Lajivalmennus

Lainelautailun valmennus

Kuivalla maalla surffausperusteiden oppiminen on oikotie surffaukseen. Harjoittelu on tehokkaampaa kuin vedessä, koska pääset toistamaan harjoitteita niin paljon kuin haluat aina uudestaan ja uudestaan. 

Offshoren lainelautailun lajivalmennuksesta on tarjolla kolmenlaista harjoitusohjelmaa. Kestoltaan 1-2h erilaisia ohjelmia tehdään yksittäisenä surffikoutsauksena tai jaksoittain edeten kurssityyppisenä surffivalmennuksena. Surfskate opetuksessa surffaustekniikkaa kuten pumppaamista opetetaan surfskatella. Avaamme virallisesti vaneriaaltomme uudessa paikassa Tammikuun 2023 lopulla.

 Korona-aika mahdollisti myös videovalmennuksen. Voimme jatkossakin opastaa videoiden välityksellä ja analysoimaan lähettämäsi videon esim surfskatella tapahtuvana cutback harjoiteena sekä antamaan sinulle tekniikkavinkkejä videosi perusteella. Tällainen pienimuotoinen ilmainen valmennus edellyttää surfskate ostamista kauttamme jolloin saat opastuksen kaupan päälle.

Maksulliset ohjelmat maksaa 48e tunti. Ohjelma voidaan personoida tai suorittaa edullisemmin kaveriryhmänä. Ryhmäkoko on max 4 hengelle samaan aikaan jolloin kustannus on vain 12e/h. Ohjelmat sisältävät aina käytettävät laudat ja tilavuokran. Opetuksia kuten surfskaten alkeet voidaan tehdä paikallisissa skeittiparkeissakin tai mikäli haluat opetella pumptrack ajamisen salat niin sekin onnistuu. Valmennuksia voi varata 0405872958 tai laittamalla kyselyä emaililla juha.sila@offshore.fi tai artikkelin lopun kaavakkeella. Valmennuksia on seuraavasti.

Surffikoutsaus ™ 

lainelauta drysurf opetusSurffikoutsauksessa keskitytään vain yhteen 1-2h harjoituskertaan. Surffikoutsattava haluaa kehittää itseään näkemällään osa-alueella. Harjoitteissa voidaan harjoitella pelkästään  surffisimulaattorilla ja surf balance boardilla oikeaoppista pädläystä ja takeoff/popup tekniikoita sekä surffiasentoa ja -stanssia. Tasapainoa ja lihasvoimankäyttöä eli koordinaatiota voidaan lisäksi harjoitella erilaisilla lajia tukevilla menetelmillä kuten bosupallolla. Kelluvilla tasapainolaudoillamme voi harjoitella erilaisia surffausta tukevia harjoitteita sekä selvittää lihas- ja tasapainoheikkouksia.

Edistyneemmässä surffikoutsauksessa laudan käsittelyä ja kropan hallintaa harjoitellaan surfskatella esimerkiksi Offshoren omilla aaltorampeilla sekä spesifiin harjoitteeseen soveltuvalla skateparkeilla tai flätillä. Näin surffikoutsauksessa voidaan keskittyä vain pelkän cutbackin opetteluun surfskatea apuna käyttäen. Mikäli sinulla ei ole omaa lautaa niin Offshoresta löytyy harjoitteeseen soveltuvat laudat. Erityyliseen harjoitteeseen meillä on erilaiset laudat, jotka sopivat kyseiseen harjoitteeseen parhaiten.

Surffivalmennus™

Surffivalmennus on surffikurssi. Sen kesto on tavoitteista riippuvainen joko 1-3h kerta ositettuna useammalle kerralle. Surffivalmennus on kokonaisuus, jossa harjoitellaan perusteet kuten pädläys, duckdive/turtle, takeoff/popup, stanssi ja asento yms. Näiden lisäksi harjoitellaan kropan asentoa ja käyttöä siihen soveltuilla surfskateilla. Nämä harjoitteet yhdessä ovat oikotie nopeaan surffauksen oppimiseen. Surffivalmennuskurssimme on ekologinen vaihtoehto ulkomailla toteutettavaan surffiopetukseen ja hyvä lähtökohta ennen surffireissua.

