Surf skate

Surfskaten ostajan opas 2019 (päivitetty 17.7 uusilla Hydroponiceilla, ne on jo liikkeessämme Offshoressa )

finlayson paivi surfskate.jpgSurffiharrastajat alkavat vasta nyt heräämään tosiasiaan, että 10 minuutin surfskateilulla voi oppia enemmän kuin 10 päivän tai jopa kuukausien surffireissulla. Tavallisesti yksi aalto kestää noin 15-25s, mutta surf skatella se on loputon. Surf skate on armoton sillä huomaat välittömästi lainelautailun tekniikkavirheesi. Surf skateilu ei salli tekniikkavirheitä sillä väärällä asennolla et pysty surffisimuloimaan. Harjoittelemalla surf skatella esimerkiksi 10min/päivä huomaat kehittyväsi joka kerran nopeammin ja löydät oikean surffistanssin ja kropan asennon sekä opit käyttämään käsiä ja jalkoja oikein surffikäännöksissä. Surfskateilu on myös hauskaa ja oma lajinsa. Surffauksen lisäksi se kehittää koordinaatiota, tasapainoa ja tasapainolihaksia sekä tukee myös muita lajeja kuten lumilautailua.

surfskate carveTalven 2018 aikana olin Teneriffalla surf skate testmeetingeissä, jolloin oli mahdollisuus testata kaikkia Euroopassa markkinoilla olevia surfskateja. Matkan perusteella Offshoren valikoimaan valikoitui vain tietyt mallit ja merkit. Matkalla sain huomata, että joidenkin valmistajien monimutkaiset trukkikonstruktiot eivät kestäneet edes viikkoa ja niitä joutui huoltamaan viikottain. Surfskateja oli useammalla merkillä, joista suuri osa noudatti vanhaa RKP/TKP periaatteen mukaan tehtyjä surfstyle lautoja mitä Offshoressakin on rakennettu jo yli 10 vuoden ajan. Mikäli ajatuksena on surffisimulointi vältä näitä vanhan tyylin RKP/TKP surfskateja tai monimutkaisia nopeasti kuluvia ja rikkoontuvia trukkimalleja. Kesän 2019 aikana monen tuntemattoman valmistajan valikoimiin tuli surf skate malli. Olin 2019 Lacanaussa ”testimatkalla” ja mielenkiinnoilla odotin uutuuksiin tutustumista. Pettymykseksi huomasin, että lähes kaikkien näiden halvempien mallien etu- ja takatrukit eivät toimineet yhteen. Monella mallilla takatrukki ei ohjannut juuri ollenkaan ja etutrukki käyttäytyi vain kääntymällä jyrkästi sivuttain. Etutrukin ja takatrukkien välillä ei ollut minkäänlaista tuntumaa eikä loogisuutta. Parkissa laudoilla ei saanut mitään aikaiseksi, koska kaariin ajaminenkin tuntui hazardilta. Oikeaoppinen surffisimuloiminen ei näillä malleilla onnistunut vaan niistä saattaa olla jopa haittaa surffaukselle.

surfskate mundaka turningTällä hetkellä Millerillä ja Hydroponicilla sekä Carverilla&Flow:lla on olemassa erityisesti surffiskeittaamiseen suunniteltu kunnollinen trukkimallipari, muut valmistajat alkavat heräilemään lajin potentiaaliin vasta nyt. Surffisimuloimiseen, pumptrackeille ja betoniparkkeihin yms sopii parhaiten tällainen XRKP trukkipari, mitkä löytyvät Millerinkin että Hydroponicin surf skate laudoista. Flow surfskate by DB longboard laudoissa on jousi-bushingtrukkisysteemi, joka vastaa tuntumaltaan Carverin C7 trukkia. Flown systeemi on käänteinen ja sen eduista lisää alempana. Flow systeemi on tuttu myös Slide laudoista. Flow/Carver/Slide systeemin laudat ovat enemmän flättifiilistely lautoja.

