Hamboards Huntington HOP 45″ surfskate

hamboards HST200 trucksHamboardsin laudoissa on omanlaisensa tuntuma joka perustuu trukkien kallistumiseen. HST-200 trukit ovat identtiset edessä ja takana. Sellainen setuppi sopii hyvin pitkiin lautoihin, koska takatrukkikin ohjaa ja kääntyy sekä kallistuu jyrkästi. 45″ pitkällä laudalla onkin aika miellyttävä carvata loivia mäkiä rennosti tai jyrkempiä mäkiä räädimmin carvaillen. Jyrkemmissä laskuissa pystyy tekemään lumilautailustakin tuttuja carving koukkukäännöksiä (videolla kohdassa 0:23-0:26), siksi lauta toimii eräänlaisena snowboardstyle skedenäkin. Laudassa on lumilautamaisin tunnelma mitä tiedän, se antaa aika hyvän puuterilaskumaisen tuntuman.

Hamboards surfskatesLainelautailuun laudalla pystyy harjoittelemaan rail to rail pumppausta. Pumppaaminen onnistuu tasamaallakin, mutta hauskinta sekin on loivaan alamäkeen johtuen pitkästä todellisesta wheelbasesta 34.5″. Pitkä wheelbase tuo myös vakautta. Lautaa ja vauhtia pystyy hallitsemaan yläkropan tekniikalla ja oikealla surffiasennolla. Vauhdin kasvaessa matalahko lainelautamainen asento sekä oikeaoppinen jalkojen käyttö korostuvat. Yllättäen lauta ei toimi, jos sitä ohjaa korostaen nilkoilla. Lauta antaa samantyyppisen vasteen tämän tyyppiseen harjoitteeseen kuin lainelautakin. Lainelautaillessa reilin kyntäminen johtuu usein liiallisesta nilkoilla ohjaamisesta ja kallistamisesta. Lainelautailussa nilkat trimmaavat lautaa oikeaan asentoon ja samantyyppisesti kuin Hamboards HOP toimii.

Laudalla on perus kruisailun sekaan kiva steppailla ja dansaillakin varsinkin kun reilit eivät ole terävät ja dekki on 10.58″ leveä pitkältä matkaa. Pyöristettyjen reilien ansiosta se on hieman kolhuystävällisempi ja nilkatkin säilyy ruhjeilta. Tämän lisäksi reilistä gräbääminenkin on miellyttävämpää. Koska lauta kallistuu helposti, pehmentää pyöristetyt reilit tuntumaa. Surf lonkkarityypeille lauta on optimaali noserider tyyppiseen ajoon sekä spoon nose tarjoaa hyvin tilaa hang-10 ja -5 tyyppisiin trikkeihin.

Complete sopii hyvin täydentämään perus surffiskedequiveria ja erityisesti sellaiselle joka hakee lumilautamaista puuterifiilistä. Lauta on myös sekoitus lonkkaria ja surfskatea. Tätä lautaa pitäisin myös kulkupelinä esim leirintäalueilla tai vaikka Porissa kelien spottaamiseen. Laudalla on helpompi potkutella kuin lyhyellä surfskatella. Uskoisin Keisarinpankin olevan paras skedespotti tälle laudalle Porissa. Se jää testattavaksi myöhemmin.

Hamboards HOP surfskate

Grafiikat on tyyliä 60’s surf-look ja Birdwell Beach Britches käsialaa, erilaisia grafiikkavärejä tarjolla. Krippi on Lucid krippiä, jota saa Offshoresta. Renkaat ovat 66mm78a joissa on hyvä pito. Laudat valmisetaan käsityönä Kaliforniassa Huntigton beachillä.

Kategoria(t): Surfskate. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s