Longboard ostajan opas

2019 Longboardin ostaminen ei ole yksinkertaista. Oikean ja sopivan dekin valinnan lisäksi dekkiin pitää valita oikeat osat kuten trukit, trukkiruuvit, renkaat, laakerit ja spacerit sekä krippi. Oikeanlaisten osien valita on yhtä tärkeää kuin dekinkin. Osien täytyy sopia dekkiin ja kaikkien osien synkata keskenään. Kaikki trukit eivät sovi kaikkiin dekkeihin. Vaarana on myös wheelbite eli jos rengas- ja trukkivalinta on mennyt pieleen niin rengas nappaa dekkiin kiinni. Kripinkään asennus ei ole yksinkertaista kuten kaikkien osienkaan oikeaoppinen asennus lautaan. Tämän takia meillä ei ole anonyymiä nettikauppaa vaan kokoamme toimivan paketin osista jotka toimivat dekin kanssa. Nettikaupasta klikkaamalla et todennäköisesti löydä sopivaa ja soveltuvaa lautaa. Artikkelissa alempana esitellään kaikki lonkkaroinnin osa-alueet ja siihen sopivimmat lautavaihtoehdot. Offshoresta ostetut laudat kootaan aina ns. laskuvalmiiksi osilla, jotka toimivat laudassa. Kaikki laudat tarkastetaan ja toimitetaan virheettöminä. Ostaminen on helppoa. Laitat vaan mailia osoitteeseen juha.sila@offshore.fi niin katsotaan sinulle sopiva lauta Offshoren laajasta valikoimasta. Näin olemme toimineet luotettavasti yli 20 vuotta.

Skate longboardLongboarding voidaan jakaa moneen osa-alueeseen ja siksi sen esitteleminen on vaikeaa.  Longboard on yleisesti käsitteenä pidemmillä laudoilla tapahtuvaa skeittausta. Lautojen ominaisuuksia on helpoin kuvata lautojen käyttötarkoituksen mukaan. Pääpiirteittäin joustava eli flexi dekki on hyvä kruisailuun ja carving-tyyppiseen alamäkikurvailuun. Kovempivauhtisempaan ja haastavampaan sekä teknisempään lonkkarointiin jäykät dekit ovat parempia. Dekeissä on concavea eli dekin yläpuoli on kovera jalan alla. Concavea on monenlaisia eri käyttötarkoitukseen. Erilaiset concavet tuntuvat jalan alla erilaisilta ja välittävät kengän pidon lisäksi laudan tuntumaa skeittaajalle. Concave määrittelee myös osaltaan laudan käsiteltävyyttä. Trukit ja renkaat luovat laudalle myös erikoisominaisuuksia sekä tuovat dekistä ominaisuuksia esille. Niistä artikkelin loppupuolella enemmän. Kaikkia edellä mainittuja longboardeja löytyy Offshoresta heti toimitukseen. Toimitamme postilla ja matkahuollolla ellet pääse liikkeeseemme Tampereelle. Tarjouskyselyn tai tilauksen voi lähettää sähköpostilla. Vaihtoehtoisesti voi soittaa Juhalle tai Mikalle, yhteystiedot tästä. Facebook-sivuiltamme voi myös katsella vaihtuvaa valikoimaa. Soita jos olet tulossa paikanpäälle.

Myymme myös paketteja, joissa esim complete, kypärä ja suojahanskat. Lisäksi edellämainitut + polvisuojat/kyynärsuojat sekä lähetys ja vaikka lonkkaribägi. Teemme tuotteista yhteistarjouksen. Kysy tarjous juha.sila@offshore.fi
 longboard-bag       miller-longboard-kypara    surf skate hybrid surfturn

90% myymistämme laudoista modataan asiakkaalle käyttötarkoitukseen sopivaksi ja siten, että osat synkronoivat keskenään parhaalla mahdollisella tavalla ilman vaarallista wheelbiteä yms. Tämän takia meillä ei ole nettikauppaa, koska meille on ehdottoman tärkeää, että käytetyt osat synkronoivat keskenään ja toimivat dekin kanssa. Suojissa on tärkeää oikea koko ja osaamme neuvoa oikean koon valinnassa. Kaikki käytetyt tarvikkeet ovat parasta mitä voimme yli 20v longboard-kokemuksellamme sanoa.

Laudat kootaan laskuvalmiiksi completeksi sisältäen kaiken tarvittavan :

-korotuspalat/shockpädit/trukit/bushingsit/speedwasherit/trukkiruuvit/dekin/kripin asennus/renkaat/laakerit/spacerit.

-lisäksi pakettiin voidaan lisätä erikoistarjoushinnalla kyynärsuojat, polvisuojat, kypärä ja suojahanskat, lonkkasuojat ja jopa lenkkarit ja farkut (Thrasher). Suojista lisää tarkemmin tästä blogilinkistä.

Mikäli etsit lautaa kaikenlaisiin osa-alueisiin paitsi DH tyyliseen alamäkipommitukseen on tämä lauta on suosittelemammeme vaihtoehto  (<- linkki) eikä vaihtoehtoja tarvitse miettiä sen enenpää. Monipuolinen lauta sopii kaikentasoisille lautailijoille.

LONGBOARDING OSA-ALUEET JA KÄYTETTÄVÄT LAUDAT

Longboard cruising . Peruskruisaukseen sopii monenlainen lauta. Madalletuilla laudoilla on helpompi potkutella sekä matalaa lautaa on helpompi hallita. Flexillä laudalla on mukavampi kruisailla, mutta vaikeampi potkutella. Madallettuja kruisailuun sopivia dekkejä löytyy valikoimastamme useita completeja alle 200e hintaluokkaan. Drop thru lautoja eli lautoja joissa trukkien baseplate tulee dekin läpi on eri pituisia ja erilaisilla flexeillä. Completeissa on 180mm leveät reverse kingpin trukit ja krippaavat, hyvin rullaavat renkaat.  Useaan dropthru lautaan voi trukit laittaa vaihtoehtoisesti topmount kiinnitykselläkin. Edellä kaksi vaihtoehtoa, lisää vaihtoehtoja mm mikrodropillisia saa vaikka kysymällä sähköpostitse.  Muokkaamme completen mieleiseksi esimerkiksi tiedämme mitkä trukit sopivat tietyn tyyliseen lautaan parhaiten. Madalletuissa laudoissa väärä rengas- tai trukkivalinta aiheuttaa herkästi wheelbiten.