Simuloimalla surffia, käsien liikeratoja ja ylävartalon asentoa harjoittelemalla, surffikin siirtyy huomaamatta next levelille. Cutback käännöksiä on helppo harjoitella sillä Millerin ja Hydroponicin trukkien ja dekkien geometrian suunnittelussa on onnistuttu vastaamaan käännöksessä samaa tunnetta kuin surffatessa, lauta on balanssissa kokoajan ja etu- sekä takatrukki synkronoivat keskenään. Koska surffipäiviä on suomessa melko harvassa niin vaihtoehtoisten harjoitteiden avulla pystyy pitämään tatsia ja tasapainoa yllä ja jopa kehittyä ilman vedessä käyntiä. Surffitrukit ja surfskate laudan sheipit mahdollistavat samanlaiset liikeradat ja painotukset kuin lainelaudan päällä vedessä. Complete maksaa 149-199 euroa ja harjoitella voit kesät talvet vaikka Prisman parkkihallissa.

Jos haluat ostaa surf skaten ja opastuksen oikean mallin valinnassa niin laita mailia juha.sila@offshore.fi tai soita, yhteystiedot tästä ellet pääse paikanpäälle toimitamme laudan postitse tai matkahuollolla. Oikean mallin valinta käyttötarkoituksen ja käyttäjän speksien mukaan on erittäin tärkeätä, yhtä tärkeää kuin oikean lainelaudankin valitseminen.

Valikoimamme surfskatet pumppaavat eli niillä pystyy liikkumaan eteenpäin ilman jalalla potkuttelua kahdenlaisella tekniikalla; pelkällä yläkropan kierrolla tai vain jaloilla pumppaamalla. Yhdistämällä tekniikat pystyy laudoilla pumppaamaan ylämäkiäkin. Molemmilla tekniikoilla kerätään vauhtia lainelautailussakin. Surffiskeitit kääntyvät todella pienessä tilassa, jopa 1.5m x1.5m eli cutbackin pystyy tekemään parkkiruutuakin pienemmässä tilassa. Mikäli haluaa harjoittaa vertikaalipumppausta (vrt surfpump) niin pumptrakit ovat parasta harjoitetta kallistettuine mutkineen. Vauhdin lisääntyessä rytmityksen harjoittelu pumppaukselle vaikeutuu toiseen potenssiin. Pumptrakkejä löytyy suomestakin. Niistä lisää skate spotit osiossa.

Tasamaalla pystyy carvailemaan pumppaamalla vauhtia ja tekemällä väliin jyrkkiä carving surfstyle tyylisiä käännöksiä. Alamäissä vauhtia voi säädellä samanlaisilla jarruttavilla surf snap käännöksillä tai standup slidellä. Surfskateilla on helppo ajella skeittiparkeissa ja harjoitella kaariin surffikäännöksiä samalla tekniikalla kuin lainelautaa ohjataan (täysin eri tekniikka kuin skateshortboardilla parkeissa mm jaloilla/kropalla painotus). Surffisimuloimiseen suunnatut Miller & Hydroponic Surfskatet on helppo hallita ja ne sopii kaikenikäisille sukupuoleen katsomatta.

SUP skate eli land paddling

Offshore SUP skate.jpgOffshoresta löytyy SUP skate surffeja. Valikoimamme dekit valmistetaan käsin Kaliforniassa. Tarkkaan harkittuun 60″ (n 153cm) dekkiin istuu Millerin Surffitrukit ja Seismic renkaat. Dekissä on todella hieno flexi ja se on myös riittävän leveä steppailuunkin. Skatepole on pituudeltaan säädettävä 33″-6´4″. Alumiini materiaalina (1.8lbs) tekee siittä kevyen käsitellä ja helpon kuljettaa. ”Melan” asfalttinpuolen pää on joustavaa kumia. Kumipädi on linkkumainen jolloin se on aina suorassa asfalttiin nähden taaten takuuvarman pidon ja neutraalin tunteen lipsumatta. Samalla kumi toimii vaimennuksena ja tunne on kuin meloisi vedessä. Yläpään ote on kädelle pyöreä, joten ei ole väliä missä asennossa melaa pidät. Sup skatella on mahdollista harjoitella sup surf käännöstekniikkaa ja melan käyttöä. Pelkällä laudalla on hauska kruisia ja laskeä mäkeä mukaillen aidon tuntuista surf longboard fiilistä. Olemme testanneet erilaisia setuppeja ja valinneet parhaat osat completeen. Kyseistä completesetuppia myydään ainoana maailmassa Offshoressa. Complete  maksaa 359e laatuosin koottuna valmiiksi, hinta sisältää land paddlerin eli polen eli melan. Kääntyy maksimit eikä ota wheelbiteä.