Surfskate opetus™

Surfskate opetuksessa opetellaan käyttämään surfskatea siten, että se kehittää lainelautailua. Surfopetuksessa  pääset harjoittelemaan aallolla ajamista aaltorampeillamme. Surfopetus soveltuu myös aloittelijalle vaikka oikealla lainelaudalla et vedessä vielä pääsisikään pystyyn tai ohjaamaan lainelautaa avonaiselle facelle. Surf skatella laudan hallinnan ja surffitekniikat oppii kuitenkin nopeasti, koska toistojen määrä on satakertainen vedessä tapahtuvaan lainelautailutekniikan harjoittamiseen verrattuna. Kehittyneemmät vahvistavat tai hiovat tekniikkaansa, tyyliä tai opettelevat uusia juttuja nopeasti.

Surf skateilla voi harjoitella myös ns flatillä käännöksiä ja cutbackejä sekä kropan hallintaa ja surffiasentoa. Meillä on erityinen ohjelma ulkona tapahtuvaan flättiharjoitteluun, jolloin rakennamme tasamaalle harjoitteita vastaavan keilaradan. Voimme myös vierailla pumptrackillä joka on vaneriaallon ja surffibankin jälkeen parasta surffiharjoitetta. Ylöjärvellä Offshoren lähellä on betoninen skatepark, jossa on hyvä flatti esim cutback harjoitteluun. Cutbackin tekemisen oppii opetuksen ansiosta yleensä noin tunnissa.

Surfskatella tehtävät liikeradat ja painonsiirrot ovat samanlaiset kuin lainelaudalla. Harjoitteet menevät lihasmuistiin ja ne on helppo siirtää veteen toteutettavaksi. Pystymme tarjoamaan myös kokeneille surffareille harjoitteita sekä korjaamaan mahdollisesti väärin opittua surffitekniikkaasi tai hiomaan surftrikkejä kuten slashiä. Tämän lisäksi pelkkä surffiskeittaaminenkin on hauskaa!!! 

Tilat

Offshoren harjoittelutilat sijaitsevat 15min Tampereen keskustasta Ylöjärvelle päin. Osoite on Heinikontie 3 A5, 33470 YLÖJÄRVI. Uutta Kuruntietä Elovainion kauppakeskuskselta alle 1min kääntyen Siltatien opasteen mukaan. Kuruntiellä on nopeusvalvontakameroita. Tilat ovat pölyttömät sisäilman suodatuksella ja hiilidioksidipitoisuuden valvonnalla. Kesällä tilat ovat ilmastoidut ja talvella tiloissa on maalämpö yhdistettynä paluuilman lämmön talteenotolla. Pölyttömissä ja sisäilmaltaan terveessä tilassa on vaneriset aaltomme eli surf rampit.

Aaltorampit

surfskate waverampMajakka waverampissa surf skateaminen on samankaltaista kuin surffaisit oikeaa piilaavaa aaltoa, ajotekniikat ja aallon muoto on samanlaiset. Vanerisessa keinoaallossa on ns lip puoli ja bottom puoli eli aallon pohjapuoli. Majakka aallollamme pystyy harjoittelemaan erityisesti bottomturnin ja topturnin tärkeyttä sekä vertikaalisurffausta. Aallossa voi harjoitella molempiin suuntiin eli front- ja backside aallolla menemistä 36m2 suuruisella pinta-alalla. Yhteen runiin mahtuu helposti 3 käännöstä samaan suuntaan tai mikäli haluaa voi käännösharjoitteet yhdistää vauhdikkaasti molempiin suuntiin ajelemalla aaltoramppia ympäri kahdeksikkona mikä on helppoa ja hauskaa sekä monipuolista. Vauhdin hallinta ja ylläpito, compress/decompress ajoituksilla ,on myös hyvä harjoitella tällä rampilla. Ramppi on erittäin jäykkä ja vastaa tuntumaltaan betonia, mutta vaneripinta on ”pehmeämpi” kaatua. Kuva isompana tästä.