miller palm beach miller cytrus

miller soulHyviä kicktailillisia longboard kruiserilautoja on markkinoilla vähän. Miller Soul on tunnokas ja loogisen helposti kääntyvä, käyttökelpoisella kicktaililla varustettu lonkkari. Soulissa on todella mukavalta tuntuva mieto U-concave. Kompakti pituus tekee laudasta monikäyttöisen. Lautaa voi hallita tailista kääntämällä sekä keventämällä keulaa esteiden yli mikäli ollaus ei onnistu. Soulilla on mukava ja helppo karvailla alamäkiä ja jopa pumppailla tasamaalla. Soul on myös kevyt käsitellä ja sillä helppo kurvailla tiukkojakin”surfstyle” mutkia. Soulia saa monella eri osavalinnalla ja Offshoresta tilaamalla kokoamme sinulle mieleisen setupin alkaen 187e complete. Edellä mainitun lisäksi Millerin kicktailillinen tuplakickillinen Tatanka sopii peruskokoonpanolla erittäin hyviksi kicktailiseksi kruisereiksi, jota voi kehityttyään päivittää mieleiseen suuntaan vaikka freerideriksi pelkällä rengasvalinnalla. Tatanka (basic setup 199e complete) on monipuolinen lauta ja sillä on helppo aloittaa harrastus. Lautaa voi päivittää jo ostovaiheessakin täysiveriseksi high end freerideriksi.  Tatankalla pystyy hieman steppailemaan ja danceilemaan, koska siinä on tilava platformi. Tatanka laudasta kattava review tubevideoineen tästä. Voimme koota freeridetyylisestä dekistä kruisailupainoitteisenkin, mikäli haluat myöhemmin vain renkaita vaihtamalla siirtyä ”next levelille”. Kolmas vaihtoehto lähes flätti ja flexi Madrid Dude. Dudessa on käyttökelpoinen diamond kicktail. Kaupunkikruisailuun sopivat laudat ovat surf skateja ketterän kääntymisen vuoksi.

Minikruisereista valikoimassa on kolmea erilaista mallia, dekit ovat kanadanvaahteraa. Vakiona pitävät renkaat ja hyvin kääntyvät trukit. Miller Essential 119e on monipuolinen yhdistelmä kruiseria ja 80-luvun sheippiä. Miller Sunrice 27.5″ on puhdas, yksinkertainen, miedolla concavella varustettu minikruiseri alkaen 109e complete. Molemmat sopivat erittäin hyvin myös perus kaupunkikruisailuun paikasta a paikkaan b sekä ns. koulumatkakruisereiksi. Lautojen suunnittelussa on otettu huomioon myös leveys suhteessa pituuteen eli ne eivät ole liian kapeita. Toimii myös hyvänä ja laadukkaana vaihtoehtona liian kapeille ja concavettomille markettien liukaspintaisille muovikruisereille. Mikäli haluat panostaa laatuun, osien ja dekin toimivuuteen sekä erottua massasta ja kehittyä. Mikäli haluat kaikkein monipuolisimman kruiserin suosittelemme ehdottomasti surf skaten hankintaa.

surfskate mundaka turningSkatesurffit ovat mielenkiintoinen ja paras hyvä vaihtoehto minikruiserille ja lyhyemmille kruiserilonkkareille. Muotoina suositaan 70-80´s sheippejä. Skatesurffeilla voi liikkua pumppaamallakin, jopa loivaa ylämäkeäkin. Trukit kääntyvät todella paljon ilman renkaiden wheelbiteä. Alamäessa vauhtia voi helposti kontrolloida kurvailemalla. Koska dekit ovat leveitä ja miedolla konkalla sekä helposti hallittavalla setupilla niin jopa steppailu ja dance ovat mahdollisia kyseisellä laudoilla.  Skatesurfeilla voi simuloida surffausteknikkaa kuten painonsiirtoa, käsien ja ylävartalon liikeratoja sekä jalkojen ja käsien asentoa käännöksissä. surfskate mundakaCutback tekniikan harjoittelu onnistuu kuivalla maalla. Laudalla loivasti kääntäen ja samalla pumpaten saa aikaiseksi saman kelluttavan tunteen kuin aallon facella pumppaaminen tuntuu. Jokaisella suomisurffarilla, joka haluaa kehittyä surffauksessaan tulisi olla tämä!  Näissä Miller&Hydronponic Surfskate –malleissa nose ei myöskään sukella alaspäin tiukoissa käännöksissä. Aallottomien päivien the must hankinta! Toimii 100% kruiserinakin! Paras vaihtoehto citykruiseriksi ja paikasta a paikkaan b käytettäväksi commuutteriksi on tämä vaihtoehto. Offshoren valikoimassa olevista Miller ja Hydroponic skatesurf laudoista löytyy kattava kuvaus videoineen tästä.

finlayson_niina surfskate.jpg

Niina surfskate cruising@finlayson

Carving eli karvaus on longboard mäenlaskua aidoimmillaan. Carvingissa pyritään laskemaan mäki alas siten, että tehdään mahdollisimman jyrkkiä kurveja menettämättä renkaiden pitoa. Tämän takia carving renkaat ovat pehmeitä ja krippaavia. Mäen profiili pyritään käyttämään mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti hyödyksi. Renkaat, trukit ja laudan dekki ajetaan ominaisuuksien ääripäähän ja tämäntyyppisellä mutkailulaskemisella hallitaan omalta osaltaan vauhtia. Dekit ovat mediumflexejä ja parhaimmat dekit ovat flexiltään tarkkaan suunniteltuja. Alussa dekissä voi olla flexiä, joka jäykkenee selkeästi loppua kohden, tällaista flexia sanotaan progressiiviseksi.

Offshorestaa löytyy uuden tyyppisiä carving/dance/surf hybridejä. Surf hybridit ovat pitkiä 46-55″ radikaalisti kääntyviä longboardeja. Surf hybrid laudalla voi mennä jopa pooliin (kuva alla) tai carvata näyttävästi sen kylän jyrkimmän mäen alas ja harjoitella surffisimulointia. Laudassa on 60/70-luvun Hair Hippie tunnelma, looginen flexi ja se pumppaa ja kääntyy kuin aito surffilauta. (video tulossa 9/2019).

surf hybrid skateboard.JPG surfskate hybrid_niina_edesta.jpg

Hydroponic Zayoul Maple 40,5″ edustaa painaville ja isokokoisille suunnattua lautaa. Symmetrinen lauta kääntyy todella tarkasti ja flexi on optimoitu isokokoisille carveen ja steppailuun. Zayoul Bamboo 40,5″ on bambuytimellinen versio, jossa lasikuidutus tuo dekkiin kiertojäykkyyttä ja värinän vaimennusta.