Surf Hybrid

2017 Offshoren innovoima ja kehittämä Surf hybrid longbord on 46-55″ pitkä lainelautamaisesti ja radikaalisti kääntyvä lauta, jolla voi laskea sen kaikista jyrkimmän mäen carvailemalla tai mennä betoniparkkiin/pooliin surffailemaan samaan tapaan kuin ajelisit oikealla longboard lainelaudalla. Lauta taipuu cut backeihin ja pumppaa tasamalla ilman jaloilla potkimista. Laudalla pystyy surffisimuloimaan erityisesti loivaan alamäkeen poiketen normi surfskatesta. Video tulossa 09/2019. Kuvat (c) Offshore.fi

surf hybrid skateboard surf skate hybrid surfturn surfskate hybrid_niina_edesta

Surfskate harjoitteista tullaan tekemään videot + tekstiopastetut Episodit 2017-19 aikana. Kesän 2019 aikana on tuloossa myös muutama surfskatekoulu, surfsimulointia surfskateilla. SUP land paddler videot tästä ja tästä.

Episodi 1, pumptrack

Episodi 2, pumppaus tasamaalla

Episodi 3, topturn-ja-bottomturn

Episodi 4, cutback

Episodi 5, snap ja slash

Episodi 6, Spray

Episode 7, Carving

Episodi 8, pool & bankit & rampit

Episodi 9, korvaavat harjoitteet

Miller & Hydroponic sekä Flow surf skatejen ostajan opas 2019

Yleisesti luullaan, että kaikki surffilaudalta tai grafiikaltaan näyttävillä laudoilla, joissa on normaali trukit, voi harjoitella surffisimulointia. Näin kuitenkaan ei ole vaan harjoitteen saamiseksi on laudassa oltava vähintään erikoisvalmisteiset trukit kuten Millerin patentoimat Miller XRKP trukit tai Hydroponicin käyttämät Hydroponic 2 tai ChargerX (Hydroponic 1) surffitrukit. Käyttötarkoitukseen vaikuttavat laudan ominaisuudet, jotka tulevat dekkien sheipeistä ja materiaaleista sekä käytetyistä trukeista ja niiden erilaisista bushingeista. Tyyliä korostavat ominaisuudet saadaan käytettävistä osista, renkaista ja koropaloista. Renkaita on erilaisilla kovuuksilla ja offseteilla, leveyksillä ja halkaisijoilla. Samalla kovuudella on erilaisia rengasuretaanejakin.

Miller Surfskate quiver

Millerin surfskatet (kuva yllä) ovat mallistoltaan yleisesti leveitä ja niissä on voimakkaampi concave kuin Hydroponiceissa. Dekkien tail ja nose on suunniteltu vain surf skate tyyliseen käyttöön surffitrukeille. Etutrukki sijoittuu concaveen ja laudan muotoon nähden oikein siten, että etujalkaa pystyy luonnollisesti pitämään hieman etutrukin takana. Taili on leveä simuloiden tailbädinkin tunnetta. Concave poikkeaa lonkkareista ja normiskeiteistä ja ovat reunoiltaan jyrkkeneviä, keskiosa laudasta on melko flättiä. Concavella on onnistuttu saamaan hyvin lainelautamainen tunne kokonaisuuteen. Renkaat osuvat rengaskaivoihin eikä laudoissa ole wheelbiteä. Miller Surf skatet sopivat kaikenlaiseen skeittaukseen, mutta erityisesti lainelautailun harjoittamiseen betoniparkeissa eli monipuoliseen surffisimulointiin. Surffikäännöstekniikan ja pumppailun lisäksi Miller surfskateilla voi carvailla mäkiä alas, kruisailla leppoisasti tai mennä jopa skeittiparkkiin surfstyle kaariajoille. Miller on surf&skate merkki La Barrasta eli pohjoisespanjan Cantabrian alueelta. Pohjoisespanja sekosi surfskateista talven 2015 aikana ja nyt on muiden rannikkoalueiden vuoro ympäri maailmaa. Keväällä 2017 Miller yhdisti voimansa Venice beachin Jimmyzin kanssa.

