TNS 6´10

juha sila, kuvan otti tuomas määttäTNS 6´10 on Lohtajan Locon, Samu Isorinteen, sheippien mukaan teetetty lauta. Ilmoitetuilta mitoiltaan lauta on 6´10 pitkä ja 22″ leveä kolmella FCS evällä, mitattuna lautani oli 6´77 ja pohjassa lukee sama luku. Pohjamuodot on suomisurffiin jo hyviksi todetut concave to vee. Perä on muotoa diamond. Lauta on 7cm paksu ja reilit pyöreät. Rokkeri on mieto. Laudalla on nyt ajeltu monen tyyppisessä suomiaallossa aina kliinistä shittiin. Lauta on parhaimmillaan pyöreähkössä mediumkokoisessa aallossa. Laudalla saa todella helposti, miedon rokkerin ansiosta, aaltoja kiinni. Lautasession aikana surffattujen aaltojen määrä on suuri. Lauta myös kääntyy helposti. Pyöreistä reilimuodoista on myös etua, lauta ei ole lähtenyt kertaakaan ns. kyntämään. Cutbackeistä on helppo palata vaikka vaahdoista takaisin aallon facelle. Aaltojen kasvaessa tai jyrkentyessä reilien pyöreys ja/tai laudan paksuus alkaa haittaamaan tiukemmissa käännöksissä.  Lauta alkaa vaatimaan taitoja. Lautaa pitää reilusti kallistaa ja samalla pumpata takajalalla tailia käännöksessä jo melko aikaisessa vaiheessa. Bottomturnissä laudalla pitää nojata reilusti taakse vauhdin säilyttämiseksi kuten tässä kuvassa, jonka Tomi Saari on ottanut Suomisurffin SM kisoista. Kisaraporttini löytyy tästä. Toisaalta reilit antavat anteeksi lähes jokaisen virheen, mutta silti ainakin itse kaipaisin hieman uppoavampia reilejä tai quad eväsysteemiä. Käyttäisin lautaa quadina isommalla kelillä ja thrusterina pienemmällä. Thrusterina lauta toimisi beach breikeillä ja pienemmillä aalloilla. Viimeisimmän tiedon mukaan 2015 malli toimitetaankin quadina ja 5:llä eväkiinnitysmahdollisuutena, jolloin lautaa pystyy käyttämään myös kolmella evällä.

Juha Suomisurf spray

Yhteenvetona laudan ominaisuudet sopivat tietyntyyppiseen suomisurffiin hyvin, erityisesti hiekkapohjaisille rannoille. Laudalla on mukava lautailla suomessa beachbreikeillä ja aalloilla, joissa facella on tilaa. Pyöreät käännökset ovat ominaista laudalle sekä retrotyyppinen surffaus. Lauta kiihtyy hitaasti ellei sitä pumppaa takajalalla. Stabiili poketissa meneminen on siksi hauskaa ja helppoa laudalla. Lauta ei oikeen sovellu Reposaaren tyyppisille spoteille, missä aallot terävämpiä ja lineuppiin pääsemiseksi joutuu sukeltelemaan useamman aallon ali. Duckdaivaaminen on laudalla kokoonsa nähden vaikeampaa kuin muilla vastaavan kokoisilla johtuen nosessa olevasta tilavuudesta. Lauta sopii hyvin aloittelijoille tai pidempiin lautoihin tottuneelle, joka haluaa lyhyemmän laudan. Kelien kasvaessa laudan helppous katoaa, mutta niin se taitaa olla kaikilla tämän tyyppisillä laudoilla. Lauta tullaan kohta testaamaan Atlantin aalloilla ja raporttia siitä sitten joskus lisää.

majakka surf drop in

Ota yhteys Offshoreen mikäli lauta kiinnostaa.

https://www.facebook.com/www.offshore.fi/photos/pb.104525939586003.-2207520000.1414648776./731733493531908/?type=1&theater%5B/embed%5D Offshoresta löytyy muutama suomisurffaukseen optimoitu 8´6 minimal/lonkkari sekä hybrid 7`+  ja performance grovelereita eri merkeiltä.

Kuivaharjoitteluun asfaltilla löytyy tämä.

Advertisement
Kategoria(t): Surf Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s