Surfskate ostajan opas

Surf skate lautojen ostajan opas 2023

Surfskates suomiSurfskate valikoimiimme Offshoressa on 25v kokemuksen mukaan valikoituneet parhaat surfskate merkit kuten mm Yow, Slide, Genesis Long Island, Hydroponic, FW, Carver… ja kyseisistä merkeistä parhaiksi toteamamme mallit. Kaikki laudat myydään Offshoresta huolella koottuna, tarkastettuina ja käyttövalmiina. Mikäli haluat tilata niin laita emailia juha.sila@offshore.fi tai soita 040-5872958. Meillä on palveleva liike ja siksi ei ole nettikauppaa sillä haluamme valita sinulle sopivan mallin ja mahdollisesti kustomoida sitä korostaen tarpeitasi. Toimitamme matkahuollolla mikäli et pääse liikkeeseemme. Surfshoppimme on auki epäsäännöllisesti joten soita etukäteen mikäli olet tulossa. Pyrimme vastaamaan puheluihin ja maileihin nopeasti. Osoite ja yhteystiedot löydät tästä.

surfskatefinlandArtikkelin loppuosassa käsitellään tarkemmin eri surfskate merkkejä, -harjoittelua ja surfskateissa käytettäviä osia kuten trukkeja ja renkaita. Surfskate Finland on 2003 perustetun Nordic riders ry:n surfskate osasto. Nordicriders on ensimmäinen surfskateen painottava suomalainen seura, joka on järkkäillyt niin Slidefestejä kuin testipäiviäkin Offshoren ohella tai taustalla. Surfskate Finland instagram kannattaakin ottaa seurantaan tästä.

VALIKOIMA OFFSHORESSA

Alla olevia lautoja löytyy heti toimitukseen Offshoresta. Klikkaa siniseksi tummennettua ja alleviivattua mallinimeä niin näet kyseisen lautamallin kuvan paremmin.

Slide surfskates QuadQuad 30″x10.25″ malli on suunniteltu shortboard tyyliseen nopeampaan cutback ja surfslash harjoitteisiin sekä skateparkki käyttöön. Lauta reagoi nopeasti jalkojen ja yläkropan liikeisiin. Laudan painopiste ja ohjaus on 40/60. Lyhyt review tästä. Renkaat on 65mm reunoistaan viistetyt 78a. Ne eivät lähde kiipeämään kaltevilla pinnoilla. Sisarmallia Joyrideä on myös saatavilla ja ne mallit eroaa tailin muotojen osalta sekä Joyridessä on noin 0.5″ pidempi wheelbase. Joyridestä on tulossa review kevään aikana. Hinta 189e

Slide surfskates Quad AukaQuad Auka 30″x10.25″ on sama kuin normaali Quad, mutta completessa on 70mm78a toffee renkaat. Renkaissa on mukava pito, mutta ne lähtevät liukuihinkin helposti. Renkaat rullaa tosi smoothisti karheallakin asfaltilla ja saa Slide surffisysteemin toimimaan hieman hitaammin. Väritys on yhdistelmä kasaria ja hawaii wibes tyyppistä kukkakuviota. Krippi on läpinäkyvä karkea lakkakrippi. Löytyy heti toimitukseen 210e complete.

Slide Gussie Spot-XGussie 31″ allrounder sheipin omaavat mallit ovat Spot-X ja Stingray ja 2023 Spoon. Spoon on videollamme, linkki alla. Kasarilook. Dekki on 31″x10.25 wb18.5″ medium concave 7 kerrosta kanadan vaahtera, flex 3/5. Trukit Slide Gen3. Loogisesti kääntyvä ja vakaa. Sopii kaikenlaiseen shortboard tyyliseen surffisimulointiin niin flatille kuin betoniparkkiinkin. Luonnollinen jalkojen stanssi ja asento. Laudan painopiste ja ohjaus on 50/50. Leveä kicktail, jota helppo ja luonnollinen käyttää kuin shortin taili. Toimii pumptrackilläkin. Renkaat 70mm78a jotka krippaa ja saa myös irtoamaan kevennettäessä. Slash ja shortboard tyyppinen videomme tästä. 210w complete. 2023 Spoon mallia heti toimitukseen.

Slide CMC Performance 31CMC Performace 31″ x 10.25″ x WB17″ syvemmällä concavella  ja lyhyemmällä wheelbasella kuin Gussie. Tailikin on vastaavasti pidempi. Ominaisuudet tekevät laudasta performance surffaajan allround laudan. Laudan painopiste ja ohjaus on 50/50. Kääntyy syvään ja reagoi nopeasti. Se pumppaa hienosti ja sillä opit cutback tekniikan flätillä kuin kaltevillakin pinnoillakin. Tällä laudalla opit surffaamaan nopeasti ja tyylillä. Review videomme tästä. Hinta 210e complete. Heti toimitukseen.

Slide Diamond KaenaDiamond 32″ on singlefin surffityylin surfskate. Lauta on keskeltä leveä joten sillä voi pumppailla kapealla stanssilla ja fronttipainoisesti. Laudan painopiste ja ohjaus on 70/30. Takajallalla trimmataan tässä laudassa ja siitä kuvauksen singlefin tuntuma. Laudassa on kapeneva diamond taili, joka kuin ohjaa singlefin fiilistelyyn. 70mm renkaat rullaa hienosti. 210e complete. 2023 Bombora tumma puun väristä mallia löytyy myös heti toimitukseen Offshoresta.

Slide surfskates DrifterFishtail shapen omaavat surffiskedet Drifter ja Patch ovat retrotyyppinen 32″x10.25″ malibutyyppisistä laudoista tykkääville lautailijoille. Fish muoto tailissa lisää jalalle reilituntumaa joten takajalkaa ei tarvitse painottaa niin paljon kuin squashtaililla samaan tapaan kuin lainelaudallakaan. Laudan painopiste ja ohjaus on 60/40. Leveä nose + diipimpi concave herkistää laudan ja sillä on helppo ylläpitää vauhteja. 65mm78a renkaat. 210e complete. 2023 Patch mallia heti toimitukseen.

Slide Swallow SaladitaSwallow 33″ Saladita ja Wahine 33″x10.25″ on kunnollisella pitkällä ja leveähköllä fish taililla varustettu surffiadapteri. Pitkästä wheelbasesta huolimatta se on silti pumppaava ja jopa kaarissa ja pumptrackeillä viihtyvä medium flex complete. Leveä spoon nose loivalla concavella takaa longboard&malibu lainelautamaisen tunteen. Laudan painopiste ja ohjaus on 70/30. Dekistä löytyy vapaammin surffiasento ja siksi se onkin muodostunut wing- ja kitesurffaajienkin suosikiksi. Sopii myös pidemmille ja painavillekin lautailijoille.  Dekki 33″ ja renkaat 70mm78a. 189e complete. Video tästä. Heti toimitukseen.

Slide surfskates EvoEvo 34″x10.25″ lauta toimii allrounder surfskatena. Erityispiirteenä on leveä spoon nose ja leveä kunnollinen kicktail. Laudalla on helppo käyttää ja harjoitella yläkropan ja käsien synkronointia lainelautailuun. Lauta tuntuu todella kelluttavalta onnistuneen concavenkin ansiosta. Lähtee loogiisiin slaideihin joten slashit ja snäpit on mukavia tehdä koosta huolimatta. Laudalla pystyy tekemään pitkiä ja syviä sekä jyrkkiä carvekäännöksiä ja pitämään käännöksen ns päällä pidemmän aikaa kuin esim Yow laudoilla. Toimii niin aaltorampilla kuin kaltevilla pinnoilla. Lainelautatyyppinä kuvaava tunnelma on midlenght. Laudan painopiste ja ohjaus on 50/50.Review videomme  tästä. 199e Heti toimitukseen, vähenemässä.

Slide surfskates Neme Promodel

Nemo Pro model 35″ x9.6″ lautaan on ympätty kaikki prosurfer Neme Ricon surffitietämys ja harjoittelumetodit. Vaikka lauta on pidemmällä wheelbasella, on dekki siltikin kiertojäykkä ja siten trukit toimivat tarkasti. Pitkä wheelbase laittaa lautaa käyttämään voimalla, jolloin se aktivoi lihaksia paremmin lihasmuistiin. Unelma trikkailla mm slashit ja snäpit lähtee todella helposti, koska dekissä on ylösalas flexiä ja renkaissa loogista luistoa, video tästä. Karkea krippi ja pitkä kicktail ja hieno concave yhdistettynä optimaaliseen leveyteen saa laudan pysymään jalkojen alla rail to rail pumppaamisessa ja tiukoissakin cutback käännöksissäkin. Tällä voi mennä myös rauhallisesti ja laajoilla round house cutback käännöksillä, koska alkuflexi on maukas. Monipuolinen tekninen allrounder, joka toimii pumptrackeilläkin, video tästä. Kääntyy hyvin betoniparkeissa ja kaarissakin ja karvaa alamäissä. Snowsurffaajan unelmalauta. Monen surffikoulun treenilautana käytetty, myös Offshoren. Kattava artikkeli videoineen tästä. Promodel malli 215e complete. Heti toimitukseen.