hydroponic quiver

Hydroponic surfskatet (kuva yllä) ovat laajimmalla mallistolla olevia lautoja. Kaikki laudat soveltuvat surffisimuloimiseen. Osa malliston laudoista on specifikoitu parkki/pool/flatland surffailuun (mm Surf long) ja osa carver tyyliseen surffisimuloimiseen pidemmän wheelbasensa ja dekin leveyden (yli 9″ eli ovat vielä normiskedeihin verrattuna leveitä) vuoksi (the Surf, Classic brown). Hydroponicin mallistossa on ainoana surf skatena longboard lainelautailuun soveltuva malli (Surf Long). Joitain Hydroponic lautoja on helpompi potkutella ja käyttää jopa kruiserina (70´s ja the Beach), Hydroponicin laudoissa oli mukava tuntuma sekä niillä oli helppo surf skate simulate/stylen ohessa laskea mäkiä carvaillen ja kruisaillakin. Dekit synkronoivat hyvin trukkien ominaisuuksien kanssa. Hydroponic dekkien sheipit olivat erilaisia ja monipuolisempia Millerin dekkeihin verrattuna. Hydroponiceista saa modattua surfcarve ja perus kruisauspotkuttelunkin malleja jotka suosivat matkustamisen helppoutta. Hydroponicilla on kahdenlaisia surffitrukkeja. Hydroponic longboards on ollut Offshoren valikoimissa vuodesta 2015. Hydroponic on 2002 perustettu surf/skatemerkki Barcelonasta.

Flow surfskate on DB longboardsien customina valmistama surf skate merkki. Flow mallisto on suunnattu hieman maltillisemmasta kääntymisestä tykkääville lautailijoille tai sellaiselle, joka hakee samaa tuntumaa kuin Carver laudoissa on. Laudoista Swell malli edustaa surffisimulointia ja Wedge mallin painopiste on freesurf sekä pumppaus. Flow laudat ovat muita surf skateja matalampia joten sopivat hyvin kruisailuunkin.

Trukit

ChargerX Rollersurfer 160mm surfskate trucksHydroponic käyttää omien Hydroponic 2 (H2)surffitrukkiensa lisäksi (H1) ChargerX Rollersurfer 160mm surf skate trukkeja. Takatrukki on suunniteltu Millerin tapaan toimimaan yhdessä etutrukin kanssa. Tavallinen TKP trukki ei toimi surf skate etutrukin kanssa, joten jos jollakin merkillä ei ole erikseen myös surf skate takatrukkia, kannattaa sellaisen laudan harkinta lopettaa. ChargerX trukki kääntyy erittäin loogisesti ja lineaarisesti sopien pidemmänkin wheelbasen omaaviin dekkeihin. Ei ota wheelbiteä vaikka kääntyy maksimit! Hydroponic 2 trukki on jyrkemmällä kääntösäteellä oleva trukki jonka kingpin on enemmän suojassa hangerin takana (grindaus). Trukit kääntyvät herkemmin ja nopeampaa kuin Charger malli. H2 on myös aavistuksen kevyempi ja sirorakenteisempi´kuin H1.

Carverin 2017 esittelemä CX trukki on ideallisesti sama trukki kuin Millerin 2014 lanseeraama surftrukkipari, molemmissa on yhtenevä kingpinin XRKP geometria hieman eri hienosäädöillä toteutettuna. Millerin ja Carverin trukeissa ei ole toiminnallisia eroja vaan erot trukkeihin syntyvät trukeissa käytettävistä trukkikumeista, pivottialueen muotoilusta ja hangerin rakesta sekä baseplaten ja hangerin kulmasta. Tuntumaa pystyy korostamaan trukin kanssa käytetyistä koropaloista ja dekin muodoista ja sheipeistä. Trukkien ulkoisia eroja löytyy hangerin muotoilusta, millä ei ole käytön kanssa mitään merkitystä. Miller Surfskate XRKP trukeissa pystyy säätäämään wheelbasen pituutta ChargerX ja Flow/Carver trukeissa ei. Etutrukki ja takatrukki on suunniteltu toimimaan yhdessä etutrukin kanssa.

Flow ja Carver surfskate.JPGFlow surfskate trukeissa on käänteinen palautusjousisysteemi verrattuna Carverin vastaavaan. Käänteinen systeemi mahdollistaa trukin hangerin sijoittamisen eteenpäin tuoden lisätilaa etujalan paikalle dekillä. Surfskateja ajetaan jalka etutrukin takana joten käänteisyydellä saadaan myös eliminoitua carveria vaivaava nosen sakkaus/sukellus mikäli jalka on liikkunut liian eteen. Flow jousitrukki on myös matalampi ja kevyempi. Jousi on Flow trukeissa myös paremmin lialta ja kolhuilta suojattuna. Jos käytät lautaa parkeissa niin unohda jousisysteemitrukit.