hydroponic-zayul

Klassisessa Miller Pintail mallissa on hyödynnetty progressiivista flexiä laminoimalla puuviluja erisuuntaisesti. Pintailit sopivat myös tasamaakruisailuun. Taaksepäin kapeneva muoto suosii potkuttelua, koska silloin jalalla on enemmän tilaa potkutella eikä nilkkalumpio osu dekin reunaan kiinni jalkajarrutettaessakaan. Pintailissa dekin herkkyys korostuu takajalalle kapenevan perän ansiosta. Muotoilulla luodaan laskijalle surffilautamaista tunnetta.miller pintail

Tällaisista pintail muotoisista surffityylisistä laudoista parhaimmat ovat Miller Pintailit(alkaen 179e) ja W concave rocker Madrid SpoonPintail 37.25″ (alk.199e). Kyseisissä laudoissa on hyvin kääntyvät trukit ja pitävät renkaat jolloin ne soveltuvan myös carving tyyppiseen laskemiseen. Offshore myös muokkaa trukkeja mieleiseksi. Lautoihin saa turvallisuutta parantavat LED renkaat.

Madallettua ja erittäin joustavaa carving/cruising lautaa edustaa Miller Tawa. Tawassa on lasikuidutus minkä ansiosta laudassa on pumppaava flexi. Tawalla on nautinnollista kääntyillä sillä meno on värinää vaimentavan kuidutuksen ansiosta tasaista. Se sopii myös kruisailuun ja yleislaudaksi sekä rantabulevardikruiseriksi vaikka Kaivopuistoon. Tawaa löytyy kahdenlaisella grafiikalla.

miller tawa

Danceilu on enemmän laudanpäällä tanssimista esim bodyvarialia ja pyörähtelyä yhdistettynä steppailuun, käännöksiin ja jopa standupslideen.Steppailu on laudalla edestakaisin liikkumista joko ristiaskelin tai ilman. Concave on kyseisissä laudoissa mieto jolloin lautaa on helppo käsitellä, laudoissa ei ole madallustaitoksia. Dance- ja steppailulautojen aatelia on Hydroponic Vicky 48″9″. Vickyssä on 7 vaahterakerrosta ja epoxy resin ydin vaimentamaan tärinää ja tuomaan lautaan loogisen reboundin ja flexin jolloin sillä on helppo dansailla, steppailla tai muuten vaan soulcarvailla ja laskea vakaasti mäkiä. Vickyä saa monella erilaisella setupilla riippuen käytön painopisteestä. Review tyyppinen video tästä.

hydroponic-vicky

Videossa steppaillaan ja dancaillaan sekä kruisaillaan Hydroponic Zayoul Maple 40,5″ laudalla. Zayoul Maple on kevyt symmetrinen, jossa pienet kicktailit ja sopivasti flexaava dekki helppoon steppailuun, kruisailuun ja carveen. Zayoul Bamboossa on yksi lasikuitukerros bambuviilujen välissä tuomaan laudalle carving ja dance painoitteisempaa laskua ja tasapainottamaan dekkiä laudan päällä tapahtuvaan tanssailuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATarp surfingissa aalto tehdään pressulla, joka vedetään kaarelle aivan skeittaajan takaa tai edestä, riippuen minkälaista aaltotyyppiä haluaa. Lautailijalle tulee tunne surffaamisesta, koska aalto tavallaan nousee koko ajan. Aallon aikana voi laudalla vaikka steppailla. Tarpatessa laudan päällä voi suorittaa freestyleä mm. steppailua ja danceilua.

Dance/Freestyle/Streetjibb/Streetcruise on lonkkarilla temppuilua tasamaalla. Freestylelaudat ovat symmetrisiä twintippejä, joissa on kicknose ja -tail. Lonkkarin tailia ja nosea käytetään laudan flexin kanssa hyväksi. Kaikenlainen tasapainoilutemppuilu tasamaakruisauksen aikana kuuluu tähän freestylelajiin. Katso myös Hydroponic laudat yllä ja niistä malli Zayoul Maple tai Bamboo. Freestyle laudoissakin pitää olla tarpeeksi jalkatilaa eli laudat ovat yleensä yli 40″ pitkiä. Pidemmät freestyle laudat soveltuvat myös danceen sekä monipuolisiksi kruisereiksi jolla voi tehdä vaikka manuaaleja. Hyvä vaihtoehto on  Miller Commander, jota löytyy Offshoresta modattuna todella kääntyväksi 199,90e complete. Freestyletrikkeihin kuuluu mm. shuvitit, manuaalit ja tiger clawit. Kyseisiä trikkejä voi yhdistellä myös slidetyksen aj danceilun yhteyteen tai ihan vaan  flättikruisailuun kuten seuraavassa Miller Commander videossa .

Madrid Disaster WeezerCommute on paikasta a paikkaan b liikkumista eli potkuttelua. Kunnollisella commutelaudalla pystyy laskemaan eteen tulevat mäet ja kääntyilemään ketterästi ihmisvilinässä ilman wheelbiten pelkoa. Commute on yksi muoto kruisausta tai toisinpäin. Suurin ero on, että kruiserilaudat ovat selkeästi pidempiä ja leveämpiä kuin commutelaudat. Kompakti pituus on etuna lautaa kuljetettaessa esimerkiksi bussissa tai metrossa, kapeus helpottaa potkuttelua. Commutelaudalta vaaditaan hyvää kääntyvyyttä ja smoothisti toimivia renkaita jotka synkronoi laudan flexin ja trukkien kääntyvyyden kanssa. Kompaktin kokonsa ja erityisesti keveytensä vuoksi tällaiset laudat soveltuvat hyvin myös reissulaudaksi tai lyhyille ja kevyille lonkkaroijille. Topmountina commuteen ja carvailuun löytyy ylemmän kuvan Madrid Weezer 36″. Jokaisesta tilatusta Weezeristä Madrid lahjoittaa osuuden hyväntekeväisyyteen punaiselle ristille.

hy-dropthru-2-longboardLapsille valikikoimissamme on madallettu Hydroponic DT2 31,5″. Dekissä on mieto concave ja flexi ja sen voi laittaa topmountiksikin. DT kääntyy ketterästi. Offshoresta löytyy commutelaudaksi myös lyhyempää alle 38″ Pintailmallista lautaa sekä commuteen modattuja matalia freeridelautoja. Commutecarving dekeissä on usein vähän camperia sekä miedompi concave. Liika concave tekee lyhyestä laudasta käännettäessä keinuvan ja epävakaan tunteen, varsinkin jos jalkasi on enemmän kuin kokoa 44.

