Cadillac Swingers

Nykypäivän freerideskeittaajat, slaidien kehittyessä entistä monimutkaisemmiksi ja pidemmiksi, hamuavat lautoihinsa entistä slaidaavampia ja ja pidemmälle liukuvia renkaita. Markkinoille onkin puskettu peräjälkeen toinen toistaan luistavampia renkaita erinäisten pienempien ja suurempienkin rengasvalmistajien toimesta.

Vuoden 2013 keväällä, ehkä siinä vaiheessa vielä joillekin hieman tuntematon rengasmerkki Cadillac puski ulos Swingerit, oman vastineensa liukkaiden renkaiden joukkoon skeittaajien ihmeteltäväksi. Renkaat saivat lämpimän vastaanoton, ja ovat siitä asti olleet monien ykkösvaihtoehto freeridesetuppiin.

Spekseiltään renkaat ovat varsin geneeriset, 70mm, centerset ja durovaihtoehtoina 81a sekä 78a. Lipit ovat pyöristetyt ja grafiikat painettu renkaisiin molemmille puolille renkaiden flippaamista ajatellen. Renkaat tulevat tehdassileä pinta pois ajettuna, joten niitä ei varsinaisesti tarvitse ajaa sisään paitsi totuttelun muodossa.

Ruuvatessani Swingereitä kiinni 24” wheelbasella olevaan freeridelautaan en oikeastaan tiennyt mitä odottaa. Äärettömästi hypetystä olin toki kuullut monelta suunnalta, joten aivan huonotkaan renkaat eivät voineet olla. Olen pösötellyt läpi monta settiä vastaavia kapean kontaktipinnan ja matalan durometrin omaavia freeriderenkaita, joten aavistin, että jotain hauskaa on pakko olla edessäpäin. Jo ensimmäinen runi paljasti, mistä näissä renkaissa on kysymys. Standupit irtosivat vaivatta ilman että olisin edes kokeillut laittaa kättä ensin maahan. Pienen totuttelun jälkeen olin jo täysin sinut renkaiden kanssa eikä slaidit kovistakaan vauhdeista juuri kuumotellut.

Parasta ja hauskinta Swingerissä on niiden helppous. Slaidin irrottamiseen ei tarvitse juuri lainkaan voimaa, pelkkä nojaaminen ja kunnollinen kääntyminen slaidiin saa renkaat irti tiestä. Release ei kuitenkaan ole yllättävä, vaan helposti ennakoitava. Poikittain mennessä renkaat tuntuvat sulavan tiehen jättäen taakseen paksuja thane linejä ja ollessaan aivan äänettömät. Hookup eli pidon palautuminen on äärettömän rauhallinen ja pito palautuu silloin kun laskija itse tahtoo sen palautuvan.

Slaideista saa venytettyä härskin pitkiä kun tietää, etteivät renkaat tee mitään ennalta arvaamatonta. Renkaat ovat siinä mielessä helpot, että ne eivät nappaa tien epätasaisuuksin tai muutenkaan tökkää yllättäen. Myös lowsidet ovat totuttelun jälkeen lähinnä harvinaisuus. Renkaiden kuluessa ja vauhtien kasvaessa eivät niiden slideominaisuudet juurikaan muutu. Olin jopa niin varma renkaista, että pystyin standuppailemaan noin neljän kilometrin freeriderunin Lanzarotella ilman, että käden osuminen maahan tai muu töheröinti olisi ollut edes lähellä.

Swingerit sopii monenlaisiin lautoihin, pääpainon ollessa kuitenkin freeridesetupeissa. Swingereiden pikkuveli, samasta THC-uretaanista tehty 65mm Sugar Mama, sopii pienemmän kokonsa puolesta esimerkiksi tuplakikkeihin yms. hybridilautoihin paremmin. Swingerit ovat äärettömän hauskat slaidaillessa, ja helppoutensa ansiosta ne soveltuvat hyvin myös slidehommien opetteluun. Kokeneemmat laskijat arvostavat varmasti renkaiden monipuolisuutta freeridessä, samoilla renkailla voi tehdä tech-kuljailujuttuja ja puskea huoletta kovallakin vauhdilla pystyslideihin. Renkaista muodostui ainakin itselle kova suosikki, joka on yksi harvoista rengasseteistä jonka voisin ostaa uudelleenkin.

Review By Niilo ”Nippe” Isotalo

Advertisement
Kategoria(t): Longboard Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Cadillac Swingers

  1. Paluuviite: Madrid longboards Offshoressa | Longboard & Snowscoot & Surf

  2. Paluuviite: Miller Venice longboard | Longboard & Snowscoot & Surf

  3. Paluuviite: Longboard lappitour | Longboard & Snowscoot & Surf

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s