Hydroponicissa ja Millerissä etutrukki ei ”sukella” eikä ”sakkaa” tiukoissakaan käännöksessä. Millerin trukit kääntyvät syvempään (liinaavat) kuin Carverin ja Flown trukit ja sopivat siksi paremmin surffisimuloimiseen. Hydroponicien trukit kääntyvät saman kuin Flow trukit.  Millerin ja Hydroponicin surfskatet taipuvat betoniparkkeihin ja vaikka rampeille sekä streeteille sekä ovat huomattavasti kevyempiä kuin Flown ja Carverin trukit.  Millerin ja ChargerX:n surffitrukki on lähes huoltovapaa, ainoastaan trukkikumeja joutuu vaihtamaan normikäytössä noin 2-3vuoden kuluttua ja se on todella helppoa. Offshoresta löytyy myös pivottikuppeja kyseisiin trukkeihin. Trukkeja voi myös modata ja niin usein teemmekin asiakkaan laudan yksilöimiseksi ja eri ominaisuuksien korostamiseksi. Bushingeilla voi myös vaikuttaa hangerin palautusnopeuteen eli samaan asiaan mitä etua jousimallisilla trukeilla on haettu.

Renkaat

Vakiorenkaat completeissa ovat pehmeät 65-70mm, jotka krippaavat loogisesti ja rullaavat mukavasti, myös slaidaavia renkaita on saatavilla. Mikäli haluat korostaa jotain tiettyä ominaisuutta niin tiedämme minkälainen rengaskoko ja renkaan offsetti sopii minkäkin laudan ja trukkien kanssa. Renkaan offsetti vaikuttaa trukin käyttäytyiseen ja siten kokonaisuuteen mm trukkibushineiden valintaan. Väärä rengasvalinta saattaa ottaa wheelbiten tai sitten et saa comboasi toimimaan oikein.

Hydroponic surf skate classic modattu Customoimme lautoja mikäli haluat korostaa tiettyä osa-aluetta mm. renkaiden tai trukkibushingien vaihdolla. Yli 22v kokemuksella tiedämme minkä tyyppiset osat sopivat lautoihin ja kuinka eri geometriat vaikuttaa laudan käyttötarkoitukseen mm renkaiden offset, contact pach, bushingien korkeus, muoto ja duro, washerin muoto jnejne. Surfskatet ovat muokattavissa lähes kaikentyyppisiksi laudoiksi poislukien DH 🙂

Dekit

Kaikissa myymissämme surf skate laudoissa on kicktailit ja osassa laudoista on pieni nose. Kaikki dekit ovat 100% Kanadan vaahteraa + epoksi resin. Hydroponicin Green Downingissa on kiertymisen estämiseksi yksi lasikuitukerros ja Flow laudoissa on oliivipuu layer tuomassa dekkiin flexiä. Laudat vaihtelevat käytön painopisteen mukaisesti flätistä medium concave dekkeihin erilaisilla muodoilla. Dekkejä on käyttötarkoituksen mukaisesti eri leveyksillä. Laudoissa on eri pituuksisia wheelbaseja, mikä vaikuttaa oleellisesti laudan ominaisuuksiin yhdistettynä laudan konkkaan. Samoin dekin kiertojäykkyys ja flexi, joka tehdään erisuuntaisilla viiluilla ja dekin muodoilla. Surffitrukit synkronoivat näiden dekkien kanssa täydellisesti, ei wheelbiteä! Surffidekit ovat aivan omanlaisiansa eli niissä on mm concave eri kohdassa kuin normi/oldskool laudoissa. Samaan tapaan trukkien reijitysasemointi on erilainen johtuen trukkigeometriasta ja erilaisesta jalkojen stanssista laudalla.