Freeride on lautailun yksi suuntaus, joka edustaa monen tyylistä lonkkarointia. Freerideä ei pidä sekoittaa freestyleen. Freeridessä mäki voi olla mutkainen tai suora. Freeridetyyppiseen laskemiseen liittyy olennaisesti laudan hallinta renkaiden pidon menetettyä. Lyhyemmät freeridelaudat sopivat hyvin ns cityfreerideen ja slideen. Tällaisissa laudoissa on lyhyempi wheelbase ja ovat siten hieman ketterämpiä kääntymään.

Yksinkertaisena brickkisheipillä cityfreerideen löytyy Hydroponic Ariki, joka on 38.5″ pitkä epoxy resin vaahteraytimellinen high end lauta. Mikäli haluat hieman pidempää ja vauhtikestävämpää dekkiä teknisempään freerideen/slideen niin vaihtoehtosi on ehdottomasti Ariki.  Lasikuitukerros vaimentaa värinän ja lisää slidetyksessä vaadittavaa kiertojäykkyyttä. Laudassa on kolmiosainen rocker, madallus flushmountilla (trukkien kohta madallettu ja saa aikaa ”foot stopperin” dekin päällipuolelle) + erittäin hyvin suunnitellut pocketit jaloille yhdistettynä maltillisesti nostettuun noseen ja tailiin. Twintip. Lautaan yhdistettynä Cadillac tai Buddha renkaat tekevät laudasta ylivoimaisen helpon freeriderin kohtuullisella hinnalla.

hydroponic-hy-ariki-complete

Mutkissa tai kurvatessa hallitun pidon menetystä kutsutaan driftaukseksi ja slaidaukseksi. Pitoa menetetään tarkoituksella joko vauhdin säätämiseksi tai temppuiluun (slideen). Renkaiden pidon hallittu menetys eli slaidaaminen on oleellinen ominaisuus, jota renkaasta haetaan freeridessä. Pidon menetys ei tarkoita sitä, että renkaasta katoaa tuntuma vaan renkaan täydellinen pidon menetys täytyy tapahtua progressiivisesti, ei yllättäen. Siksi dekiltä vaaditaan maksimaalista kiertojäykkyyttä. Toinen ominaisuus on looginen jäykkyys. Dekissä kuuluu olla värinöitä vaimentavaa ominaisuutta flexissä (ei joustoa). Tämän takia monet freeridelaudat ovat tehty ensiluokkaisesta vaahterasta laminoimalla puuviiluja erisuuntaisesti laadukkaalla liimalla. Laudan concavella ja muodoilla pyritään vaikuttamaan optimaalisiin ominaisuuksiin yhdessä osavalintojen kanssa. Freeridelaudoissa on usein CNC jyrsityt rengaskaivot, jotta kiertojäykkyys ja kestävyys ei katoaisi laudasta kyseisillä kohdilla vaikka rengaskaivot olisivatkin syvät. Varsinkin topmount laudoissa rengaskaivot kuuluu olla isot ja riittävän syvät ehkäisemään wheelbiteä sillä monet tykkäävät freeridelaudoissa kääntyvistä matalan geometrian trukeista mm Sabre 38:sta, Bear 40 Grizzlyistä tai Bolzen sekä Caliber trukeista, kyseisiä trukkeja saa Offshoresta.  Edellä mainitun kaltaiset laudat on Hydroponic Sherpa 2.0 ja Madrid Havoc topmount (kuvassa yllä ja linkissä tarkempi selostus, videoreview tästä ja valmistajan video tästä). 38.3″ pitkässä ja 9.53″ leveässä Hydroponic Sherpassa (kuva alla) on värinää vaimentava kuidutus osana dekin epoxy resin rakennetta. Nosessa on sheipattu footstopper ja U konkka, joka jyrkkenee nosea kohti. Takajalalle on W konkka sekä mieto kicktail. Wheelbase on säädettävä välille 22.17″ – 30,67″. Tämän päällä pitää seistä itse!

hydroponic-sherpa-2-0

Allround freerideen ja tekniseen freerideen löytyy Miller Divisionilta Speedway ja Tatanka mallit. Molemmista löytyy W concave ja mikrodropit. Jalat lukittuu erittäin hyvin paikkoihinsa. Millerin malleja voidaan päivittää kruisailupainoitteisesta completesta high end freeridecompleteksi. Osaamme rakentaa näistä laudoista matalan topmount freeriderin joka kääntyy maksimaalisesti ottamatta wheelbiteä. Tatankasta lisää tästä. Millerit ovat hyvät vaihtoehdot jos haluaa ostaa hyvän dekin ja päivittää myöhemmin osia haluamaansa longboard suuntaukseen. Topmountteina soveltuvat myös suomidownhilliin.

miller speedway                       miller tatanka

Freeridelautoja on tarjolla myös Drop thru versioina ja niillä esimerkiksi freeride slaidaamisen aloittaminen on asteen helpompaa kuin topmounteilla. Drop thru freeride lautaesimerkkeinä on Miller Daytona. Daytonassa on jalat lukitsevat mikrodropit ja W concave. Freeride voi myös olla monipuolista skeittaamista. Freeride tarkoittaakin mäenlaskun aikana tehtäviä näyttäviä slaideja vauhdin hillitsemiseksi eikä freeridessä ole tarkoitus päästä mahdollisimman lujaa eikä nopeasti alas vaan enemmänkin taidokkaasti.

Pystymme tarjoamaan osavalikoimastamme ja custom kokoamalla parhaat osat freeridelautaan mm Blood Orange, Cadillac Swingers/Sugar Mamas/Jellies tai Buddha Sogi/Hansan/Tricky freeriderenkailla siten, että setti on mahdollisimman matala ja renkaat osuvat rengaskaivoihin ilman wheelbiteä. Myymme tietenkin pelkkiä renkaitakin sekä muita osia kuten laakereita, karkeaa freeridegrippiä, slidepugseja…

buddha-wheels-hansan-72mm80a-and-fukyo-green-85abuddha-longboard-wheels-sogi-green-85a-and-sogi-red-83a

Allround Freerideen/slideen/standupslideen parhaiten soveltuvat renkaat ovat freeridepainoitteiset 70mm78a/81a Cadillac Swingers. Cadillac Jelliesit ovat renkaat joilla onnistuu perus kruisailukin. 2014/15 suosionsa löi läpi slaidaavat ja pehmeät pienemmät 65mm freeriderenkaat  Cadillac Sugar Mamasit.  Klikkaamaalla edellisiä rengaslinkkejä pääset lukemaan renkaista tarkemman kuvauksen. Offshoresta löytyy myös Seismic 68mm freeride Tantrumeja ja Blood Orange sekä Buddha renkaita. Valikoimassa on Cult Classicceja joilla myöskin hyvä aloittaa slideharjoittelu.

