponic sekä Long Islands ovat päivittäneet trukkisheippinsä 2020 ja siten hieman edellä muita vastaavia systeemejä.

surf skate cut back

5.2 Landyachtz Bear surffitrukit

Landyachtz bear surffitrukit ovat poikkeavat muista surffitrukkisysteemeistä, Niissä kinpin on käännetty kohtisuoraan eteenpäin. Geometria mahdollistaa surffitrukkimaisen kääntyvyyden vauhtikestäyyden pysyessä lonkkaritrukkien tasolla. Landy onkin brändännyt surffitrukkinsa enemmän surfstyle skeittaukseen kuin surffisimulointiin.

6. HARJOITTELU JA VALMENNUS

Offshoresta Tampereelta on mahdollisuus ostaa surffivalmennus ™ tai surffikoutsaus ™. Surffivalmennuksessa harjoitellaan erilaisia surffausta tukevia harjoitteita surffisimulaattorilla ja tasapainoa harjoittavilla tukevilla menetelmillä mm fit/balance ball/hiit yhdistettynä surfskate harjoitteisiin ja kevyisiin SurfFitness ™ tyyppisiin liikkeisiin. Nämä 3 harjoitetta yhdessä ovat oikotie nopealle surffauksen oppimiselle ennekuin olet edes kertaakaan päässyt veteen. Peruskurssi eli surffikoutsaus, jossa opetetaan take off ym simulaattorillamme. on ekologinen vaihtoehto surfcamp ulkomaanmatkalle ja antaa hyvät lähtökohdat lainelautailun aloittamiselle ja reissuun. Lisää aiheesta artikkeliin tästä videoineen. Offshoreen saat yhteyden tai yhteystiedot tästä mikäli haluat koutsausta, valmennusta tai pelkän surfskate opetuksen.

surfsimulaattori

Cutback käännöksiä on helppo harjoitella sillä Valikoimamme trukkien ja dekkien geometrian suunnittelussa on onnistuttu vastaamaan käännöksessä samaa tunnetta kuin surffatessa. Hyvän completen etu- sekä takatrukki synkronoivat keskenään. Oikeassa surfskatessa on surffisimuloimiseen suunniteltu kunnollinen kicktaili sillä ilman sitä et pysty surffisimuloimaan, koska et saa lautaan jaloillesi oikeaa surffistanssia ja oikeaoppista surffiasentoa. Jalkojen paikkojen luonnollinen sijainti dekistä on erityisen tärkeää. Siksi osaamme myös auttaa dekkityypin valinnassa. Katso video alta miksi dekistä pitää löytyä kunnollinen kicktail ja missä etujalkaa pidetään. Personal trainer tyyppisessä harjoittelussa näemme myös surfskatetekniikkasi mm. sen, että vipumallisilla paljon skeitanneet käyttävät liikaa nilkkoja kääntämiseen. Voit osallistua harjoitteluun omalla surfskate laudallasikin. Kesän 2020 aikana valmennukseen ja harjoitteluun tulee mullistava uutuus, josta lisää kun se valmistuu. Olemme toimineet surffiskeittauksen parissa jo yli 20v. Surfstyle historia tästä.

Kesän 2020 aikana on tulossa myös muutama surfskate pumptrack meeting ja surfsimulointia surfskateilla sekä SUP skate land paddler kokeilupäivä. SUP land paddler videot tästä ja tästä.

Surfskate harjoitteista tullaan tekemään videot + tekstiopastetut Episodit 2017-20 aikana. Valmiit episodit alla listattuna, klikkaa alleviivattua. Maailman tilanteen vuoksi aloitamme DrZilton lautatohtori sarjan, jossa opeteaan surf -surf skate perusteita ja samoja asioita mitä opetamme valmennuksessamme. Näistä lautatohtoreista kannattaa aloitella. Niitä on tulossa lähiaikoina lisää.

Lautatohtori 21.4.2020: Surf skate stance.

