Snowskate

snowskate bank carveSnowskate on hauskaa! Sitä voi harrastaa puistoissa, laskettelukeskuksissa (lupa kannattaa kysyä etukäteen), bikepark radoilla, dyyneillä, pumptrackeillä, metsäpoluilla, kaduilla ja oikeastaan missä vaan missä pääsee laskemaan lumella. landyachtz snowskate TOPOSnowskatella pysyy kruisailemaan, carvailemaan, ollaamaan, menemään hyppyreistä ja presseistä, reilaamaan, slashäileen, laskea puuteria….sen käyttöalueen rajana on vain mielikuvitus. Snowskate kehittää tasapainoa ja ylläpitää lautatatsia skeittaukseen ja myös lainelautailuun. Snowskatella pystyy laskemaan bänkkejäkin aallon tavoin (kuva yllä). Se ei kuitenkaan ole mitään surffausta vaan ihan oma lajinsa.

Offshoressa on ollut muutamaa eri merkkiä myynnissä mm Libtechiä ja kokemuksemme mukaan valimoimiin on päätynyt Landyachtz snowskates joka myös Ly Snow brändinä tunnetaan. Suomessa DIY snowskateja valmistaa Raholan lankku ja Noitalauta. Raholan lankku on valmistanut lautoja jo vuodesta 2018. Myös Eemeli Korhonen Tampereelta valmistaa lautoja ja on kova snowskeittaaja. Tamperelaisella Petteri Koistisella on monipuolinen snowskatevalikoima, mutta ne eivät ole myynnissä. Petteri ja Eemeli ovat myös edellä olevalla videolla. Kuva yllä isompana tästä.

LY Snow

Offshoresssa on myynnissä Landyachtz snowskatea (Ly Snow skates). Malli on TOPO 35″ jossa on 35″ dekki ja 104cm aluslauta / suksi sekä Landyachtz oma trukkikiinnitysysteemi. Kokemuksemme mukaan 35″ mallista saa kaiken kokoiset skeittaajat hyvän stanssin ja tuntuman lautaan. Stanssin max leveys on 80cm, joten se riittää yli 2m laskijallekin. Toposta on olemassa 37″ mallikin, mutta sitä ei löydy valikoimistamme ja tuskin suomesta löytyy niin pitkää lautailijaakaan jolle se sopisi. 37″ mallissa varsinaisen dekin nose jää todella pitkälle. Näistä syistä valikoimissamme on vain 35″ dekin pituista mallia, jossa on käyttökelpoinen nose. Topo 35″ malli on ollut muuttumattomana Ly snow mallistossa jo vuodesta 2018 ja lähes muuttumattomana vuodesta 2014 jolloin alimmainen lauta sai lisäpituutta. Landyachtz on dual deck snowskatejen kehittelijä ja lajin pioneeri. Landyachtz Ly snowskate lautoja valmistetaan vain rajallinen määrä ja siksi se on ja pysyy hieman UG merkkinä, mistä lisäplussaa. Porissa lautoja on ehkä eniten Suomessa 🙂 mistä Ly on saanut arvostelunkin, joka alla kuvakaappauksena.

real snowskate

Laudassa on teräskantit ja kunnollinen sintrattu pohja. Varsinaisessa laudassa on sivuleikkausta joten sillä onnistuu syvempi carving ja lepposa mäkien lasku ja kruisailu. Twin tip tyyppinen lauta/suksi mahdollistaa ajamisen molempiin suuntiin. Dekki on hyvin muotoiltu kohotetuin reunoineen joten se ei nappaa rinteeseen kiinni. Dekin päällä on foam joka on pitävää eikä muotoilun vuoksi menee niin helposti tukkoon. Laudassa on insertit erilaisille dekin säädöille. Painopistettä varsinaisella laudalla pystyy säätämään siirtämällä päällimmäistä dekkiä varsinaisen laudan keskikohdasta taaksepäin jotta jokainen löytää ajotyylilleen sopivan asetuksen. Itse tykkään pitää lautaa takimmaisissa inserteissä eli ns. set back asetuksella. Taka-asetuksella complete on enemmän carve ja laskumoodissa kun taas keskitettynä se toimii hyvin parkkilautana temppuiluun ollaavampana ja mm kiteilyyn/wing juttuihin rauhallisemmin kääntyvänä. Complete on huomattavasti kevyempi kuin vastaavat markkinoilla olevat. Completessa on mukana karkuremmi. Complete maksaa 485e

landyachtz snowskates