LONG ISLAND-surfskate

Long Island Baja surfskateLong Island Baja on 32″ pitkä ja 9.6″ leveä voimakkaasti muotoiltu dekki. Dekin wheelbase on lyhyt 16.5″. Dekissä on syvä concave ja jalkatuntumaa parantavat flaret. Dekki on jäykkä. Complete soveltuu tekniseen surfskateen ja parkkikäyttöön. 2023 malli on Hydroponic2 mustilla busgings surffitrukeilla ja keltaisilla Buddha 65mm83a renkaalla complete on 199e. (4 kpl jäljellä)

Long Island Surf Itacaré surfskateItacaré surf 35″ x 10″ Wb 21″ Dekki tulee samasta muotista kuin YOW Pukan Anemone, edessä mieto concave ja takana kunnollisen tailin edessä Odyssey mallistakin tutut flaret korostamaan takajalat pitoa. Laudassa on erittäin pitävä krippi. Lauta on sellaiselle, joka pääsääntöisesti tykkää ajaa lainelautaa takajalkapainoitteisena aallossa kuin aallossa shortboard tyylillä ja asennolla trimmaten etujalalla (Slater style). Lauta on kehittävä sillä liikeradat vaativat voimaa ja tekniikkaa. Huolimatta pitkästä wheelbasesta Itacare pumppaa helposti ja sillä sujuu cutbackit luonnollisesti korostaen yläkropan liikeratojen tärkeyttä. 2023 Genesis trukit ja Cinetic Crop 65mm82a renkaat jotka lähtee drifteihin ja slasheihin helposti. Hinta 220e complete (Löytyy heti toimitukseen kahta grafiikkaa). Kuva isompana tästä. Cutback ym surffauksen harjoittelua videollamme kyseisellä laudalla tästä. Kuva tästä.

Long Islands surf Ventura surfskateSurf Ventura on 33″ x 10″ pitkä ja wheelbaseltaan 19″. Lauta on hyvin saman kaltainen kuin Itacaré. Eroavaisuus löytyy lähinnä wheelbasesta ja kicktailin muodosta sekä renkaista. Diamond tail saa kicktaililla kantapään/varpaat tulemaan lähemmäksi reiliä, joten laudalla saa helpommin reilipainetta slasheihin. Lyhyemmän wheelbasen ansiosta sopii paremmin parkkikäyttöön. Cinetic Crop 65mm80a renkaissa on hyvä pito erityisesti infinity loop juttuihin. 220e complete.

Long Islands surfskate Fog HazeFog Haze on 31″ x 10″ Wb 17.5″ On nosesta miedompi concave dekkinen, mutta tailista jyrkemmillä takajalan flares konkalla varustettu lauta, jossa on hyvä lainelautamainen tuntuma. Surffityyli on tässä laudassa shortboard backfooted. Nosen leveyden ja mellow concaven ansiosta lauta ei ole ihan niin kiikkerän tuntuinen kuin luulisi wb osalta. Kicktaili iso ja tilava joka koon jalalle. Näistä syistä lauta käyttäytyy rauhallisesti ja yllätyksettömästi ja sillä on mukava reenata kaikenlaista surffin osa-aluetta, erityisesti nopeita, mutta pyöreitä cutbackejä kaikilla pinnoilla sekä slashejä. Leveät Cinetic Lynx 62mm80a renkaat pitää ja saa liukuun. Kuva isompana tästä. Hinta 220e

long island surfskate rowing 32Odyssey 33″ x 9.85″ Wb: 18″ on kunnollisilla takajalan flareilla ja tilavalla kicktaililla oleva erittäin nopeasti kääntyvä surf adapteri. Se sopii backfoot surfingiin, slasheihin ja snappeihin sekä  nopeisiin cutbackeihin. Lauta on shortboard tyylisille ja lyhyemmille lautailijoille hyvä valinta. Lauta on myös kiikkerä, mutta siihen tottuu nopeasti.  Offshoren custom complete on Forward wheels 65mm Drifters renkaalla ja Black ceramics abec-7 laakereilla. Kuva isompana tästä. Hinta koottuna  220e.

carver_logo_Carver J.O.BCarver J.O.B eli Jaime O’Brien on 31″ x 10.125″ WB 17″ polyuretaanilla liimattu dekki jossa on Carver C7 surffisysteemi. Laudassa on Carver malliston yksi leveimmistä kicktaileista ja syvin concave, joka tulee Hyperspoon muotilla. Hyperspoon tarkouttaa nosen pyöreää concavea. Lauta toimii kivana allrouderina flätillä ja skeittiparkissa sekä nimensä mukaisesti carvingiin. 69mm78a Roundhouse renkaat. Completea löytyy heti toimitukseen 349e.

Carver Triton PrismalCarver Triton Prismal on 32″ x 9.75″ WB17.975″ miedommalla concavella kuin J.O.B ja pidemmällä wheelbasella sekä Carver CX trukeilla varustettu complete, joka on enemmän kruisailupainoitteinen surffiskede. Lauta sopii CX trukkien ansiosta hyvin aloittelijoille ja lajiin tutustujille. Renkaat on 69mm78a Roundhouset. Completea löytyy heti toimitukseen 199e.

Carver Proteus Tommii Lim on 33″x9.875″WB 18.375″ on Carver Carver Proteus 33 tommii limC7 trukeilla varustettu surffin reenaukseen suunniteltu surfskate medium concavella. Pidemmän dekin ansiosta siitä löytää helposti vastaavan surffiasennon ja stanssin kuin lainelaudalla. Käännöksissä täytyy käyttää voimaa, koska wheelbase on melko pitkä Carverin C7 systeemille. Tästä syystä lauta myös opettaa ja antaa hyvän harjoitteen, jolloin harjoite jää lihasmuistiin. 70mm Smoke Mags 81A renkaat. Completea löytyy heti toimitukseen 359e.

Carver yhteiskuvan pohjagraffoista näet tästä.

Your Own Wave Finland

Yow Pukas Anemon surfskateYOW PUKAS Anemone 34.5″ x 9.85″ x 20″ WB. Surfskate on Pukaksen sheipperin Axel Lorentz suunnittelema lauta joka on tarkoitettu kaikenlaiseen surffiskeittaukseen. Hieno kicktail ja 2023 lisätty concave sekä tail rocker, joka lisää kiikkeryyttä ja tailin käytön herkkyyttä lainelautamaisesti. Leveä surffisimuloimiseen optimoitu pitkä taili suhteessa hieman kapenevaan noseen tekee laudasta tunnokkaan ja erittäin kelluttavan tuntuisen completen lainelautailun harjoitteluun. Trukit ovat asemoitu edemmäs dekkiä, joka lisää harjoittelun tehokkuutta. Jalkaa siirtämällä taaemmas etutrukilta voi lautaa ajaa kuin lyhyempää wheelbasea omaavaa lautaa shorttimaisestikin. Mikäli haluaa monipuolisimman ja asteittain agressiivisimman surffisimulaattorin niin tämä on se lauta.  Yow Ura 77a renkaat ja Meraki S5 9.0 systeemi 329,90e. Lautavideomme tästä, pumptrack tästä ja aaltoramppi tästä.

yow la jolla surfskateYOW La Jolla 35″ x 10.5″ x 21″ WB edustaa nykyajan surffiskeittisuuntausta, joissa dekin kokonaispituus on yleisesti kasvanut. Monella merkillä ei ole enää alle 32″ performance surffiskeittiä mallistossa ollenkaan. La Jollasta löytyy nosesta sama concave kuin Pukas Anemone mallista, mutta dekin nose on leveämpi. Samoin kicktaili on huomattavasti leveämpi kuin Pukaksessa. Tästä syystä complete on huomattavasti painavampikin, joten se sopii sheippiensä puolesta erittäin hyvin raskaammille isojalkaisille surffiskeittaajille, jotka haluavat performance surffiskeitin lainelautailun simuloimiseen jokaisella osa alueella.Dekki on erittäin jäykkä joka suuntaan ja siksi tarkka ajettava. Meraki S5 9.0 ja yow Ura renkaat. 329,90e complete. Löytyy heti toimitukseen.

yow arica surfskate

YOW Arica 33″ x 10.5″ x 17″ WB on nopeasti kääntyvänä ja ketteränä hyvä valinta betonille ja kalteville pinnoille, kuten parkkiskeittaukseenkin. Laudassa on pieni kick nosessa ja voimakkaat flaresit etujalalle ja takajalalle sekä high concave eli voimakas konkka. Kicktaili on tosi iso ja siihen sopii jokakoon jalka. Lauta on stiff mikä saa trukit toimimaan tarkasti. Erittäin maukas pumppailla flätillä ja reenata lainelaudan liikeratoja. Viihtyy aaltorampilla vertikaalisurffauksessa ja Uparorampilla tykkää cutbackeistä. Keilaratojen nopeimpia lautoja. Meraki S5 9.0 ja YOW URA 66x51mm MAYO 78A renkaat, Hinta 299,95e . Löytyy heti toimitukseen.