surfskate surfbank uparoUparo Surfbank on miedompi versio vaneriaallosta. 6m pitkä surffibänkki on vanerinen ja hieman joustava, joten siihen on miellyttävä kaatua. Surffibankissä voit harjoitella surfficutbackejä sekä mm slash- ja snap tyylisiä trikkejä molempiin päätyihin. Surffibankkiä pystyy myös kruisailemalla ajamaan puolelta toiselle jolloin se soveltuu hyvin aloittelijoillekin. Bankissä voi tehdä pumppausharjoitteen tai harjoitella käännöksen rytmittämistä. Käännöksen compress- ja decompress perusharjoittelu on hyvä opetella Uparo rampilla. Surffibankkiin voi myös rakentaa keilaradan cutback harjoitetta varten. Surfbank soveltuu hyvin erilaisten surf trikkien harjoitteluun kuten laybackin ja bertlemanin. Rampin molempiin reunoihin voi heitellä slaiditrikkejäkin simuloiden surffausta. Kuva isompana tästä.

Muut lajit

Snowsurffaus

Meillä on omat surfskatet rakennettuna vastaamaan snowsurffausta. Snowsurffauksessa on tietyt elementit joihin on tärkeä kiinnittää huomiota. Keskitymme näihin elementteihin sekä harjoittelemme niitä. Harjoittelu onnistuu myös talvella sisätiloissa ja kokonaisuuden oppii tunnissa, jolloin kustannus on vain 48e. Opetukseen mahtuu yhtäaikaisesti 2 henkilöä, jolloin kustannus on 24e/henkilö. Et tarvitse omaa lautaa sillä harjoittelu sisältää custom tyyppisen juuri snowsurffia simuloivan laudan käytön, Soveltuvia lautoja on 3 kpl.

Snowscoot

snowscoot-tabletopSnowscoot on erittäin hyvä harjoite maastopyöräilyn eri osa-alueiden tatsin ylläpitämiseen talviaikana. Snowscootilla ajosilmä pysyy aktiivisena. Opetus tapahtuu Tampereella Mustavuoren hiihtokeskuksessa. Yksityistunti maksaa 80e sisältäen snowscootin vuokran. Hinta ei sisällä hissilippua. Mikäli jäät omatoimisesti laskemaan päivän päätteeksi niin snowscootin vuokraus maksaa lisäksi 25e päivä. Pelkän snowscootin vuokraus maksaa 50e päivä.

Yleistä

Surf valmennus

Offshoreen saat yhteyden alla olevalla kaavakkeella, Puhelin yms yhteystiedot tästä.

Harjoittelu ja valmentajan vuokraus on aina omalla vastuulla tapahtuvaa toimintaa. Valmentaja ei vastaa valmennettavan aiheuttamista vahingoista eikä valmennettavalle aiheutuneita vahinkoja.

Yleisesti laudoista ja tavaroista löytyy oma videolistamme youtubesta ja siihen pääsee klikkaamalla tästä. Tästä blogista löytyy kattavaa tietoa eri lajeistamme ja siihen liittyvistä bannerissa olevien ostajan oppaiden avustuksella.

Offshore on toiminut vuodesta 1997. Olemme lainelautailleet 27 vuotta, skeitannut sekä lumilautaillut yli 40 vuotta.

 

Allaolevalla yhteydenottolomakkeella voit ottaa yhteyttä Offshoreen. Vastaamme ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen mahdollisimman nopeasti. Tietojasi ja kysymystäsi ei jää mihinkään näkyville. 

Advertisement