Suojat longboard skeittaukseen

Slide Gloves sliding gloves suojahanskat skeittaukseenYleisesti lonkkaroinnissa minimisuojaustaso on kypärä ja suojahanskat. Rullaluisteluun tarkoitettuja rannesuojia ei kannata käyttää longboard slaidailuun sillä slidettäessä tai kaatuessasi sormesi tökkäävät maahan. Sormet murtuvat tilanteessa helposti sillä rannesuojat pakottavat sormia törröttämään eteenpäin, esimerkkitapauksia on useita. Kevyeen parkki ja pooliskeittaukseen sekä surfskateen rannesuojat sopivat. Miller rannesuojia löytyy Offshoresta ja maksavat 10e.  Polvi- ja kyynärsuojat ovat tarpeen kun vauhdit kasvavat ja harrastaminen laajenee kruisailusta pidemmälle.

jpPovisuojat suojaavat polvia. Polvisuojista voi ihan kaupunkiperuskruisaillessa olla myös haittaa sillä ne saattavat häiritä potkuttelua. Erityisesti aloitettaessa slide harjoittelu polvisujat olisi hyvä olla. Samoin laskettaessa kovempivauhtisia mäkiä. Polvisuojia on eri kokoja ja istuvuus on todella tärkeä asia. Istumattomat polvisuojat luiskahtavat paikaltaan kaaduttaessa jolloin niistä ei ole hyötyä. Miller Longboardsin polvisuojat on kehitetty ergonomisesti longboard skeittaukseen. Niissä on hyvä istuvuus ja sopiva suojaosan koko, Ne suojaavat riittävästi esimerkiksi surfskateilussa ja kruisaillessa. Pool ja slide sekä parkkiskeittaukseen Offshoresta löytyy Smith Scab polvisuojaa 49e (sh69e). Usein bmx:n tehdyt polvisuojissa on liian iso ja leveä suojaosa, jolloin ne on kömpelöjä pitää ihan kruisaillessa erityisesti surfskateilussa. Rullalautailu ramppikäyttöön BMX suojat sopivat ihan hyvin. Polvisuojia käytetään mielellään ihoa vasten jolloin shortsit tai caprityyliset housut ovat parhaimmat. Housujen alle laitettaessa ja kaaduttaessa housut menevät lähes 100% rikki. Siksi aikaisin keväästä ja myöhään syksystä on melkeen pakko laittaa polvisuojat housujen päälle. Käytettäessä nahka-asua, päälle voi huoletta laittaa suojat. Polvisuojia ja kyynärsuojia tilattaessa Offshoresta on hyvä ilmoittaa polven ympärysmitta sekä reiden ympärys noin 10 cm ylöspäin polvilumpion keskikohdasta mitattuna. Kyynärsuojille riittää kyynärosan ympärysmitta.

Kyynärsuojien valinnassa pätee samat asiat kuin polvisuojienkin. Kyynärsuojat saattavat aiheuttaa käsien puutumista joten oikean koon valinta on siksi tärkeätä. Offshoresta löytyy myös Miller longboardsin kyynärsuojia XS-L eli samoissa koissa kuin polvisuojiakin. Polvi- ja kyynärsuojan koko on myös helposti arvioitavissa pelkän painon ja pituudenkin suureina. Miller polvisuojat, kypärät ja kyynärsuojat maksaa 19,90e/tuote. Pooli- ja parkkiskeittaukseen valikoimassamme on Smith Scab kyynärsuojia hieman alle 40e.

surfskate hybrid_niina_edesta

Glovesit eli suojahanskat ovat tarkoitettu suojaamaan käsiä kaaduttessa sekä helpottamaan hallittua kaatumista. Opeteltuasi kaatumistekniikan voit hätätilanteessa kaatua tarkoituksella hanskojen ja  polvisuojien varaan (ks video alla, 1:02). Hanskoja käytetään myös glove down slidessä eli käsi maassa slidetellessä. Standupslidetyksessä monet tykkäävät sormipalattomista mallista, jolloin esim laudasta saa otteen ”gräbin” helpommin. Tällaisia pelkästään kämmenpalallisia käytetään samasta syystä myös Downhillissä ja SurfSkateilussa.

Venom Trojan denim glovesSuojahanskoja löytyy useaa eri mallia ja kokoa. Pelkällä kämmenpalalla olevat kuvan Trojan Venom Glovesit sopivat hyvin surfskateen, peruskruisiluun ja freerideen, koska ovat erittäin istuvat ja denim on hengittävää, Venomin slidepugi takaa erittäin liukkaan luiston. Lush Freerideglovesit sopivat slidettelyyn ja käsi maassa (glove down) juttuihin. Landyachtz glovesit ovat nahkaiset mukavat ja laadukkaat hanskat varsinkinerityisen pitkäsormisille. Milleri Leather series hanskat ovat mukavat käyttää ja huomaamattoman näköiset. Lush Race glovesit ovat sormistaan kevlar vahvistetut vain kämmenpalalla varustetut race legal hanskat. Slidehanskoja tilattaessa (juha.sila@offshore.fi) ilmoita pisimmän sormesi (nimetön tai keskisormi) mitta rystysen keskeltä sormen päähän. Näin tiedämme lähettää oikean koon tuotteista. Suojahanskat eli glovesit tai slidehanskat maksaa 30e-79e.

jimmyz venice beachKypäriä on markkinoilla monenlaisia. Vältä tummien kypärien ostoa sillä ne ovat tosi kuumia aurinkoisella säällä. Millerin kypärissä on hyvä tuuletus. Millerin kypärässä on takana istuvuutta ja pysyvyyttä parantava kiristyspanta sekä tietysti normikypärissä oleva leukaremmi. Leukaosa on pehmustettu.  Millerin longboardsin kypärät ovat sisäpuolelta paksusti pehmustettuja ja ne muotoutuvat pienen käytön jälkeen sopivimmiksi. Kypärä olisi hyvä sovittaa ennen ostoa sillä se on ainoa keino selvittää istuuko kypärä hyvin päähän. Kypärän hinta on 29 eur. Paras kypärän väri on valkoinen, koska se ei kuumene auringossa ja on siten mukavin käyttää.

Lonkkasuojahousut ovat tehty suojaamaan lonkan alueelle suuntautuvia iskuja. Ne suojaavat myös pakaroita ja lonkan ns. suoliluuta, joka usein saa iskua mahalleen kaaduttaessa. Lonkkasuojahousuja löytyy S-L kokoja ja ne sopivat tavallisten housujen tai shortsien alle. Lonkkasuojahousut ovat hyvät dowhill laskussafarkkujen alla mikäli et käytä nahkoja. Maksaa Offshoressa 39,90e (sh 49,90e).

isosyöte longboard midnight

Selkäpanssaria käytetään pääasiassa pommitettaessa mäkiä erityisesti ryhmässä. Selkäpanssari suojaa kaatumisen aikana selkää törmäyksien sattuessa. Panssari suojaa myös toisilta laskijoilta mikäli kaatuu esimerkiksi radalle ja vaarana on perässätulijan yhteentörmäys. Selkäpanssareita ja nahka-asuja saa Offshoren viereisestä moottoripyöräliikkeestä RM-Heinolta.

Advertisement
Kategoria(t): Longboard Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Suojat longboard skeittaukseen

  1. Paluuviite: Surf&Skate trick: layback | Longboard & Snowscoot & Surf

  2. Paluuviite: Lainelaudan ostajan opas – Offshore.fi

  3. Paluuviite: Lainelaudan ostajan opas – Offshore.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s