YOW Mick FanningYOW Fanning Falcon on legendaarisen surffaajan Mick Fanning:n käsialaa. Laudan spexit on 32.5″ x 10″ x 18.5″ WB ja siinä on kaikki YOW laatuosat kuten Meraki (S5)/YOW 9.0″ ja URA 66x51mm MAYO 78A renkaat. Falcon mallissa on trukit asemoitu enemmän eteen ja lisätty wheelbasea, jotta se vastaisi enemmän dynaamista surffaamista. Kicktail ja concave on samoine shape flareineen kuin Long Islands valikoimamme malleissa. Dekki on muihin YOW malleihin verrattuna todella kevyt. Tämä on YOW malliston surffistisin lauta. Hinta 329e.

YOW La Costa surfcruiser yow lacostaon 30″ pitkä uuden tyyppisellä 149mm Legasee surffitrukkisysteemillä varustettu surfskate. Laudalla on kiva kruisata oldskool surffityylillä ja toimii se jopa parkissa ja vaneriaallollakin. Lauta pumppaa helposti ja sietää vauhtejakin enemmän kuin YOW Meraki systeemi. Koska hangerin kinpin on suorassa kulmassa kääntyy lauta vastaavasti kuin kaikki muutkin markkinoilla olevat bushings surffitrukit. Legaseen erona on kulkkupultin sijainti hangerin toisella YOW Bliss SurfCruiserpuolella, joka saa aikaan vakautta painopisteen jäädessä edemmäs. Tästä syystä laudan noseakin voi käyttää perinteisten TKP trukkien tapaan. Laudassa on mieto kicknose, hyvä konkka ja kicktail. Completessa on 60mmx40mm ja 82A renkaat ja sen hinta on 195e. Lautaa pystyy modaamaan käyttäjän haluamaan suuntaan 8e hintaan Park-Pump-Surf. Lyhyt videoreiska tästä.

YOW Bliss 32″ x 10″ surfcruiser on sellaiselle joka tarvii nosekickiä laudassaan. 14.5″ WB tekee siitä nopeasti kääntyvä. sopii parkkiskeittaukseenkin. Renkaat YOW LURRA 60x40mm 80A. Hinta 195e.

hydroponic skateboards

Hydroponic surfskate Fish 28Hydroponic the Fish 28″X9.3″ WB 14.75″on tarkoitettu pienikokoisille surffiskeittaajille tai sellaiselle joka haluaa kompaktin kokoisen laudan paikasta a paikkaan b siirtymisiin tyylillä. Laudalla on nopea rail to rail pumppailla ja harjoitella cutback käännöksiä. Laudassa on minium concave joka helpottaa potkuttelua ja lautaa voi käyttää sidewalksurf kruiserina.. Käyttövalmiiksi koottuna 179e complete. Heti toimitukseen.

Hydroponic Rounded surfskate 30Hydroponic Rounded classic on 30″x10″ WB16,9″ mitoilla oleva nopeasti pumppaava ja kääntyvä surfskate. Lautamallia käytetään paljon surffikouluissa, koska se on helppo ja neutraali. Concave on U konkka ja sitä on lisätty näihin 2023 malleihin. Taili ei ole yhtä pitkä kuin Square ja Palms malleissa, joten lauta ei tunnu niin kiikkerältä. Tämän takia lauta on hyvä myös pumptrackeillä. Lautavideot tästä (allrounder) ja tästä (pumptrack). Käyttövalmiiksi koottuna 189e complete. Heti toimitukseen, vähenemässä.

hydroponic surfskate Classic 2Hydroponic the Surf Classic Fish 31″x9″WB16.5-17.5″ on mukavalla minium concavella ja fish kicktaililla oleva helppo allrounder surfskate flätille tai kalteville pinnoille. Lauta on helppo ja kompaktin pituinen. Mieto fishtail lisää aavistuksen tailin rail-tuntumaa ja helpottaa näin taililla ajoa pidettäessä lainelautailulle tyypillisesti takajalalla painoa. Lauta soveltuu carver tyyppiseenkin surfskateiluun ja . Käyttövalmiiksi koottuna 189e complete. Video. Heti toimitukseen.

Hydroponic surfskates the PalmsHydroponic the Palms 32″X10″ WB 17.-18.38″. Offshoren ja Hydroponicin yhteistyön sekä kokemuksen tuloksena syntynyt lautasheippi, jossa on kaikki tarvittavat surfskate featuret ja sheipit sekä reilusti säädettävä wheelbase jolloin lauta soveltuu niin lyhyille kuin pitkillekin surffaajille. Kictail on pitkä ja teräväreunainen.  Concave on medium ja dekin tuntuma on hyvin lainelautamainen. Dekin krippi on myös erityisen pitävää. Mittojen puolesta lauta soveltuu kaikenlaiseen surfskateen/surfsimuloimiseen ja se viihtyy myös pumptrackeillä ja skeittiparkeissa sekä erityisesti Offshoren vanerisella aallolla. Lauta pumppaa hyvin ja helposti rail to rail. Snäpit ja cutbackit sujuu vaivattomasti. Tämä lautasheippi loi uuden 2020 standardin surfskate dekkien suunnittelussa. Kyseisellä laudalla oppii nopeasti oikeaoppisen lainelauta-asennon ja yläkropan käytön. Keveydestä johtuen helppo kuljettaa mukana. Myydään säädettynä ja valmiiksi koottuna 189e. Nopea review + video tästä. Loppu.

Hydroponic Square surfskate 33 LunarHydroponic Square 33″x10.5″ WB 17.5″-18.5″ sarjan surfskateja on 3:lla eri grafiikalla jotka eroavat toisistaan renkaan durojen (kovuuksien) osalta.  Concrete (65mm83a), Lunar (65mm82a) ja Etnic (65mm80a). Square tail mallit ovat pitkällä kicktaililla ja spoon tyyppisellä nosella varustettuja cutback ja lainelautatekniikan harjoittamiseen tähtääviä lautoja joissa on mukavan tuntuinen PU lainelautaa vastaava flexikin. Laudalla on kiva ajella kaaria ja aaltoramppia ja sillä saa lainelautamaisen vasteen sekä tuntuman. Laudan square tyyppisellä kicktaililla painotetaan takajalkaa samaan tapaan kuin lainelaudalla. Etujalka pysyy hyvin U concaven ansiosta oikealla kohdalla nosea ja tästä syystä sillä voi slashailla ja snappaillä huolettomasti. Concave on high. Lauta on hauska laskea loivia mäkiäkin. Myydään säädettynä ja valmiiksi koottuna 189e. Heti toimitukseen.

Hydroponic the Beach (189e complete)

Hydroponic surfskate Beach30″x9″WB16.5″ Hyvä parkkisurfskate ja lauta nopeisiin snäppeihin. Helppo potkutellakin ja ottaa mukaan vaikka bussiin.  Medium concave. Carver tyyppinen vanhemman surfskateideologian tuntuma, joka hieman jäykempi ja siksi sopii parkkiskeittaukseenkin. 189e complete. Heti toimitukseen.

Flying wheels surfskate

Flying wheels Pineapple 32 surfskate32″ x 10″ FW Pineapple on surffisimulointiin suunniteltu malli 259e. Siinä on iso full kicktail ja leveä nose etujalalle. Leveyden takia laudassa on medium concave, joka antaa jalalle luonnollisen lainelautamaisen vasteen. Lauta on kiikkerä ja voimakkaasti kallistava sekä kääntyvä Thruster stage2 surffisysteemillä toteutettu. Systeemiin on liitetty samat trukit kuin Smoothstar käyttää. Offshoressa voimme tuunata lautaa vielä progressiivisemmaksi trukkikumeilla. Pineapplella oppii nopeasti oikeaan lainelautailutekniikkaan silla se toimii vain yhdellä oikeaoppisella lainelautastanssilla. Renkaat ovat krippaavat ja sopii hyvin laudan luonteeseen. Heti toimitukseen.

FW Surfskates 30 Hydrangea & Lotus30″ x 9.5″ Hydrangea ja Lotus ovat samat laudat, mutta eri grafiikka. Dekissä on mieto concave ja kunnollinen kicktail surffisimulointiin flätillä. Pumppaaminen ja cutback treenit ovat tämän laudan pääpainopisteenä. Lauta kehittää hyvin tasapainoa ja sillä on hyvä harjoitella surffauksessa tehtäviä kropan oikeaoppisia liikeratoja ylös-alas liikkeineen. Vaikka lauta on melko kiikkerä soveltuu se hyvin aloittelijallekin. Laudassa on krippaavat 65mm 78a renkaat. Laudasta on lyhyt review tästä. Lautavideomme tästä. Lauta myydään trukkiruuvit lukitteella asennettuna ja säädettynä 149e complete. Kokoamme lautaa myös Flow surffitrukkisysteemillä, jolloin siitä tulee matala ja se sopiikin hyvin nuoremmille surffiskeittareille. Tällaisen 189e maksavan setin kruunaa mm 60mm Buddha 78a renkaat ja Thruster stage1 surffisysteemi. Heti toimitukseen.