Lautoja löytyy heti toimitukseen Offshoresta. Hintaluokka 149e-199-219,90e. Klikkaa siniseksi tummennettua ja alleviivattua mallinimeä niin näet kyseisen lautamallin kuvan.

hydroponic skateboards

Hydroponic Classic Brown (169e complete)

– 31.5″x10″ wb.17,97″ (Offshoren mittaamana) mellow concave. Leveä takaosa ja nose yhdistettynä mellow concaveen tekee tästä mallista yhden mukavimmista flat land/overall surfsimulaattoreista. Lauta välittää jalalle luonnollisen lainelautaa vastaavan tunteen. Dekin takaosan (tail) ja etuosan (nosen) leveys antaa hyvän vasteen takajalalle ilman concavekikkailuja, tuntemuksella on haettu retrofiilistä. Completesta saa modattua älyttömän syvään kääntyvän flatlanderin jo alle 200e maksavana. Hieno ulkonäkö kruunaa fiiliksen. Ulkonäkö vastaa laudan kuvausta, lauta tuntuu retrofisulta. Kicktaili on lyhyt fish ja muotokieli viestittää retrotailista onnistuen tuntumanakin jalan alla. Laudan graffa on kiiltäväpintainen ja klassinen, herättää aina kiinnostusta missä ikinä skeittaatkaan. Surfskate tyylittelijöille!!!! Video tästä(flatland) ja tästä (park).

Hydroponic Surf Long (169e complete)

-35″x9.7″ Hydroponicin uutuus surfskate malli Surf Long on monipuolinen lauta. Sama lauta voi korvata lonkkarin sekä surfskaten. Leveä ja pitkän wheelbasen dekki mahdollistaa longboard surffaus simuloinnin. Dekissä on tilaa danceiluunkin, steppailuun ja hang ten&five trikkailuun, bodyvarial yms lonkkaritrikkeihin. Kääntyy miedon agressiivisesti eli loppua kohden jyrkkenevästi, joten lonkkaricutbackit taattu, muista drop knee turn! Laudalla pystyy surfskatemaan muista malleista poiketen myös pystymmässä asennossa. Soveltuu myös snowboard style laudaksi. Surf long on 35″ pitkä, mutta wheelbase on lonkkarin luokkaa. Laudasta löytyy käyttökelpoinen taili. Pituudesta huolimatta lauta pumppaa todella helposti ja sillä voi kruisia pumppaamalla ja harjoitella sekaan surffikäännöksiä ja trikkejä jopa skedeparkissa (videolinkki) Offshoren complete paremmilla osilla kuin vakio, muokkaamme myös sinulle sopivaksi. 159e complete. Review tästä. Surf snap video tästä ja simuloiminen tästä.

Hydroponic Surfskate Marine 2.0.JPGHydroponic Marine 2.0 (169e complete)

-31″x10″ täydellinen allrounder, josta saa muokattua niin parkki/poolilaudan kuin flatille surf adapterin cut back treeneihin. Pumptrackille sopiva pienin modauksin. Sopii kaikenkokoisille ja tasoisille lautailijoille. Leveä ja mukava sekä helppo complete. Videot tästä ja tästä.

Hydroponic Surfskate 70´s.JPGHydroponic 70´s  (169e complete)

-30″x9″WB16.5″ Nopeasti kääntyvä ja pumppaava oldskool henkinen ja parkkipainoitteinen surfstyle skate kapeammilla Chacra 83a renkaalla. Ollaa hyvin. Hydroponic2 trukit.

Hydroponic surfskate Beach.JPGHydroponic the Beach (169e complete)

 • -30″x9″WB16.5″ Nopea kaupunki allrounder surfskate 65mm80a renkaalla rail to rail pumppaamiseen ja nopeisiin snäppeihin. Helppo potkutellakin. Hydroponic 2 Surfskate 160mm trukit.

Hydroponic Surfskate the surfHydroponic the Surf (139e complete)

-30.875″x9″WB17.5″ Todella nopeasti ja helposti pumppaava nautinnollinen sidewalksurfer 65mm80a renkaalla. Toimii myös surfskate workout lautana. Kattava review tästä.

Hydroponic Surfskate the Surf classicHydroponic the Surf classic (149e complete)

-30.875″x9″WB17.5″ the Surf sisarmalli. Erilaisella setupilla kaupunkisukkulointiin sidewalk surfer hieman krippaavimmilla 65mm78a renkaalla ja Hydroponic 2 surfskate trukeilla ja jäykemmällä setupilla.

miller logo

Miller Classic (199e complete)

– Mukava reilejä korostava concave, joka korostuu nosessa spoon tyyppisesti. Ei kuitenkaan luo kiikkerää eikä keinuvaa tuntumaa vaan pitää etujalan hyvin paikoillaan. Leveä tail.  Erittäin hienosti kääntyvä surffilautamainen fiilis, stanssi aivan sama kuin lainelautaillessa. Palauttaa lautaa cutbackeistä lainelautamaisesti, sopii kaikenlaiseen monipuoliseen surffisimuloimiseen, pumppaa herkästi ja kääntyy räädisti. Modattuna hyvä slidettelyyn. Sopiva wheelbase WB 17.12″ ja dekki 31.5″.  Flexi 2/5. Kiertojäykkkyys 4/5. 65mm renkaissa medium rebound. Miller XRKP2 surfskate 160mm trukit. Video tästä.