Episodi 1, pumptrack

Episodi 2, pumppaus tasamaalla

Episodi 3, topturn-ja-bottomturn

Episodi 4, cutback

Episodi 5, snap ja slash

Episodi 6, Spray

Episode 7, Carving

Episodi 8, korvaavat harjoitteet

Episodi 9-11, pool & bankit & rampit

Valikoimamme surfskatet pumppaavat eli niillä pystyy liikkumaan eteenpäin ilman jalalla potkuttelua kahdenlaisella tekniikalla; pelkällä yläkropan kierrolla tai vain jaloilla pumppaamalla. Yhdistämällä tekniikat pystyy laudoilla pumppaamaan ylämäkiäkin. Molemmilla tekniikoilla kerätään vauhtia lainelautailussakin. Surffiskeitit kääntyvät todella pienessä tilassa, jopa 1.5m x1.5m eli cutbackin pystyy tekemään parkkiruutuakin pienemmässä tilassa. Mikäli haluaa harjoittaa vertikaalipumppausta (vrt surfpump) niin pumptrakit ovat parasta harjoitetta kallistettuine mutkineen. Vauhdin lisääntyessä rytmityksen harjoittelu pumppaukselle vaikeutuu toiseen potenssiin. Pumptrakkejä löytyy suomestakin. Niistä lisää skate spotit osiossa.

Tasamaalla pystyy carvailemaan pumppaamalla vauhtia ja tekemällä väliin jyrkkiä carving surfstyle tyylisiä käännöksiä. Alamäissä vauhtia voi säädellä samanlaisilla jarruttavilla surf snap käännöksillä tai standup slidellä. Surfskateilla on helppo ajella skeittiparkeissa ja harjoitella kaariin surffikäännöksiä samalla tekniikalla kuin lainelautaa ohjataan (täysin eri tekniikka kuin skateshortboardilla parkeissa mm jaloilla/kropalla painotus). Surffisimuloimiseen suunnatut Miller & Hydroponic &Slide Surfskatet on helppo hallita ja ne sopii kaikenikäisille sukupuoleen katsomatta.

Suuntaus 2018 eteenpäin->2020

SILLAN RAMPPI2Kesäksi 2018 tyylisuuntaus palasi taas kaltevien pintojen kääntämisen puolelle eli kaikenlaiset wave bankit surfskateille tulevat yleistymään olkoon ne sitten luonnollisia tai rakennettuja; vanerisia, betonisia tai komposiitteja. Surffisimuloimalla 10 minuutin surfskateharjoituksella voi oppia enemmän kuin 10 päivän surffireissulla. Toistamalla liikesarjoja ne jää helposti lihasmuistiin. Myös pumptrack tyyppiset radat alkavat yleistymään. Surfskatelle valmistetaan omia ramppejakin ja Offshoren suunnitelmissa on hankkia sellainen 2020 tai auttaa kunnallisissa hankkeissa sellaisen hankkimiseksi. Surfskate puistoja ja parkkeja on rakennettu viimekesän 2017 aikana ympäri eurooppaa useita ja niissä tapahtuukin lainelautailun opetusta ja surfskate kilpailuja. Alustavasti olemme puhuneet Havumäki Ranchin kanssa suomen ensimmäisen Surfskate kilpailu/tapahtuman järjestämisestä. Ranchilla järjestettiin 2016 Surf meet , Snowsurf ja skate merkeissä.

Edellä video, joissa havainnollistetaan hyvin surffiskeiteillä skeittausta. Surfskatet toimii aloittelijasta protyypeille ja käy pelkästä kaupunkikruiserista poolin hinkkaajille. Videossa jopa steppaillaan (0:28s-), flipataan lautaa ja lasketaan mäkeä surf skate laudalla erilaisilla tyyleillä.

Advertisement
Kategoria(t): Surf, Surfskate Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Erilaiset surffitrukit ja niiden surffitekniikat

  1. Paluuviite: Surfskaten huolto ja säilytys | Surf & Skate & Snow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s