Flying wheels surf skate Lombard systemFlywheels 31,5″ Biarriz Offshore edition. Flätille surffisimulointiin ja cutback treeneihin erittäin mukava complete. Tällä asfalttisurffaus on helppoa ja hauskaa sekä tuntuma lainelautamainen ja nopea. Skedeparkkeihin varauksella. Ei pumptrackeille. Vakiosetuppi modattava käyttäjälle sopivaksi ja renkaat vaihdettava käyttöalueen mukaan customina. Itse olen käyttänyt lautaa flätillä cutback opetuksissa jne. Kuvan renkaat ovat Alva merkkiset. Modattuna riippuen osista 269e-330e (Toby Alva edit) complete (Loppu).  Tämä dekki oli 2021 pohjoisespanjan yksi suosituimmista surfskatemalleista. Vuodelle 2022 on tulossa updated malli, jossa on leveämpi nose ja pidempi wheelbase, kuvat alla (löytyy heti toimitukseen). Dekistä saa luonnollisen surffiasennon ja sen wheelbase on optimoitu surffin simuloimiseen. Se sopii myös snowsurffin kehittämiseen ja viemiseen next levelille. Laudan painopiste ja ohjaus on 40/60. Mallissa on spoon tyyppinen leveä nose medium concavella Pineapplen tapaan. Laudan takaosassa on hiema flexiä parantamaan surffituntumaa. Uuden surfskate suuntauksen mukaisesti ja Fw malliston lippulaivaiksi muodostunut malli on nimetty Honolululaisen surffi-ikonin Duke Kahanamokun mukaan. Lauta on 34″ x 10″ ja siinä on thruster stage2 surffisysteemi sekä 65mm78a Forward wheelsin renkaat. FW Duke 34 maksaa 259e. (Heti toimitukseen, vähenemäss, kuva alla)

FW surfskates Duke 34   FW Surfskates Honolulu 34

FW Palm Springs surfskate36″ Palm Springs on Offshoren oma edition. Completessa on Thruster surffisysteemi ja se kääntyy ja kallistuu voimakkaasti. Lauta on haastava mutta sillä oppii hyvin flätillä surffitekniikat. Flätillä pumppailu on helppoa ja laudasta löydät luonnollisen surffiasennon. Infinity loop on tämän laudan painopisteenä. Laudassa on laatuosat kuten Sliden 65mm 78a reunoiltaan viistetyt renkaat abec-7 laakerein, jotka todettu erittäin kestäviksi ja hyvin rullaaviksi. Complete 239e ja sitä on vain yhtä grafiikkaa.

FW surf cruiser 31″

FW laudat ovat helppoja kruisata sekä pumpata tyyliin pump & go, jaloilla ei tarvitse potkutella vauhtia. Näillä pystyy myös flatland cutback kurvailemaan. Lautaa on mukava potkutellakin koska etujalalle on tilaa etutrukin kiinnityksen ollessa edempänä, katso kuva ja vertaa muihin. Lauta on 31″ pitkä ja niitä on erilaisilla kukkakuviograffoilla ja kiiltävillä sekä mustilla trukeilla. Hinta 135e complete. Kuvassa alla kolme FW lautaa oikealta.

Surfcruisers

hamboards suomesta

Hamboards HOP surfskateHuntington HOP on 114.3cm / 45″ dekki on leveä 26.9cm / 10.58″ ja flat, joten se antaa malibu/lb/midlenght tyyppisen vasteen ja tuntuman todellisen wheelbasen olevan 34.5″. 9-Ply 16mm Baltic Birch dekissä on Lucid krippi, jota saa ostaa myös Offshoresta. Malibumaista lautatunnelmaa tarjoilee 45″ Huntington HOP malli HST200 surffitrukilla. Siitäkin on kolmea eri versiota HST 40/40, 40/20 tai 40/Waterborne railadapter mikä muutaa takakulman nolla-asteiseksi. 45″laudalla on todella nautinnollinen laskea alamäkiä ja carvailla jyrkästi käyttäen lainelautatekniikkaa. Tekniikassa korostuu yläkropan käyttö ja voiman vieminen laudalle ilman nilkoilla kallistamista. Laudalla siis pääsee eroon ns reilin kyntämisestä, joka usein johtuu siitä, että käännät lainelautaa nilkoilla. Tällä laudalla kesän harjoittelun jälkeen snowsurffauskin on siirtynyt askeleen eteenpäin. HOP mallilla voi steppailla, dansailla ja kruisailla sekä land päddläillä. Land paddler stickkejä löytyy Offshoresta 79e hintaan. Grafiikat on tyyliä 60’s surf-look ja Birdwell Beach Britches käsialaa, erilaisia grafiikkavärejä tarjolla. Surfskate completena koottuna valmiiksi maksaa 289e liikkeessämme. Vakiolaudasta reviewtyyppinen lautavideomme tästä. Kokoamme laudasta customina Waterbornen rail adapterilla toimivaa setuppia hintaan 339e ja siitä video tästä. Heti toimitukseen eri setupeilla, vähenemässä.

Hamboards BurstBurst surfskate on 32″ Burstin erikoisuus on kelluttava tunne ja kääntämisen vaste, joka on sama kuin lainelaudalla vedessä. HST surffisysteemin jousi ei lataa kallistunutta lautaa keskittämään, joten sillä voi tehdä kallistamalla pitkiä ja loivia käännöksiä kuten roundhouse tyyppisiä cutbackejä. Tästä syystä lauta on täysin erilainen kuin jousella keskittävät muut surffisysteemit. Kattava review videoineen tästä.

landyacht logo

Landyactz mallistossa on kahta erilaista dekkiä säädettävällä wheelbaseilla. Kaikissa malleissa on rocker shape joka jatkuu diagonaalisena tailina. Pocket Knife on lasikuituvahvistettu kanadanvaahtera. Bear surffitrukit ovat parhaimmillaan kovempivauhtisessa surffiskateilussa ja pumppailussa sekä carvingissa. Uusien RKP surffitrukkien kingpin on suoraan eteenpäin mahdollisten grindauksenkin. Kolmessa oikeanpuoleisessa on uusi pitävä soft top grippi. Kuva isompana. 2022 hinnat ovat 239e complete. (Hyllyssä)

miller logo

Miller Pablo Solar Promodel (199e complete)

32″ x 10″ ja pitkä wheelbase 17.95″ rauhoittaa kuitenkin takapainoisen laudan.  Aluksi lauta on vaikea, mutta sheipin saloihin pääsee käsiksi melko nopeasti. Laudalla voi snappäillä ja tehdä cutbackejä niin flatland ajoihin kuin kaariinkin. Miinuspuolena saa vatsalihakset nopeasti kipeeksi sekä se, että laudalla ei voi oikeen skeitata rauhallisesti. 70mm transparent renkaat. Miller XRKP2 surfskate 160mm trukit. Pieni review tästä. (Hyllyssä, tullut 20.5.2022 aikataulun mukaisesti)

Flow surf skates.JPG

The Swell 33” (209e complete)

Lovasti kääntyvä pidemmällä wheelbasella oleva helppo ”flowy carving” tyylinen vakaa surf skate lauta. Dekki on lähes identtinen YOW Teahupoon kanssa kaikkine sheippeineen. (Hyllyssä)

Shape: Classic single kick, medium concave

Trucks: Flow Surf Skate

Wheels: 69mm 78a

Bearings: Abec 5

Length: 83.8 cm / 33”

Width: 25.4 cm / 10”

Wheelbase: 48.3 cm / 19”.

Construction: 7 Ply Hard Rock Maple & Olive Wood.

Teemme laudasta custom Offshore versioita jossa Hydroponic2 surffitrukit ja Buddha 65m renkaat 199e.

Flow 29 Stardust surfskate

Stardust 29″x10.5″ on markkinoiden helpoin surfskate 219e

Dekissä on spoon tyyppinen nose ja mukava concave.

Sopii kevyille skeittaajille ja lapsille.

(Loppunut)

Flow blunted nose surfskate

Blunted 31″ on blunt nose helposti hallittava allrounder 219e

Complete on todella kevyt. (Loppunut)

koastal-logo-s (2)

surf skate hybridKoastal merkiltä Offshore kokoaa custom surfskateja ja long surf malleja. Laudat vaihtelevat lyhyistä classic surfskateista 32″-60″ surf long malleihin. Tällä hetkellä heti toimitukseen löytyy malleja seuraavasti koottuna erilaisilla setupilla:

Koastal surfskate by Offshore Finland.jpg37″x9,5″. Dekissä mieto concave ja kictail sekä camper shape. 269e (Loppu)

60″x11″ WB48″ long surf malli jossa 12ply. Flat ja flat tail. Surfy long, lautavideo tästä. 289e

gravity-40-stingray-kicker-completegravity-45-spoonnose-thahitian-treatGravity lautaa löytyy kahta erilaista surf skatea.

