Freeriderenkaat Cadillac Jellies review

 Cadillac Jellies By Niilo ”Nippe” Isotalo

Näiden renkaiden olemassaolosta ei taida kovin moni edes vielä tietää. Jelliesit ovat vasta tulleet markkinoille, joten nopealla googlailulla ei tuotearvioita juuri löytynyt. Cadillacin omilta sivuilta sain kuitenkin speksit käsiini; kokoa renkailla on 69mm ja durona 80a. Pikaisella tarkastelulla renkaat eivät vaikuta mitenkään ihmeellisiltä, mutta läpikuultavasta uretaanista mieleen puski väistämättä smoothit slidet, nopea kuluvuus ja paksut thane linet. Kontaktipinta on aika kapea ja lippi on hieman pyöristetty. Centersettinä renkaat voi flipata tasaisempaa kulumista ajatellen.

Poikkesimme Mikon kanssa Offshoreen ja rupesimme ihmettelemään renkaita. Valmiiksi sisäänajettu pinta oli toimivan oloinen, ja viimeistely oli muutenkin laadukasta. Renkaita lautaan kiristettäessä coret vaikuttivat asiallisilta ja jämäköiltä. Sisäänajoakaan renkaat eivät juuri vaatineet, eikä ominaisuudet juuri muuttuneet ensimmäisestä slaidista eteenpäin. Setuppina käytössä Mikolla oli Madrid Wendigo ja itselläni Lush Chopper 3D, trukkeina kummallakin Sabren 38-asteiset presut.

Renkaat ovat slideominaisuuksiltaan todella lähellä Swingereitä ja Sugar Mamoja. Renkaat säilyttää pidon aavistuksen pidemmälle, joten mutkiin uskaltaa puskea pidolla hieman lujempaa. Renkaat saa kuitenkin irti tiestä yhtä hallitusti, eikä pito katoa yhtäkkiä niinkuin joillain pitävämmillä renkailla skeitatessa. Itse slide tuntuu 78a Swingereihin verrattuna pykälää liukkaammalta, mutta onhan durokin hieman korkeampi. Jellyillä slaidailu on mukavinta sileällä asfaltilla, jolloin slide on smoothein ja kontrolloitavin. Raffilla pinnalla renkaat eivät juuri pidä, ja mid-slidekin on hieman epätasaisempi.

Liukkauden ansiosta teknisemmätkin jutut ovat mahdollisia, ja Mikko pyörittelikin stanup kolmekuuskymppisiä ja slideshuvitteja heti muutaman sisäänajorunin jälkeen. Näillä renkailla, kuten Swingereillä, on liukkaudesta huolimatta poikittain mennessä varma tunne siitä, ettei lauta luiskahda alta tai tökkää yllättäen pitkissä ja nopeissa slaideissakaan. Renkaat tuovat uutta puhtia pidempien standuppien harjoitteluun ja sopivat myös kokemattomille ensimmäisiksi sliderenkaiksi. Renkaita saa NYT! Offshoresta.

Advertisement
Kategoria(t): Longboard Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s