Seuraavassa videossa lasketaan erilaisilla Buddha renkailla.

Freerideen ja kaikenlaiseen muuhunkin longboard skeittaukseen tarvitset kypärän lisäksi suojahanskat. Offshoresta Trojan (Venom) gloves että Landyachtz Gloveseja sekä Lush hanskoja. Meiltä ostettuihin hanskoihin saat tarvikkeina liukupaloja eli puckeja. Offshoresta löytyy myös polvi- ja kyynärsuojia sekä selkäpanssareita ja lonkkasuojahousuja esim. DH asun tai farkkujen alle. Kysy tarjousta laudan oston yhteydessä.

HUOM! Älä käytä rullaluisteluun tarkoitettuja rannesuojia sillä kaaduttaessa sormesi murtuvat tökätessään asfalttiin eikä kyseisillä suojilla pysty suorittamaan slidetystä.

Downhillissä eli pommituksessa kyse on mäen laskemisesta mahdollisimman kovaa. Trukit ovat yleensä viritetty kovaan vauhtiin voblaamisen estämiseksi. Suomen mäkiin hyvät DH trukit saa viritettyä Bear Grizzly 40 asteisista trukeista, Calibereista tai Bolzen vastaavista yli 40 asteen  trukeista. Markkinoilla on CNC työstettyjä trukkeja mm Bear Smokey mutta niiden hyöty suomen mittakaavan mäissä on turhaa. Trukit muokataan dekkiin soveltuvaksi sekä omaan laskutyyliin sopivaksi mm baceplaten kulmalla ja trukkikumeilla. DH dekit ovat aina jäykkiä, joko dropattuja, dropthru, topmount tai flushmount kiinnityksellä sovellettuja noin 38-42” medium-hard concavella varustettuja dekkejä.

Rokkerimuotoilu deehoodekissä helpottaa jalan painetta eteen ja taaksepäin sekä helpottaa pitämään jalkoja oikeassa asennossa. Concaveja on monenlaisia mm pockettiin tähtääviä dropautuksilla olevia topmountteja. Seismic Speedwent renkaat ovat jo klassikon maineen saavuttaneet alamäkirenkaat ja erittäin sopivat suomalaisiin mäkiin. Isompia yli 72mm olevista renkaista löytyy Seismic Speed vent 76mm, Ly Hawgs Zombie 76mm sarja. Monista high end freeridelaudoista saa rakentamalla erittäin hyvän vauhtia kestävän DH laudan mm. Madrid Havoc:sta ja Hydroponic Sherpasta. Offshoresta on saatavilla downhilla lautaa, jota voidaan koota asiakkaan toiveiden mukaisesti eri osakokoonpanoilla mm Bear Grizzly 40 asteisilla trukeilla ja Seismickin renkailla. Miller Speedway on W concavella ja miedoilla dropautuksella tehty vaahteradekkinen jäykkä topmount lauta, josta saa modattua DH laudan. Dropautus ylipäätään madaltaa laskijan painopistettä sekä antaa tukea jaloille ilman erikseen käytettäviä tukipaloja tai trukkiruuvien päihin asennettavia ”tukkikumeja” eli footstoppereita. Offshoren valikoimassa on myös Cult Traction Beam rengasta sekä vaihtelevasti eri malleja ja merkkejä.

Täydellistä pidon menetystä kutsutaan slideksi eli slaidaamiseksi. Renkaan ollessa slaidissa, pystyy lautaa myös silloinkin hallitsemaan. 90-luvun freeridetrendinä oli tekninen slaidaus. Teknisessä slaidauksessa käytetään slidehanskoja suojaamaan käsiä, mutta myös auttamaan hallisemaan erilaisissa monipuolisissa trikeissä. Käsi maassa slaidaamista kutsutaan Glove down nimellä ja pystyslaidaamista eli ilman kättä maassa slaidaamista kutsutaan Standup slideksi. 2000-luvun trendinä freerideslidessä oli pystyslidet. Pystyslideissä ei kättä laiteta maahan vaan slide suoritetaan pystyasennossa. Slideen sopiva lautatyyppi on sama kuin freerideen, mutta myös voi olla myös täysin erityyppinen esimerkiksi jopa Miller Duck Unit ISM . Slidehanskoina glovedowniin hyvät hanskat on Trojan ja Lush, molempia löytyy Offshoresta. Kaikilla laudoilla pystyy slaidaan ja freeridettään jos osaa. Tekniseen slideen laudat ovat pienempiä ja usein tailillisia sekä renkaat luistavampia (Blood Orange street, Seismic  Tantrum 82a), Cult Ism, Hawgs 88a).  Teknisessä slidessä käytetään sliden hallintaan myös käsiä ja vartalon hallintaa sekä voimaa. Tekninen slide on tässä mielessä vaikeampaa kuin standupslide. 00-luvun pystyslidet ovat kaikki lähes samanlaisia yksipuolisia standup 180:siä kaikkiin suuntiin. 10-luvun freeride slide suuntaus on speedcheck tyylinen vauhtia hallitseva slaidaus tai teknisempi standupslide. Myös 360 standupslide on mahdollinen ja Tamperelainen Mikko Mäki on siinä alan huippuja mm vuoden 2014 Slidefestien voittajana. Suomen pisimmän speedcheckin haltija on Oba Offshore Ma (JYV 2014). Oba on tehnyt vielä 2x pidemmän speedcheckin epävirallisesti Offshoren slidenäyttämöllä eli Ahveniston Moottoriradan Slidefest mäessä. Offshoren järjestää 2017 Ahvenistolla jo klassikkomaineen omaavan tapahtuman, Slidefestin, 12. kerran.


snakerunSlopestyle, Crossride (x-lb)/Crosstyle (x-style) on nostattanut suosiotaan monipuolisena kilpailulajina. Siinä laudalla lasketaan mäkeä erilaisten esteiden yli. Esteiden yli on joko hyppyri tai sitten sen yli ollataan, bunny hopataan tai early gräp tyylisellä hypäytyksellä, jossa kädellä avitetaan lautaa ilmaan. Myös droppaukset ja vauhdinhallintaan käytettävä Speed check tyyppinen keskenjätetty pystyslaidaus on osa tätä uutta freeriden suuntausta missä kisoissa käytetään kallistettuja haastavia mutkiakin.