40″ carving surfskate painoitteinen ja 45″ longboard painoitteinen surfskate. Molemmilla pystyy surffisimuloimaan ja menemään jopa skateparkissa pituudesta johtuvista ennakkoluuloista huolimatta ks video alla. Hinnat riippuvat käytetyistä osista, kysy tarjous tästä. (Loppu)

Merkit

Surfskate ylojarvi

Hydroponic on ollut Offshoren valikoimissa vuodesta 2009. Hydroponic on 2002 perustettu surf/skatemerkki Barcelonasta. Hydroponicin 2023 surfskate mallistossa on paljon uusia sheippejä ja outlineja. Dekkeihin on lisätty concavea ja sitä on kolmea erilaista. Lautojen kicktaileja on isonnettu ja niitäkin on kolmea erilaista. Noset on ajan hengen mukaisia spoon tyyppisiä ja pitävät etujalan hyvin paikoillaan. Concavet ovat suunniteltu korostamaan lainelautamaista kelluttavaa tunnetta. Pisimmän laudan high U concave on keskeltä lautaa melko mieto, mutta voimistuu reiliejä kohden. Tämä saa aikaan etujalalle herkkyyttä jolloin etujalka toimii myös samaan tapaan trimmerinä kuin lainelaudassakin. Kicktailit ovat aikaisempaa leveämpiä ja muutaman millimetrin pidempiä. Takajalan saa kunnolla kicktailille, jolloin takajalalla voi potkia käännöksiin. Uusi kicktail on myös parempi rail to rail pumppailuihin ja cutback reeneihin. Lautamallistossa on erilaisia wheelbaseja, jotka on suunniteltu toimimaan laudan kokonaispituuden sekä laudan leveyden kanssa. Tämän lisäksi wheelbase on säädettävä. Kaikki dekit ovat kanadanvaahteraa. Surffisysteemiin ei ole tullut muutoksia ja hyviksi todetut Hydroponic2 surffitrukit ovatkin todella mukavat allrounder surffitrukit kaikenlaiseen surffiskeittaukseen. 65mm Buddha wheels surfskate renkaissa on integroidut abec-7 laakerit neopreenilaipalla, jolla hyvä pölynsietokyky. Lautoja löytyy Offshoresta heti toimitukseen. Laudoista yleisyoutubevideo klikkaamalla tästä ,

Slide surfskates Offshore quiverSlide surfskatet (kuva yllä) tulevat pohjoisespanjan Irúnista . Tuotemerkin Slide omistaa skate&surf valmistaja Sancheski. Sancheski on perustettu 1934 ja vuonna 1966 Sancheski valmisti ensimmäisen puuviiluisen rullalaudan. 60-luvulla laudat olivat surf skate henkisiä kuten myös heidän valmistamat trukkinsakin. 80-luvulla Sancheski aloitti surffiyhteistyönsä australialaisen Hot Buttered surffimerkin kanssa, jolloin perustettiin Slide by Sancheski. Slide tuotemerkki herätettiin uudelleen eloon tavoitteena rakentaa surf skate trukillinen rullalauta, jolla pystyi harjoittelemaan surffityylisiä käännöksiä ja manoovereitä asfaltilla ja betonilla, käytännössä he siis rakensivat ensimmäisen oikean nykysuuntauksen surfskaten 80-luvun alkupuolella. Kehitystyö näkyy 2023 Offshoren valikoimassa ja olemme ylpeitä saadaksemme edustaa kyseistä merkkiä. Slide surffitrukeista on menossa kolmas generation ja valikoimissamme on vain uusia 2023 tuotteita. Uuden trukkisysteemin ansiosta Slide laudat ovat matalampia ja huomattavasti kevyempiä kuin muut surf skatet. Lautojen wheelbasen pituus vaikuttaa olennaisesti trukin käyttäytymiseen, joten systeemistä saa rakenneltua monentyyppisiä lautoja ja valikoimaa. Olen ajellut Slide laudoilla vuodesta 2019 ja vakuuttunut niiden toiminnasta. Laudat eroavat sheipeiltään huomattavasti muihin surfskateihin mm leveämpien dekkien osalta. Vaikka dekkien kokonaispituudet ovatkin samaa luokkaa kuin muutkin surf skatet niin Slide lautojen wheelbase on muita valmistajia pidempi. Slidelaudoilla surffisimuloiminen on helppoa ja nautinnollista ja niihin välittyy uusien trukkien myötä todentuntuinen kelluttava lainelautatuntuma. Slidelaudat ovat sopivat kaikentasoisille lautailijoille ja kaikentyyppiseen surfskateiluun surffisimuloimisesta parkkikäyttöön ja myös pumptrackeille. Sliden laudat ovat valittu monesti kaikkein kehittävimmäksi surffiskedeiksi jotka antavat todellisen lainelautailua vastaavan kelluttavan tunteen. Muihin systeemeihin verrattuna Sliden surffitrukkipari laittaa myös molemmat jalat ja koko kropan työskentekemään samaan tapaan kuin lainelaudalla.

Landyachtz surfskate offshoresta

Perinteiset merkit ovat heränneet surfskatejen mahdollisuuksiin kuten Landyachtz merkkikin. Landyachtz brändin omistama Bear surftrucks:it ovat Landyn omaa suunnittelua. Dekeissä on voimakas rocker ja siksi kicktaili on mieto, mutta käyttökelpoinen. Kick tavallaan yhtyy roker muotoon. Bear surffitrukit sietävät vauhtia enemmän kuin muiden merkkien trukit. Landyn surffiskeitit ovat parhaimmillaan loivissa mäissä ja niillä on helppo pumppailla ja surffikruisailla sekä carvailla mäkiä alas. Uusi soft top grippi on yhtä pitävää kuin perinteinen krippi. Dekit ovat vaahteraa tai lasikuituvahvistettuja. Epoksi resin. Renkaat Hawgs merkkiset. Kaikki mallit saatavilla Offshoresta.

Kuvassa alimpana lasikuitudekkinen malli.

FW flyingwheels surfskateboards on  ranskalainen skede/surffibrändi, jonka juuret ovat Espanjan baskimaan ja Atlantin rannoilta kotoisin. FW on perustettu 2003. Aikaisemmin FW liiketoiminta-alue oli pienellä alueella välillä Biarriz-Hossegor. FW laudat ovat kehittyneet viime vuosina huomattavasti ja laajentaneet markkina-aluettaan, koska ne ovat suosittuja erityisesti lainelautailijoiden keskuudessa. 2022 trendin mukaisesti laudat ovat muutaman tuuman pidempiä  paremman surffiasennon ja stanssin aikaansaamiseksi. Laudoissa on medium konkka ja kunnolliset kicktailit. FW dekeissä on hienot surffaajien itse suunnittelemat sheipit kuten spoon nosea ja etujalalle oikeanlaista konkkaa. Osassa FW laudoissa on sama Thruster surffisysteemi kuin Smoothstar merkillä, hinnan jäädessä jopa 60-70% edullisemmaksi vaikka ne tulevat samasta tehtaasta. FW skateboardsien vetäjät ovat itsekin surffareita ja siksi lautojen saaminen on hidasta ja epävarmaa mikä tarkoittaa rajoitettua valikoimaa Offshoressakin, malleja tulee ripotellen kauden 2022 aikana. Siksi yllä olevasta kuvastakin puuttuu muutama lautamalli. Nimensä brändi on saanut siitä, kun 2000-luvun alun monella eri surffibrändillä oli lautasloganina ”boards that flyes!”

yow surfskates for saleYOW surfskatet tunnetaan edelläkävijänä vipumallisista completeista. YOW systeemit on heidän omansa ja se on patenttisuojattu.  2022 Yow Merak on uusi matalampi ja helpompi sekä palauttaa nopeasti, ominaisuus josta tykkää tai ei. YOW surffisysteemi toimii bankeissä ja kaarissa, mutta se vaatii laudalle uudet sheipit. Valikoimissamme on vain resheipattuja 2023 lautamalleja. YOW 2023 mallistossa on useita lautoja joista vain muutama soveltuu kunnolliseen surffisimuloimiseen, loput on kruisailuun. Offshoressa olemme keskittyneet vain näihin malliston ainoihin surffaukseen soveltuviin surffimalleihin. Muut YOW mallit ovat tehty laajalle käyttökunnalle ja niistä puuttuu simuloimiseen käytettävä kunnollinen kicktail tai kicktaili on liian kapea ja lyhyt. Joidenkin mallien dekkien jalkatilat ovat liian lyhyitä jolloin niistä ei löydä oikeaa surffistanssia ja asentoa vaikka ulkoisesti ja grafiikallisesti muistuttavatkin lainelautaa. Käyttöalueena YOW laudat on parhaimmillaan flätland surffisimuloinnissa ja kalteviin pintoihin tehtävissä harjoitteissa. YOW laudat vaativat käyttäjältään hyvää tasapainoa.