Miller Mini Classic (189e complete)

-Sama sheippi ja konkka kuin Classicissa, mutta lyhyempänä ja kapeampana 29″x9″ ja lyhyemmällä wheelbasella. Kääntyy todella ketterään ja nopeaan, sopii voimakkaaseen rail to rail pumppaamiseen. Shortboard surfstyle parkkiskeittaajan favorit sekä pienemmille surffaajille myös oikea valinta. Pienijalkaisille sopiva, myös female choice! Tosi hauska ajaa vaikka parkkiruutua. Surfstyle pumppaamiseen ja tasamaan nopeisiin cutback reenaamisiin hyvä vaihtoehto. Ainoa oikea pienen tilan flatland cutback surfadapteri mikäli haluaa harjoitteelle toistokertoja paljon. Miller Creek Turgoise 65mm renkaat ja Miller XRKP2 surfskate 160mm trukit. Pieni review tästä.

Miller Pablo Solar Promodel (199e complete)

-Suunniteltu erityisesti surffisimuloimiseen ja surfskeittaukseen takajalka reilusti taililla shorttityylisesti. 32″ x 10″ ja pisin wheelbase 17.95″ rauhoittaa kuitenkin takapainoisen laudan. Tailin sheippi on todella onnistunut ja nosesta kapeneva sheippi (leveys X konkka) saa etujalan toimimaan ja reagoimaan herkästi. Nosessa pien nosto. Aluksi lauta on vaikea, mutta sheipin saloihin pääsee käsiksi alle 30 min surfskeittauksella. Laudalla voi snappäillä ja tehdä todella syviä ja tiukkoja cutbackejä niin flatland ajoihin kuin kaariinkin. Mikäli haluaa kaikista agressiivisimman surffisimulaattorin niin tämä on se lauta.  Miinuspuolena saa vatsalihakset nopeasti kipeeksi sekä se, että laudalla ei voi oikeen skeitata rauhallisesti. 70mm transparent renkaat. Miller XRKP2 surfskate 160mm trukit. Pieni review tästä.

Miller Tahiti (199e complete)

– 31,5” pitkä dekki, josta välittyy malibu lainelautamainen tuntuma. Muuttaa katujen asfaltit pyöreiksi sileäfeissisiksi aalloiksi. Hyvä pumptrack lauta. Kääntyy syvään (nose ei sukella) ja pumppaa hyvin. 70mm high rebound renkaat. WB 17.71″. Flexi 4/5. Kiertojäykkyys 3/5.  Miller XRKP2 surfskate alu356 160mm trukit

Miller Inn (189e complete)

– Nopeasti kääntyvä streetpump flatlander. Tällä pystyy pumppaan renkaan jäljet asfalttiin. Hieno suhde leveyden, konkan ja wheelbasen välillä. Medium concave 30″x9.5″ ja lyhyt wheelbase 15.94″.  Flexi 4/5. Kiertojäykkkyys 4/5. 70mm renkaissa high rebound. Miller XRKP2 surfskate 160mm trukit. Offshoren lautavideo tästä.

Flow surf skates.JPG

The Swell 33” (199e complete)

Lovasti kääntyvä pidemmällä wheelbasella oleva helppo ”flowy carving” tyylinen vakaa surf skate lauta.

Shape: Classic single kick, medium concave

Trucks: Flow Surf Skate

Wheels: 69mm 78a

Bearings: Abec 5

Length: 83.8 cm / 33”

Width: 25.4 cm / 10”

Wheelbase: 48.3 cm / 19”.

Construction: 7 Ply Hard Rock Maple & Olive Wood.

Wedge 32”

Modernilla sheipillä oleva parkeissakin viihtyvä lauta, jossa lyhyempi wheelbase yhdistettynä maltillisemmin kääntyviin trukkeihin Flow surf skate trukkeihin..

Shape: Blunted nose, kicktail,medium concave

Trucks: Flow Surf Skate

Wheels: 69mm 78a

Bearings: Abec 5

Length: 81.3 cm / 32”

Width: 24.4 cm / 9.6”

Wheelbase: 45.7 cm / 18”.