Streetpumping on eteenpäin liikkumista ilman potkuttelua. Laudat voivat olla joko jäykkiä tai flexejä. Flexi lauta palauttaa käännöksestä hieman paremmin ja sillä on helpompi pumpata. Jäykkä lauta pumppaa tarkemmin, mutta se on vaikeampaa. JJuha Las Palmasäykän ja flexin laudan nopeudesta on niin monta eri mielipidettä, että se on enemmänkin makuasia kumman tyylisellä tykkää pumppailla. Trukit ja bushingit vaikuttavat paljon laudan kääntyvyyteen ja laudan pumppaavuuteen. Millerin ja Hydron Surfskatet ovat hyviä pumppaamiseen. XRKP etutrukki ei sukella. Dekit on stiffin ja flexin väliltä. Millään muulla setupilla ei ole niin helppo pumppailla kuinyksilöidyllä Surfskatella. Toinen hyväksi havaittu yhdistelmä on Tracker RTX ja RTS trukkipari muokattuna Sabre X type ja F type trukkikumeilla sekä kallistuspaloilla oman mieltymyksen mukaan. Pump laudat ovat yleensä melko lyhyitä alle 35 tuumaa pitkiä. Miller Duck Unitista saamme rakennettua edullisen ja monipuolisen streetpumperin.

Slalom on keilojen pujottelua. OLYMPUS DIGITAL CAMERADekit ovat melko jäykkiä tai todella jäykkiä. Slalomia on monta eri muotoa joka riippuu radan profiilista sekä keilojen sijoittelusta. Slalomlaudan trukit viritellään kallistus- ja korotuspaloilla eli risereilla ja wedgeillä mieltymysten mukaiseksi. Enemmistö tykkää renkaista ja trukkikumeista, joissa on rebound ominaisuus. Useat slalomharrastajat käyttävät Tracker RTS/X comboa sekä renkaita joissa on paljon reboundia kuten Seismic Hot Spot. Kuvassa keiloja kiertää Hanna Jaakola. Surfskatet valtaavat myös slalomratoja kovaa vauhtia ainakin free puolella.

IMG_8926

© Juha Sila

Longboard harrastukseen liitetään myös usein vanhemmilla lautamalleilla ja tarvikkeilla tapahtuva skeittaaminen, josta käytetään nimitystä oldskool. Oldskool laudat ovat lyhyitä, joskus jopa normaaleja shortboard skeittilautoja lyhyempiä joko kicktailillisia tai tailittomia. 70´s oldskoolereissa ei ole kicknosea. 80´s laudoissa on mieto kicktail ja mahdollisesti kicknose. 90´s laudoissa on molemmat kickit. 70´s laudoissa ei ole konkkaa vaan ovat flättejä. 80´s laudoissa on mieto konkka. 90´s laudoissa on jyrkkä konkka. Vanhoissa 80´s poolilaudoissa ja promodeleissa saattaa olla hieman enemmän noseakin kuten on Sims Eric Nash dekissä. Oldskool laudoista löytyy myös lonkkarityylisiä pidempiä lautoja, yli 35” jotka sopivat kruisailuun tai vanhan ajan tyyliseen mäenlaskuun. Longboardiin oldskool lautojen lisäksi mielletään lyhyet pump- ja slalomlaudat ja minikruiserit mm Miller Jungle 29″ sekä kasarivaikutteiset Surfskatet. Usein näissä lyhyissä lonkkareissa on reilusti pidempi wheelbase kuin normaaleissa shortboardeissa. Myös pidemmillä esim freeridelaudoilla voi harrastaa oldskool trikkejä. Oldskool laudoissa käytettiin reilejä sekä tailboneja, mutta kaikki ei niitä halunneet lautaansa asentaa sillä niistä tuli lisäpainoa. Offshoresta löytyy laaja valikoima oldskool lisävarusteita kuten noseguardeja sekä lappereitä, reilejä ja tailboneja, jopa alkuperäisi santa cruz RipGrippejä. Offshoresta löytyy erittäin krippaavia sekä hyvin rullaavia renkaita, ne sopivat hyvin oldskool ja commute lautoihin käyttötarkoituksesta riippuen kuten mm Miller Jungle, Duck Unit ja the Sun lautoihin. Miller WoodPintail edustaa klassista ”oldskool” pintailia. Offshoren valikoimista löytyy retro trukkeja sekä renkaita mm. kuvan Sims PureJuice 1977 wheelz.

Suomen surfskate ja osittain longboard historiaa löytyy tästä.

edestä sims IMG_8949 salla

Osat ja tarvikkeet

sabre bushings x-typeOffshoressa kaikki laudat tarkastetaan sekä kootaan huolella ja tarkasti. Lauta myös kootaan ja säädetään asiakkaalle toiveiden mukaan. Kaikissa laudoissamme on laatuosat ja oikeat, hyvillä toimivilla setupeilla toteutetut osavalinnat. Offshoresta et löydä mitään mistä itse emme pidä. Metallilaipalliset laakerit ovat edullisempi kuin neopreenilaipalliset laakerit. Neopreenivahvistella laippa saadaan pölytiiviimmäksi ja kestäväksi. Laippa ei mene lyttyyn esimerkiksi slaidatessa. Neopreenilaipallisia laakereita adustavat esim. Hy Abec-7 ja 9 laakerit joissa on integroitu spacer ja speedwasherit. Trukkibushing merkkejä Offshoren valikoimassa on  mm. Sabre sekä Venom ja Surfskates. Myös trukkipivot bushingeja löytyy eri merkkisiin trukkeihin sekä tuunaukseen erilaisia prikkoja. Trukkiruuveja on Hydroponic ja Sabre sekä  Landy.

Trukkimerkkeinä hyviksi, jopa parhaiksi todetut Bolzen ja Bear sekä Caliber, Paris, Seismic Aeon ja Tracker sekä Indy ym, merkkisistä trukeista löytyy oikean tyyppiset trukit oikeaan käyttöön mm oikeat baseplatekulmat (erilaisia) ja bushingit eli trukkikumit sekä oikeantyyppinen geometria joko reverse kingpin tai normaali. Trukeista löytyy eri hangerin leveyksiä. Trukkipultteina käytämme lujia skeittaukseen varta vasten valmistettuja erikoisruuveja. Trukkien alle löytyy kaiken tyyppisiä erilaisia korotuspaloja ja shocpädejä. Renkaina edustamme Cadillac, Buddha, Cult, Miller ja Hawgs sekä Seismic renkaita. Cadillac Swingers/SugarMamas renkaat ovat menneet Cult Classicien ohi loogisemman ja helpomman slide ominaisuuden ansiosta. Cadillac renkaita saa ainoastaan Suomesta Offshoresta, samoin Buddha wheelsiä. Buddha renkaat ovat kehittyneempiä versioita Cult renkaista, tulevat samalta tehtaalta. Offshoressa on myös vaihtuva rengasvalikoima, jolloin välillä varastossa saattaa olla Abec-11 ja Seismic renkaitakin. Kysy tarjousta rengassetti + laakerit + spacerit + lähetys.