Hamboards Finland

Hamboards lautamerkin laudat valmistetaan Kaliforniassa Huntingtonin kaupungissa käsityönä. 2023 mallit ovatkin matkalla jo Offshoreen ja saapuvat maaliskuun lopulla. Valikoimissa on monenlaisia lautoja surflonkkareista land paddlereihin ja shortsurfskateihin. Offshoren valikoimista löytyy vain Hamboardsien surfskateja, jossa on HST surffitrukkisysteemi ja jotka on sellaisia malleja, jotka testiemme preusteella toimii surfskateiluun. Hamboards surfskatejen ominaispiirre on voimakaasti kallistuva ja lineaarisesti jyrkkään kääntyvä HST surffisysteemi. Systeemejä on erilaisia erilaisilla kulmilla 0-40 astetta. Tiedämme ja customoimme sinulle sopivat kulmat. Laudoilla on nautinnollinen laskea loivia mäkiä ja hallita lautaa samalla tekniikalla kuin lainelautaakin. Jos haluaa kehittyä monella eri osa-alueella niin Hamboards tarjoaa normaalin surfskatelaudan rinnalle toisentyyppistä harjoittelua vettä vastaavan vasteen ansiosta.

Long Island surfskates suomestaLong Islands surfskatet ovat laadukkaita lautoja, joissa on takajalalle flaret korostamaan dekin hyvää concavea. Lautojen outline sheipit ovat neutraaleja ja Offshoren valikoimassa on vain performance sarjan surfskateja, joissa on vipumallinen 2023 Genesis surffisysteemi kuten kuvassa. Systeemi on herkempi kuin YOW Meraki ja siinä on parempi surffivaste koska systeemissä ei ole palauttavaa jousta. Genesiksen tunne on erittäin kelluttava ja sillä pystyy helposti tekemään flätillä infinity pumppia ja cutbackejä. Vakiotrukkisysteemi inverted bushings surffitrukkimalli on poistunut Offshoren valikoimasta poislukien yksi skateparkkiin suunnattua custom omaa malliamme Hy2 trukeilla lukuunottamatta. Long Island laudat tulevat Espanjasta YOW lautatehtaasta omana mallistona. Offshore sai Genesis mallit testaukseen 2022, joiden perusteella lautavalikoimamme on valikoitunut.

Waterborne surfskates on californialainen lauta- ja trukkivalmistaja, joka valmistaa high end tuotteita. Tuotteet ovat made in California ja niiden pääpaino on surfstyle. Adaptereilla saa muokattua vanhasta laudasta surf skaten tai soveltuvalla dekillä customoidun surfadapterin. Tiedämme Offshoressa adaptereihin parhaimmin soveltuvat komponentit ja rakennamme sinulle custom surfskaten vaikka jo olemassa olevaan dekkiisi, olemme rakentaneet noin 30 waterborne systeemiä ja muokanneet eri lautojakin toimimaan niillä tai esim pelkällä rail adapterilla.

Flow surfskatesFlow surfskate (kuva yllä) on amerikkalainen skate merkki. Flow 2023 mallisto on suunnattu hieman maltillisemmasta kääntymisestä tykkääville lautailijoille tai sellaiselle, joka hakee samaa tuntumaa kuin Carver laudoissa on. Tuunaamme Flow malleista myös kääntyvämpiä ja nykysuuntauksen mukaisia surffiskedeä esimerkiksi Fw SFR tai Hydroponic2 trukkisysteemillä.

Miller Surfskate quiver

Millerin surfskatet (kuva yllä) ovat mallistoltaan vanhan liiton perus surfskateja. Mallisto on hieman vanhahtava kaikilta ominaisuuksiltaan, mutta klassinen CX tyyppisine trukkeineen. Miller on surf&skate merkki La Barrasta eli pohjoisespanjan Cantabrian alueelta.

Carver surfskate SuomestaCarver on amerikkalainen ja siksi ehkä tunnetuimpia surfskate brändejä. Lautojen surffisysteemit C7 ja CX ovat olleet samanlaisia liki 10v. Carverin trukit kääntyvät maltillisesti ja niitä pidetään tästä syystä helppoina surfskateina skeittiparkeissa. Carverit ovat aloittelijaystävällisiä ja helppoja monen ensimmäinen surfskate lauta. Siksi muutama hyväksi todettu malli onkin Offshoren valikoimissa 199e-359e.

Koastal surf the street on kalifornialainen käsityönä valmistettavien dekkien valmistaja. Offshore kasaa oman setuppinsa kyseisen dekkimerkin lautoihin. Laudat edustavat rennompaa malibutyylistä surfskeittausta ja setuppi pyritään rakentamaan samanhenkisesti eli maltillisemmin, mutta syvään kääntyväksi.

Laudan käyttötarkoitus ja yksilöinti

Käyttötarkoitukseen vaikuttavat laudan ominaisuudet, jotka tulevat dekkien sheipeistä ja materiaaleista sekä käytetyistä trukeista ja niiden erilaisista muokkauksista. Tyyliä korostavat ominaisuudet saadaan käytettävistä osista, renkaista ja koropaloista. Renkaita on erilaisilla kovuuksilla ja offseteilla, leveyksillä ja halkaisijoilla. Samalla kovuudella on erilaisia rengasuretaanejakin. Renkaan laakerin keskitys vaikuttaa trukinkin toimintaan, joten tiedämme kokemuksesta minkä tyyppinen rengas sopii käytettävään trukkisysteemiin ja dekkiin. Trukkeja ja trukkisysteemiä kannattaa modata aina eri renkaan kanssa samoin erilaisille käyttäjille ja käyttötarkoituksille on oma modauksensa. Tehtaan vakiosetupit on tehty yleisesti toimimaan kaikenkokoisille surffaajille ja kaikentyyppiseen surffiskeittaukseen.

Lauta voidaan siis modata käyttäjälle yksilöidysti, jotta laudasta saa kaikki ominaisuudet irti. Laudasta tulee myös huoltovapaampi ja kestävämpi toiminnallisuuden parantuessa. Käytännössä 80% myydyistämme laudoista muokataan asiakkaalle ja tämä palvelu onkin ollut Offshoren alkuperäinen yritysidea vuodesta 1997. Tämän takia meillä on valikoimissamme parhaat osat ja merkit.

Kokoamme myös toiveiden mukaisia surf skateja. Pystymme rakentamaan vaikka lapselle matalan ja helposti kääntyvän surfskaten n.150e jolla onnistuu kääntyminen vaivattomasti. Completella on helppo opetella temppujakin, koska matala.

Jos haluat ostaa modatun surf skaten ja opastuksen oikean mallin valinnassa niin laita mailia juha.sila@offshore.fi tai soita, yhteystiedot tästä. Ellet pääse paikanpäälle liikkeeseemme Tampereelle, toimitamme laudan postitse tai matkahuollolla 10,90e. Oikean mallin valinta on yhtä tärkeää kuin oikean lainelaudankin valitseminen oikeilla spexeillä

surf skate lapselle

Surffauksen harjoittelu

juha sila surfskate cutbackSurffiharrastajat alkavat vasta nyt heräämään tosiasiaan, että 10 minuutin surfskateilulla voi oppia enemmän kuin 10 päivän tai jopa kuukausien surffireissulla. Tavallisesti yksi aalto kestää noin 15-25s, mutta surf skatella se on niin pitkä kuin haluat. Lainelautailutaitojen kehittämisen lisäksi surf skate paljastaa tekniikkavirheesi. Surf skateilu ei salli tekniikkavirheitä sillä väärällä asennolla tai tekniikalla et pysty surffisimuloimaan. Offshoresta löytyy harjoitteluun kansainvälisenkin tason ohjelma sekä puitteet mm. kaksi aaltoramppia; waveramp ja surfbank. Waveramppimme oli euroopan ensimmäisiä ellei jopa ensimmäinen. Myös flätillä voi harjoitella surftekniikoita. Offshoresta 5min löytyy hyvä skeittiparkki jossa priima flattialue esim. keilaradalle.

Surf skatea käytetään kansallisella tasolla harjoitteena mm Usan, Meksikon, Australian, Espanjan ja Portugalin sekä Italian ja Brasilian olympiatiimit harjoittelevat surf skatella. Harjoittelemalla surf skatella esimerkiksi 10min/päivä huomaat kehittyväsi joka kerran nopeammin ja löydät oikean surffistanssin ja kropan asennon sekä liikeradat. Opit käyttämään käsiä ja jalkoja oikeaoppisesti ja siirtää opitut harjoitteet veteen toteutettavaksi. Offshoren videolla näet surffiskeittauksen yhtäläisyyden suomisurfaukseen.

Snowsurffauksen ja lumilautailun harjoittelu

Surskate cutbackSurfskate ei ole vain surffauksen harjoiteluun vaan se toimii tukiharjoitteena lumilautailuun ja erityisesti snowsurffaukseen. Snowsurffaukseen sopivia surfskate lautamalleja on erityisesti muutamat mallit, joiden tuntuma on samankaltainen kuin puuterissa laskiessa. Video ”aiheesta” tästä klikkaamalla.

