Surf Adapter

waterborne surf and rail adapters.png

Offshoresta on saatavilla heti toimitukseen surfadapter, jolla tavallisen lonkkarin tai kruiserin saa muutettua ekologisesti surf skate tyyliseksi laudaksi hyödyntäen laudassasi olemassa olevia trukkeja. Surf adapter systeemi toimii parhaiten TKP eli Traditional KingPin trukkien kanssa ja pidemmissä laudoissa myös RKP combolla. Käytettäessä molempia tai vain etuadapteria, lauta muuttuu pumppaavaksi ja sillä pääsee pumppailemaan jopa ylämäkeen ilman potkuttelua. Surf adapterit eivät muuta lautasi wheelbasea eikä etutrukin hangerin sijaintia. Tämän takia surf adapter sopii lähes jokaiseen dekkiin huomioiden dekin alkuperäisen concaven, myös shortboardeihin kuten ystävämme Leopoldin videolla. Laudasta saa myös rakenneltua lumilautailua simuloivan (Carving-Pow) lonkkarin. Kääntymisominaisuuteen vaikuttaa olennaisesti adaptereihin liitettävät trukit sekä muutettavan laudan wheelbase, sheippi ja concave. Surf adapter kolminkertaistaa nykyisten trukkiesi kääntyvyyden. Offshoresta setin yhteydessä on ostettavissa matalan geometrian TKP etutrukki jolloin pääset hyödyntämään nykyisen lautasi RKP takatrukin.

waterbone rail adapter pintail deck.png

Valinnaisena vaihtoehtona on settiin ns rail adapter, joka asennetaan takatrukin alle. Molemmat yhdessä luovat laudalle kelluttavan ”surfy” tunteen. Rail adapteria käytettäessä laudan takapää kallistuu, mutta ei ohjaa takarenkailla mainittavasti. Lautaa ohjataan tällöin enemmän yläkropalla sillä kallistettaessa laudan takapää suuntaa sinne minne nose ohjaa. Rail adapterin käyttö ehkäisee laudan nosen sukeltamisen alaspäin eikä lautaa tarvitse kääntää ollenkaan nilkoilla (kuva yläpuolella). Rail adapterin kanssa laudan luonne on enemmän kelluva ”surf tai Pow snowboard” ja tekniikassa korostuu surffauksen tapaan yläkropan käyttäminen käännöksissä ja pumppaamisessa, koska takarenkailla ei pysty ohjaamaan määräävästi. Tällaisella molemman adapterin laudalla on todella nautittavaa laskea loivia alamäkiä tai parkkipaikkoja ja tehdä jyrkkiä syvään kääntyviä surffikäännöksiä joko surffityylillä (enemmän yläkroppaa) tai snoukkatyylillä (enemmän lantiota ja jalkoja). Kumpaakin adapteria käytettäessa hitaammassa vauhdissa laudalla pystyy simuloimaan surffaamista. Vauhdin kasvaessa esim. alamäkiin simuloiminen vastaa lumilautailua. Rail adapteri tuo lautaan myös vakautta (speed woblet lähtee usein juuri takaa) mahdollistaen isojen linjojen snoukkatyyliset puuterikäännökset. Rail adapter ehkäisee vipumallisissa trukkisysteemeistä tutun takapyörien noston. Rail adapter luo lautaan omanlaisen vapaan kelluttavan fiiliksen johon jää helposti koukkuun. Setti on muuten Made in USA, Costa Mesa.

waterborne tkp backtruck.png

Pelkkää etutrukin muuntosarjaa, surf adapteria, voi käyttää, jos käytön painopisteenä on pelkästään carving tai lyhyemmillä laudoilla (takana TKP) surfstyle skateparkkiajot . Pitkissä laudoissa carving ominaisuutta painotettaessa, tuntuman ja liinauksen suhteen paras trukki on RKP trukki eli Reverse KingPin trukki. Pelkkä etusysteemi + RKP takatrukkina saa pidemmän laudan tuntumaan lyhyemmältä laudalta. Lauta kulkee kulmikkaammin (koukkukäänöksin) ja teräväkäännöksisesti ilman rail adapteria. Tällainen setuppi tekee lyhyestä laudasta monelle liian nopeasti kääntyvän. Lyhyeen lautaan pelkkä etusysteemi asennettuna ja TKP trukki takana saa laudan tuntuman lähes samaksi kuin inverted surf skate trukeilla ja sellainen setuppi sopiikin betoniparkki ja kaariajoon yhtä hyvin kuin perinteinen surf skate systeemi mikäli edessä käyttää matalaa TKP trukkia surf adapterin kanssa. Erona surfskate trukkituntumaan on ajettaessa nosen keveyden tunne, jota kuvaa hyvin sama ero kuin performance lainelauta vs fisu. Pelkällä etusysteemillä laudan takatrukin käyttö korostuu samaan tapaan kuin käyttäisit erilaisia eviä lainelaudassa ja siksi käytettävällä takatrukilla on suuri merkitys tuntumaan mikä pitää huomioida laudan setupissa. Paras yhdistelmä on tietenkin käyttää surf skate takatrukkia. Rakennamme oikeanlaisen setupin Offshoressa, myös vanhaan dekkiisi.

surf adapter height.JPGMikäli kiinnostaa ostaa custom koottu ja matalan geometrian trukeilla kasattu ”surf ready complete” niin kokoamme sinulle sellaisen vaikka vanhaan dekkiisi. Käyttämämme trukit eivät juurikaan korota lautaa verrattuna esimerkiksi kuvassa verrokkina olevaan matalan geon 45 asteen RKP trukkeihin. Surf adaptereita käytettäessä laudan käyttöalue laajenee carving ja pump sekä surfstyle painoitteiseksi. Settiä myydään irtonaisenakin. Kyseisellä Offshoren suosittelemalla setupilla on todella hauska kääntyillä esim Hiedanrannan ulkobetoniparkissa tai Santalahden uunituoreilla loivilla alamäillä. Santalahden uusilla asfalteilla (kuva tästä) tullaankin kevään ja kesän 2020 aikana järjestämään surf-surfskate-carving opetusta hyödyntäen kaikkia mahdollisia saatavilla olevia surf skateja ja surf style adaptereita. PS. Videon betoniparkki oli vähän jäinen 🙂 Videon surf adapter setupit on koottu tavalliseen Miller 36″ pintail lautaan ja 33″ kruiseriin, käytön painopisteen erot näkyvät videolla. Mikäli heräsi kysymyksiä tai jos haluat ostaa surf adapterin tai surf skaten niin ota yheyttä Offshoreen vaikka tästä. UUSI VIDEO ALLA!

Advertisement
Kategoria(t): Surfskate Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Surf Adapter

  1. Paluuviite: Custom Surfskate | Surf & Skate & Snow

  2. Paluuviite: Surffitrukit ja surffisysteemit | Surf & Skate & Snow

  3. Paluuviite: Surf skate 2019 | Surf & Skate & Snow

  4. Paluuviite: Erilaiset surffitrukit ja niiden surffitekniikat | Surf & Skate & Snow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s