Suojat

Kypärä on suojavarusteista tärkein ja sitä kuuluu käyttää aina. Kypäriä on monenlaisia moneen käyttöön. Kypärää ei kannat aostaa sovittamatta. Offshoren valikoimasta löytyy Miller skeittikypäriä, rajattu pieni valikoima myös Timeless ja SixSixone fullface kypäriä. Skeittikypäriä valmistetaan kahdella valmistustavalla. Offshoren valikoimista löytyy myös longboardiin erityisesti suunnitellut polvisuojat ja kyynärsuojat, jotka todella pysyy paikoillaan ja istuu hyvin. Offshoresta löytyy myös DH laskijoille panssareita ja fullface kypäriä ja jopa suoja-alushousuja. Kypärän jälkeen toiseksi tärkein suojavaruiste on suojahanskat eli slidehanskat. Trojan Venom Denim stfr + hanskatlidegloves eli slidehanskat ovat yhdet parhaista hanskoistat kyseisiin osa-alueisiin, mutta sopivat myös yleisesti suojahanskoiksi kaikenlaiseen lonkkarointiin ja jopa rullalauisteluun. Hanskoissa on kämmenpalojen lisäksi sormipalat. Hanskojen materiaali on säämiskä/tekokuitu. Lush Racegloveissa ei ole sormipaloja joten niillä on helppo ottaa gräbi laudasta mutkissa driftatessa tai vaikka osoittaa kaverille vaarasta. Deluxemallissa on Kevlar vahvistetut sormiosat. Trojan Glovesit edustavat laatua, mukavuutta ja liukuvuutta. Trojanin denim on hengittävää ja Venomin valmistama liukupala on todella liukas. Sormipalattomien hanskojen kanssa pystyy myös käyttämään kameraakin. Landyachtzin nahkaiset Glovesit ovat laadukkaat, käteen istuvat  ja hengittävät. Huom! Älä käytä rullalausteluun tarkoitettuja ranne ja kämmensuojia sillä ne tökkäävät asfalttiin eivätkä suojaa sormia. Pahimmassa tapauksessa seurauksena on sormen murtuma tai paha ihovaurio sormessa. Offshoren valikoimissa löytyy eri kokoja polvi- ja kyynärsuojistakin.

Reput ja laukut

skeitti reppuOffshoren valikoimassa on reppuja, joihin saat kiinnitettyä rullalaudan. Longboard laukku on kätevä matkustettaessa ja muutenkin yleisesti lonkkarin kuljettamisessa. Laukku on suunniteltu longboardeille ja siihen saa mahtuun vähän muutakin kuin pelkän laudan, pituus 110cm

longboard-bag

Tilaamalla Offshoresta löydämme Sinulle varmasti oikean tyyppisen laudan oikealla budjetilla, kaikkia edellämainittuja completeja ja komponentteja löytyy Offshoren valikoimasta heti hyllystä toimitukseen. Kokoamme longboardeja myös asiakkaan toiveiden mukaisesti erilaisilla osilla ja setupeilla. Kokoamme kaikki laudat itse ja sellaisilla setupeilla, että laudat eivät ota wheelbiteä ja trukkien kääntyvyys on loogista ja silti maksimaalista. Tarkistamme jokaisen laudan laadun. Tilaus onnistuu soittamalla numeroon 040-5872958 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen juha.sila@offshore.fi

Olemme Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen longboard liike. Offshore on toiminut lonkkareiden parissa jo vuodesta 1997. Tämän takia valikoimissamme on parhaat merkit ja kokemus eri osien sopivuudesta keskenään.

Haluamme palvella! Kysy myös tarjousta paketeista esim. complete + gloves + polvisuojat + kyynärsuojat tai vain complete + gloves . Voit myös tehdä kyselyn tämän artikkelin alimmaisella kaavakkeella. Mikäli et pääse noutamaan lautaasi liikkeestämme Tampereelta niin lähetämme lautoja ja tuotteita matkahuollolla ja postilla. Jos olet tulossa liikkeeseemme käymään niin soita etukäteen niin tiedämme varmasti olla paikalla 🙂 emmekä esim skeittaamaassa tai surffaamassa.

Suuntaa antava soveltuvuustaulukko osista, perustuu mm asiakaspalautteisiin ja kauppiaskokemukseen.

Tracker Dart 129-149/161 Sixtrax (oldskool, slide, overall sk8boarding, park ,pool. street)
Tracker RTS/X (Slalom, oldskool, oldskool cruise)
Sabre 38 (topmount decks, dh, fr, vakaus)
Sabre S-type (carving, pump, loose)
Sabre X-type (snowboarstyle, deep carving, loose freeride)
Sabre F-type (carving, cruising, freeride, standupslide)
Sabre R-type (carving, speed, DH, freeride)
Bear Grizzly 852 Barrel (carving, freeride, bomb, slide)
Bear Grizzly 840 Barrel (freeride, bomb, slide)
Bear Smoke Hybrid (Speed, DH)
Independent 215 (Topmounts, oldskool, carving/kruising)
Gunmetal (Freeride-DH-Oldskool)
Caliber (carving, speed, DH, freeride)
Trukit kääntyvimmiksi bushingeilla (Sabre X type, Sabre F type, Bear barrel green)
Trukit kääntyvimmiksi kallistuspaloilla (Lush angled risers)
Trukit vauhtia sietäväksi bushingeilla (Sabre R type)
Drop thru trukkiruuvit (tasakanta 10.9, tasakanta 10.8 eri pituuksia Sabre/Landyachtz)
Top mount trukkiruuvit (uppokanta eri pituuksia mm. Landyachtz, Miller)
Kuitulaudat trukkiruuvit (tasakanta Sabre/Landyachtz)
Värinän vaimennus (3mm-5mm shockpäds)
Laakerit freeride, slide, allround (Sabre Abec-7 Lush, Bear)
Spacers (Lush, Bear, Sabre; yleensä halpiscompleteissa ei spacereita)
Erittäin pitävä grippi, ei varise!!!!! (Gangster grip, Venom)
Pitävä grippi (Jessup, Lush, Landyachtz peruskripit)
Normaalisti pitävä grippi (eri merkkejä)
Heikosti pitävä grippi (lakkakripit mm Moose longboard)