Construction: 7 Ply Hard Rock Maple & Olive Wood.

(Tulossa tammikuu 2019)

OFFSHORE FUN EQUIPMENT OY

miller mundaka miller soul surfskateYli 20v skatelongboard kokemuksemme mukaisesti pystymme Offhoressa vaihtamaan erityyppisiä osia Millerin surfskateihin ja customoimaan laudan tai vain trukit käyttötarkoituksellesi sopivaksi mikäli haluat korostaa jotain tiettyä surffiskeittauksen osa-aluetta esim pumppausta tai pooliajoa. Olemme rakentaneet oldskool henkisiä surfskateja ja tietyistä malleista saamme rakennettua longboard surfskatenkin tai SUPskaten ja jopa surfstyle LDP (LongDistancePumping) laudan. Rakennamme Offshoressa kyllä mieleisen RKP/TKP CitySurfer laudankin tai modaamme valikoimastamme surf skaten käyttötarkoituksesi mukaisesti laajasta surf skate tarvikevalikoimastamme.

Allaolevalla yhteydenottolomakkeella voit ottaa yhteyttä Offshoreen. Vastaamme ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen mahdollisimman nopeasti. Täytetty lomake ei jää blogiin näkyviin eikä yhteydenottotietojasi tule mihinkään näkyviin.

– Olemme toimineet longboard- ja surfskaeittauksen sekä lainelautailun parissa yli 20 vuotta, joten osaamme valita oikean tyyppisen laudan tarpeillesi. Surfstyle- ja surfskeittauksen historiaa käsittelevä artikkeli löytyy tästä. Lainelautailun suomihistoriaa löytyy tästä. Alla suomisurffia videolla.

Suuntaus 2018->

SILLAN RAMPPI2Kesäksi 2018 tyylisuuntaus palaa taas kaltevien pintojen kääntämisen puolelle eli kaikenlaiset wave bankit surfskateille tulevat yleistymään olkoon ne sitten luonnollisia tai rakennettuja; vanerisia, betonisia tai komposiitteja. Surffisimuloimalla 10 minuutin surfskateharjoituksella voi oppia enemmän kuin 10 päivän surffireissulla. Toistamalla liikesarjoja ne jää helposti lihasmuistiin. Myös pumptrack tyyppiset radat alkavat yleistymään. Surfskatelle valmistetaan omia ramppejakin ja Offshoren suunnitelmissa on hankkia sellainen tai auttaa kunnallisissa hankkeissa sellaisen hankkimiseksi. Surfskate puistoja ja parkkeja on rakennettu viimekesän 2017 aikana ympäri eurooppaa useita ja niissä tapahtuukin lainelautailun opetusta ja surfskate kilpailuja. Alustavasti olemme puhuneet Havumäki Ranchin kanssa suomen ensimmäisen Surfskate kilpailu/tapahtuman järjestämisestä. Ranchilla järjestettiin 2016 Surf meet , Snowsurf ja skate merkeissä.

Edellä videoita, joissa havainnollistetaan hyvin surffiskeiteillä surffisimulaatiota. Surfskatet toimii aloittelijasta protyypeille ja käy pelkästä kaupunkikruiserista poolin hinkkaajille. Edellä video, jossa jopa steppaillaan (0:28s-), flipataan lautaa ja lasketaan surf skate laudalla erilaisilla tyyleillä.

5 vastausta artikkeliin: Surf skate

 1. Paluuviite: Suojat longboard skeittaukseen | Longboard & Snowscoot & Surf

 2. Paluuviite: Miller Surfskates | Longboard & Snowscoot & Surf

 3. newbie :) sanoo:

  Kaksi surffireissua blakkarissa. Niiden välissä ahkeraa surfskedeilyä. Just palasin takas ja surffikäännökset alkaa olemaan hallussa surffiskedellä ja surffilaudalla. Kiitos siitä! Nähdään!

 4. Paluuviite: Surffikoutsaus | Longboard & Snowscoot & Surf

 5. Aleksi sanoo:

  Vahva suositus näille laudoille👍🏻.
  Olen varma että nämä auttavat omaan surffitouhuun ja lisäksi noilla kääntyily on törkeän kivaa. Juniorit katsoo ihmetellen mitä se pappa heiluu laudalla koulun pihalla..

  kiitokset!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s