Surfskeittaus ja tasapainon kehittäminen

Surfskateilu on myös hauskaa ja nykyään oma genrensä skeittauksessa. Surf skate genren tunnusomaisuus tulee käännöksien pyöreistä linjoista ja siitä, että eturenkaita ei nosteta käännöksissä ilmaan. Kääntämisessä painotetaan yläkropan liikkeitä ja kiertoa samalla tavalla lainelautailun kanssa. Painoa pidetään paljon takajalalla aivan kuten lainelautailussa, samaan tapaan surffitrukit mahdollistavat ”painottoman” etujalan trimmauskäytön kuten lainelautaillessa. Surffauksen lisäksi surfskateilu kehittää koordinaatiota, tasapainoa ja tasapainolihaksia sekä tukee myös muita lautalajeja.


Järjestämme myös surf & surfskate valmennuksia tiloissamme ja ulkoparkeilla. Meillä on Offshoressa lajivalmennusta, opetamme mm. surffausta ja surfskateilua sekä opastamme surf &skate&snow lajeja tukevia harjoitteita. Surfskateilu on myös hauskaa eikä sinulla tarvitse olla surf prioriteettina vaan harjoittelussa opitaan myös skeittaamaan. Ota yhteyttä ja tule opettelemaan surffausta kanssamme kuivalla maalla vaikka esim vanerisella Tyrsky aallollamme. Talveksi 2023 on tulossa uusia juttuja lainelautailun tasapainoharjoitteluun.

Surf Long hybrid

2017 syntyi uusi genre eli longboardin ja surfskaten yhdistelmä. Offshoren innovoima ja kehittämä Surf hybrid longbord on 40-55″ pitkä lainelautamaisesti ja radikaalisti kääntyvä lauta, jolla voi laskea sen kaikista jyrkimmän mäen carvailemalla tai mennä betoniparkkiin/pooliin surffailemaan samaan tapaan kuin ajelisit oikealla longboard lainelaudalla. Lauta taipuu cut backeihin ja pumppaa tasamalla ilman jaloilla potkimista. Laudoilla pystyy surffisimuloimaan erityisesti loivaan alamäkeen poiketen normi surfskatesta. 55″ Video tästä. Kuvat (c) Offshore.fi

surf hybrid skateboard surf skate hybrid surfturn surfskate hybrid_niina_edesta

Surf skate dance ja krosstepping

Surf skate dancing on uusi suuntaus dancessa. Liikkeet tehdään hitaammin ja keskitytään tyylittelyyn suorittamisen sijaan ja kruisailun oheen. Dance liikkeisiin sulautetaan surffimooveja kuten hang-10 ja steppailua. Paras lauta tämän tyyppiseen surf skate danceen on Slide Neme 35″ jolla surffailu nautinnollista kiitos eri surffin osa-alueille säädettävien Slide GEN3 trukkien.


SUP skate eli land paddling

Offshore SUP skate.jpg Offshoresta löytyy SUP skate surffeja. Olemme rakennelleet land paddlereita vuodesta 2008. Valikoimamme dekit valmistetaan käsin Kaliforniassa. Tarkkaan harkittuun 60″ (n 153cm) dekkiin istuu Millerin Surffitrukit ja Seismic renkaat. Dekissä on todella hieno flexi ja se on myös riittävän leveä steppailuunkin. Skatepole on pituudeltaan säädettävä 33″-6´4″. Alumiini materiaalina (1.8lbs) tekee siittä kevyen käsitellä ja helpon kuljettaa. ”Melan” asfalttinpuolen pää on joustavaa kumia. Kumipädi on linkkumainen jolloin se on aina suorassa asfalttiin nähden taaten takuuvarman pidon ja neutraalin tunteen lipsumatta. Samalla kumi toimii vaimennuksena ja tunne on kuin meloisi vedessä. Yläpään ote on kädelle pyöreä, joten ei ole väliä missä asennossa melaa pidät. Sup skatella on mahdollista harjoitella sup surf käännöstekniikkaa ja melan käyttöä. Pelkällä laudalla on hauska kruisia ja laskeä mäkeä mukaillen aidon tuntuista surf longboard fiilistä. Olemme testanneet erilaisia setuppeja ja valinneet parhaat osat completeen. Kyseistä completesetuppia myydään ainoana maailmassa Offshoressa. Complete maksaa 379e laatuosin koottuna valmiiksi, hinta sisältää land paddlerin eli polen eli melan. Kääntyy maksimit eikä ota wheelbiteä.

Trukit

ChargerX Rollersurfer 160mm surfskate trucksSurf skate trukkeja on olemassa toimintaperiaateen mukaan neljän mallisia. Perinteinen baseplate ja bushings inverted hanger. Vipumallisia, joissa baseplate liikkuu joko jousen tai kumien välityksellä. Hybridimallit ovat näiden kahden välistä eli hybrideissä on kiinteä baseplate, mutta erikoisvalmisteiden hangerin kääntyminen on toteutettu jousella tai kumeilla. Neljäs on hangermalli, jossa on pivottina toimii jousi. Jotkut trukkisysteemit lisäävät wheelbasea jotkut lyhentävät, siksi ei kannata luottaa suoraan valmistajien ilmoittamiin laudan wheelbase mittoihin, koska ne mitataan dekin reijistä ei todellisesta wheelbasesta kun trukit ovat kiinni. Merkkikohtaisesti trukeista tarkemmin, (uusi artikkeli aiheesta tulossa 02/2023), vanha artikkeli klikkaa tästä.

Inverted bushings surffitrukkeja pystyy muokkamaan helpoiten. Kunnollisessa inverted trukkiparissa on surffietutrukin kanssa yhteen toimiva takatrukki. Inverted surffitrukki soveltuu parhaiten kaariajoon ja parkkikäyttöön, Se on myös kestävin. Tämän tyyppisiä trukkeja käytetään laudoissa, joita kutsutaan surf cruising laudoiksi. Yow Legasee trukkipari on hyvä esimerkki tällaisesta surf cruiser trendistä. Varsinaisesti kyse ei ole mistään uudesta asiasta sillä olemme rakennelleet kyseisiä surf cruisereita samoilla trukkigeometrioilla jo 25v. Esimerkiksi Tracker RTS/X trukkiparista saa wedgepaloilla saman geometrian ja ominaisuudet kuin Legasee trukilla.

Vipumallisien trukkien baseplate osaa ei pysty muokkaamaan, mutta siihen liitettävä trukkiosan muokkaus onnistuu. Vipumallisten systeemien takatrukkia pystyy muokkaamaan samaan tapaan kuin inverted malliakin. Vipumalliset trukit soveltuvat parhaiten flättisimulointiin ja pumppaamiseen ja ovat kehittäviä, mutta hieman vaikeampia kaariajeluun. Vipusysteemejä on erilaisia ja tiedämme kyllä Offshoressa sinulle sopivan systeemin ja systeemiin toimivan dekin.

Näiden trukkimallien puoliväliin sijoittuu hybrid surffitrukkimalli, joka onkin allrounder surffitrukki soveltuen jokaiseen osa-alueeseen. Hybrid surffitrukki antaa todellisen kelluttavan tunteen ja se on helppo saada toimimaan takatrukin kanssa. Hybrid mallien säätö tapahtuu jousen esijännityksellä ja takatrukin modaamisella. Siksi hybrid mallisessa trukissa on jousen ominaisuus tärkeä ja siksi sellaista trukkityyppiä jolla on lineaarinen jousi on markkinoilla vain yksi eli Slide. Sliden systeemi antaa parhaan mahdollisen vasteen surffisimuloimiseen. Etu ja takatrukki synkronoivat keskenään siten, että simuloidessa etu- ja takajalka työskentelee yhdessä vastaavanlaisesti kuin lainelautaillessa.

Hamboardsin käyttämä HST surffitrukki on pivottijousityyppinen. Se kääntyy voimakkaasti kallistaen tavallaan pivottiakselinsa molemille puolille. Kääntymistä ja kääntymisvoimaa säätelee jousi, jonka sisällä on ns muovikammio. Tällainen trukki soveltuu surfskate carvingiin ja -mäkienlaskuun sekä modattuna roundhouse tyyppiseen cutbacktreeniin. Lyhyemmissä wheelbaseissa trukkisysteemi on erittäin kallistava ja siten tasapainoa kehittävä.