Allaolevalla yhteydenottolomakkeella voit ottaa yhteyttä Offshoreen. Vastaamme ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen mahdollisimman nopeasti. Täytetty lomake ei jää blogiin näkyviin eikä yhteydenottotietojasi tule mihinkään näkyviin.

lo

lonkkari
East coast rollers
lonkkari suomesta
longboard rovaniemi
longboard helsinki
longboard Oulu
longboard boardsport
longboard jyväskylä
longboard raju camp
longboard junkyard
longboard joensuu
longboard Crafted
landyachtz dinghy
minikruseri
Crafted
longboard lavia
Lavia
Lavia longboard
longboard ‎gnardalucia‬
‎gnardalucia‬
longboard kojufilm ‎‬
Koju film ‎‬
longboard aloittelijalle
longboard halvalla
longboard tampere
pinquino snowsurf
longboard kauppa
pinquino longboard
myydään longboard
hinta-laatu
longboard stadium
hyvä lonkkari
longboard shop
hyvä longboard
gboard sho
arbor suomesta
longboard kauppa
arbor longboard
myydään longboard
longboardia
Kesport rullalauta
boardsport finland
Kesport longboard
8
halpa longboard
longboard girls crew
longboard budjet
longboard stadium
raideskate
raideskates
raideskates.com
longboard biltema
Uitto boards
Uitto
Uitto Cruiser
Uitto skateboard
stadium
sector9
offshore longboard
Madrid skateboards
paras longboard
cadillac wheels
parhaat longboard renkaat
sugar mamas
swingers
paras lonkkari
stadium
halpa longboard
landyachtz dinghy
dinghy
Penny
muovilauta
halpa minikruiser
longboard aloittelijalle
ensimmäinen longboard
aloittelijan lonkkari

longboard wheelbite
Joenzoo longboard
Raju Camp
WARP longboard
Boardsport Turku
warp longboard
SPORTIA longboard
long board
lonkkarointi
hinta laatu longboard
laadukas longboard
Miller shibuya
baby miller
longboard Loaded
longboard Caliber trucks
Linnakatu 33
Day off turku
Dayoff turku
Dayoff skateshop
Trelogy
XXL longboard
Kenneli Diy
Ensimmäinen longboard
Boardsport Helsinki
XXL Helsinki
Helsinki surf shop
Warped longboard
Koju longboard film
Koju Film
Penny kruiser
Penny cruiser
longboard suomesta
longboard valinta
Stereo kruiser
Vinyl stereo kruiser
Lapland longboard
Lappi longboard
Lapland longboard tour
Lappi longboard tour
Linnakoskenkatu 10
Lush longboards
Lush lonboards suomesta
Lush suomesta
Lush longboards Finland
Cult wheels
Sabre trucks
Sabre bushings
Sabre trukki
Lonkkaritrukit
skate cult wheels
cult skate wheels
Kowalski
Ville Hietala
Raju lapland longboard tour
Longboard Turku
Longboard Oulu
Joenzoo Downhill Division
Miller longboard Division
Slide vartsikka
ECR
Raju lapland camp
Longboard Ylläs
Longboard Levi
Longboard Saariselkä
Levi531
Indodream
Raju Griptape
Lonkkaus suomessa
Lonkkarointi suomessa
Longboard wheels
Longboard wheel
Longboard truck
Longboard krippi
Longboard laakerit
Lonkkarointi suomessa
Cruiser
Longboard cruiser
Skeittikruiseri
Kruiseri
Lonkkarikruiseri
Longboard vai cruiser
Paras Cruiseri
Longboard kauppa suomi
Longboard kokemuksia
Laakerit longboardiin
get raju
raju grip
ei longboardeja
Vicious grip
Gangster grip
lainelaudan sheippaus
intersport
#hkiputtsquad
hkiputtsquad
Longboard aloittelijalle
lainelautaliitto
longboard junkyard
fantasy surfer
longboard suomesta
Tarp Surf
Tarp surfing
rullaava longboard
rullaava rullalauta
Madrid longboard
paras lonkkari
Madrid skateboards
Miller division
longboard paras hintalaatu
longbooardin ostaminen
lonkkarin valinta
longboardin sopivuus
lonkkarin käyttötarkoitus
Miller longboards
Miller longboard kokemuksia
Miller longboard review
Landyachtz Dinghy
minikruiseri
longboardin tekeminen
protect our winters
POW Finland
longboardin tekeminen
longboard helsinki
paras lonkkari
longboardeja
longboard core shop
longboardeja suomesta
longboardit
Longboard suomi
longboard renkaat
longboard helsinki
longboard trukit
longboard shop
longboard shop eu
sickboards
sickboards.nl
longboard slide tutorial
longboard standupslide
longboard stand up slide
longboard aloittelijalle
ensimmäinen longboard
longboard aloittelija
longboard tavallinen
slidehanskat
Slidegloves
Helsinki putt squad
#Helsinki putt squad
#rajucamp
#rajucamp
#Heikki Tanskanen
#Iolakin
#helsinkiputtsquad
#Joensuu longboard
Helsinki longboard
Helsinki lonkkari
longboard helsinki
day off kaarina
longboard gloves
rullaava longboard
sevenfellshostel
longboard boardsport
longboardin ostaminen
lonkkari suomesta
Offshoressa paras valikoima longboardeja
carver
lonkkari

Grafted

Grafted film

Grafted longboard

Surffilauta

Surffaus suomessa

Asfaltti surffaus

Banked slalom

Oja

Yyteri

Crafted

Koju

Koju Film

Koju film company

Asenne

Collabo

Asenne x boardsport collabo

Sisu Surf Club

Artwave Surf Center

Arctic Surf Center

Arctic kalasatama

Arctic Helsinki

#Artwave

Ruka Spring break

Levi 531 camp

Longboard rullalauta

longboard freerideen

Levi 531 cam

Tammerfest

lonkkarointi

puinen lyhyt kruiseri

Kruiseri lauta

kruisaus longboardilla

Spring break

paras kruiseri

Slidejam session

Slidejam

KunkunmäkiArtwave

#boardsport

#offshore fun equipment

day off skate

 

 

 

 

2 vastausta artikkeliin: Longboard ostajan opas

  1. Paluuviite: Madrid longboards Offshoressa | Longboard & Snowscoot & Surf

  2. Paluuviite: Miller Division longboards Offshoressa | Longboard & Snowscoot & Surf

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s