Dekit

Flyingwheels Abstract surfskate tailpadKaikki valikoimamme dekit ovat ytimeltään vaahteraa. Laudat vaihtelevat käytön painopisteen mukaisesti flätistä medium ja deep concave dekkeihin erilaisilla muodoilla. Dekkejä on käyttötarkoituksen mukaisesti eri leveyksisiä ja pituuksisia sekä lautatuntuman saavuttamiseksi erilaisilla concaveilla. Laudan pituutta tärkeämpi mitta on dekin wheelbase, mikä vaikuttaa oleellisesti laudan ominaisuuksiin yhdistettynä laudan konkkaan ja käytettäviin trukkisysteemeihin. Samoin dekin kiertojäykkyys ja flexi, joka tehdään erisuuntaisilla viiluilla ja dekin muodoilla. Surffitrukit synkronoivat dekkien ominaisuuksien kanssa ja esim halvemmissa surfskateissa dekistä puuttuva kiertojäykkyys pilaa usein surffitrukkien toiminnan. Vääränlaisen sheipin ja ed ominaisuuden vuoksi emme suosittele vanhojen poolidekkien käyttöä surfskatena. Surffidekit ovat aivan omanlaisiansa eli niissä on mm concave eri kohdassa kuin normi/oldskool laudoissa. Tämän takia emme mielellään myy surffitrukkeja erikseen ostettavana sillä nykyään toimimattomia surfskateja näkee valitettavan usein. Samaan tapaan trukkien reijitysasemointi on erilainen johtuen trukkigeometriasta ja erilaisesta jalkojen stanssista laudalla. Valmistajat ilmoittavat wheelbasen suoraan reikien etäisydellä, joten eri surffitrukkisysteemit vaikuttavat todelliseen wheelbaseen merkittävästi. Meillä on kokemusta eri systeemien sopivuudesta erilaisiin dekkeihin. Kaikissa myymissämme surf skate laudoissa on kunnolliset kicktailit ja riittävän leveä nose etujalalle sillä ilman niitä laudalla ei pysty surffisimuloimaan. Oikeanlainen concave tuo myös lautaan lainelautamaisuutta.

Renkaat

buddha-longboard-wheels-hansan-72mm80aVakiorenkaat completeissa ovat pehmeät halkaisijaltaan 60-70mm, jotka krippaavat loogisesti ja rullaavat mukavasti. Mikäli haluat korostaa jotain tiettyä ominaisuutta niin tiedämme minkälainen rengas, rengaskoko ja renkaan offsetti sopii minkäkin laudan ja trukkien kanssa. Renkaita on erilaisilla coreilla (materiaali ja valu) ja se vaikuttaa renkaan ominaisuuksiin. Renkaan laakeripesän eli coren offsetti vaikuttaa trukin käyttäytyiseen ja siten kokonaisuuteen mm trukkibushineiden valintaan. Renkaita on erilaisilla sisä- ja ulkoreunoilla (lipillä) minkä muotoilu vaikuttaa renkaan toimintaan ja käyttötarkoitukseen laakeripesän sijainnin tapaan. Renkaan contact patcillä pystyy myös vaikuttamaan laudan ominaisuuksiin. Myös helposti slaidaavia renkaita tai todella krippaavia renkaita on saatavilla. Väärä rengasvalinta saattaa ottaa wheelbiten tai sitten et saa comboasi toimimaan oikein.

OsatSurfskate ylojarvi

Meillä on hyvä valikoima surfskateihin tarvikkeita kuten skatetooleja, korotuspaloja sekä kumipuslia eli bushingeja. Niitä on usealta eri merkiltä. Meiltä löytyy pivot-cup bushingeja mm Carveriin ja moneen muuhun merkkiin mistä ne kuluu nopeasti ja niitä on vaikea saada.

OFFSHORE FUN EQUIPMENT OY

miller mundaka miller soul surfskateNoin 25v skatelongboard kokemuksemme mukaisesti pystymme Offhoressa vaihtamaan erityyppisiä osia kaikkiin surfskateihin ja customoimaan laudan tai vain trukit käyttötarkoituksellesi sopivaksi mikäli haluat korostaa jotain tiettyä surffiskeittauksen osa-aluetta esim pumppausta tai pooliajoa. Olemme rakentaneet oldskool henkisiä surfskateja ja tietyistä malleista saamme rakennettua longboard surfskatenkin tai SUPskaten ja jopa surfstyle LDP (LongDistancePumping) laudan. Rakennamme Offshoressa kyllä mieleisen RKP/TKP CitySurfer laudankin tai modaamme valikoimastamme surf skaten käyttötarkoituksesi mukaisesti laajasta surf skate tarvikevalikoimastamme.

Allaolevalla yhteydenottolomakkeella voit ottaa yhteyttä Offshoreen. Vastaamme ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen mahdollisimman nopeasti. Täytetty lomake ei jää blogiin näkyviin eikä yhteydenottotietojasi tule mihinkään näkyviin.

surfskatefinland

Surfstyle- ja surfskeittauksen historiaa käsittelevä artikkeli löytyy tästä. Lainelautailun suomihistoriaa löytyy tästä. Alla suomisurffia videolla.

Valmennus ja harjoittelu

Surf valmennus

Lainelautailu harjoitteluun ja valmennukseen voi tutustua tästä.

Meillä on siis aina kliini keli päällä 🙂 säällä kuin säällä. Myrsky simuloi Majakkaa. Seuraava surf skate wave on Uparo.

Advertisement

32 vastausta artikkeliin: Surfskate ostajan opas

 1. Paluuviite: Suojat longboard skeittaukseen | Longboard & Snowscoot & Surf

 2. Paluuviite: Miller Surfskates | Longboard & Snowscoot & Surf

 3. newbie :) sanoo:

  Kaksi surffireissua blakkarissa. Niiden välissä ahkeraa surfskedeilyä. Just palasin takas ja surffikäännökset alkaa olemaan hallussa surffiskedellä ja surffilaudalla. Kiitos siitä! Nähdään!

 4. Paluuviite: Surffikoutsaus | Longboard & Snowscoot & Surf

 5. Aleksi sanoo:

  Vahva suositus näille laudoille👍🏻.
  Olen varma että nämä auttavat omaan surffitouhuun ja lisäksi noilla kääntyily on törkeän kivaa. Juniorit katsoo ihmetellen mitä se pappa heiluu laudalla koulun pihalla..

  kiitokset!

 6. Paluuviite: Surf simulation | Longboard & Snowscoot & Surf

 7. Paluuviite: Uusi Surfadapter surffikoulussamme | Longboard & Snowscoot & Surf

 8. Olli sanoo:

  Nää on kyllä tosi mukavia pelejä ja uskon, et auttaa surffitouhuissakin, kun kruisailee ja koittaa vähän ettiä ”aaltoja” ympäristöstään. Flättikin kyl riittää. Juhan opetusvideotkin kannattaa tsekata niin ei jää jumittelemaan mihinkään shorttityyliseen kruisailuun vaan pistää laudan kääntymään.
  Juhalla tuntuu olevan niin paljon kokemusta, että jos osaa kuvailla minkä tyylistä surfskatea hakee ja mihin tarkotukseen niin vastaus ja laudan säädöt tulee ku apteekin hyllyltä.

  Kiitos!

 9. Paluuviite: Surffitrukit ja surffisysteemit | Surf & Skate & Snow

 10. Paluuviite: Erilaiset surffitrukit ja niiden surffitekniikat | Surf & Skate & Snow

 11. Paluuviite: Surfskate ostajan opas 2020 – OFFSHORE.fi

 12. Epe sanoo:

  Kiitos Offshore! Harmittaa vain etten ostanut jo aikaisemmin 🙂

 13. Miss60sty sanoo:

  Offshoresta parasta palvelua! En olisi uskonut oppivani surffaamaan Suomessa. Nyt liityt instaan!

 14. Jan sanoo:

  Laudan valinta olikin helppoa paikanpäällä, netistä melko tuskaista. Tämä todellakin auttaa surffissa!

 15. Paluuviite: TNS 6´10 | Surf & Skate & Snow

 16. K&S&P&P sanoo:

  Surf skate aalto oli mahtava kokemus! Kuin oikealla aallolla surffaisi.

 17. Tiina sanoo:

  Kiitos surf opetuksesta ja surffilaudasta!

 18. Sami P sanoo:

  Asiakas huomioidaan kohteliaasti!

 19. Dreaming Surfing sanoo:

  Hyvän mielen upea paikka. Yllättävän raskasta oli se narujen päässä oleva lautaharjoite. Tuntuu lihaksissa mitä ei muuten tule käyttäneeksi.

 20. Paluuviite: No Powder No Problem | Surf & Skate & Snow

 21. Paluuviite: Surffausta Madeiralla | Surf & Skate & Snow

 22. Skimmeri sanoo:

  Lautapolkuni meni täsmälleen kuten sanoit 2v sitten. ”Eka Carver sit vaihdat YOW lopuksi päädyt Slide”. Neme paras surffitatsi.

 23. Paluuviite: Snowsurffin harjoittelu surfskatella | Surf & Skate & Snow

 24. Paluuviite: Kaikki mitä haluat tietää snowsurffeista | Surf & Skate & Snow

 25. Tomppa sanoo:

  Jeesaa snowsurffiinkin. Nyt menee frontti slashit!

 26. Paluuviite: Kevättä kohti, surf skate is up! | Surf & Skate & Snow

 27. Paluuviite: Longboard ja Surfskate historia | Surf & Skate & Snow

 28. Paluuviite: Singlefin Snowsurf by Santtu Mäki | Surf & Skate & Snow

 29. Paluuviite: Snowsurffit lyhenee, surfskeitit pitenee | Surf & Skate & Snow

 30. Paluuviite: Kesyttämättömät aallot Suomessa | Surf & Skate & Snow

 31. Paluuviite: Käytä voimaa surf skate harjoittelussa | Surf & Skate & Snow

 32. Paluuviite: Surf & Skate & Snow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s