SUP Skate eli land paddler

Offshore SUP skateOffshorestaTampereelta löytyy taas SUP skate surffeja eli land paddlereitä. Valikoimamme dekit valmistetaan käsin Kaliforniassa. Tarkkaan harkittuun 60″ (n 153cm) dekkiin istuu Millerin Surffitrukit ja Seismic renkaat. Dekissä on todella hieno flexi ja se on myös riittävän leveä steppailuunkin ja jalat vierekkäin padlaamiseen. Dekissä pystyy pitämään sup laudalle ominaisen stanssin ja ajamaan lautaa keskeltä sekä takaa. Skatepole on pituudeltaan säädettävä 33″-6´4″. Alumiini materiaalina (1.8lbs) tekee siittä kevyen käsitellä ja helpon kuljettaa. ”Melan” asfalttinpuolen pää on joustavaa kumia. Kumipädi on linkkumainen jolloin se on aina suorassa asfalttiin nähden taaten parhaanmahdollisen pidon ja neutraalin tunteen. Samalla kumi toimii vaimennuksena ja tunne on kuin meloisi vedessä. Yläpään ote on kädelle pyöreä, joten ei ole väliä missä asennossa melaa pidät.

Land paddler sk8pole.jpg

Sup skatella on mahdollista harjoitella sup surf käännöstekniikkaa ja melan käyttöä käännöksissä. SUP laudalla mentäessä aaltoihin on oleellista osata hallita SUP lautaa surf stancella eli jalat peräkkäin (kuva alla). Simuloimalla sup surffausta aloita pitämällä stanssin keskikohta lähellä laudan keskikohtaa tai mielummin hieman takana. Mikäli haluat tehdä jyrkempiä käännöksiä niin stanssin keskikohta pitää olla laudan takana eli takajalkaa pidetään lähellä tailia. Tämä setuppi ei muutu holtitomaksi, vaikka ajaisit lautaa aivan takaa. Normaali RKP lonkkaritrukeilla laudalla ajaminen takaa on lähes mahdotonta. Pidä melasta aina toisella kädellä kiinni yläpäästä, ei koskaan molemmilla käsillä varren osuudelta (kuva yllä). Käännöksissä voit hakea tasapainoa melasta joko koskemalla polella asfalttiin (veteen) tai siirtelemällä melan painopistettä.

Land paddler stance.jpg

Pelkällä laudalla on hauska kruisia ja laskeä mäkeä mukaillen aidon tuntuista surf longboard fiilistä. Steppaileminen ja kaikki lonkkarimoovit on todella helppoa. Olemme testanneet erilaisia trukki ja bushing setuppeja ja valinneet parhaat osat ja vaihtoehdot completeen. Kyseistä completesetuppia myydään ainoana maailmassa Offshoressa. Complete  maksaa 317e-359e laatuosin koottuna valmiiksi, hinta sisältää myös land paddlerin eli sk8polen eli melan (sh 69e). Kääntyy maksimit eikä ota wheelbiteä.

Tavallinen longboard ei sovellu sup skateen sillä sup skate dekin täytyy olla riittävän pitkä ja riittävän leveä sekä kääntyä todella tiukasti mukaillen lainelautamaista SUP fiilistä, lonkkaritrukeilla et saa laikkarifiilistä. Yli 55″ dekeistä tulee helposti liian löysiä niin vertikaaliflexinsa, mutta erityisesti kiertojäykkyytensä puolesta. Kokoamamme lauta kääntyy loogisesti jopa 360 asteen käännökset menee noin 2.5m säteellä helposti eikä laudan kiertojäykkyys anna periksi jyrkemmissäkään käännöksissä. Yllätävää, että lauta myös pumppaa ja sillä pystyy liikkumaan pumppaamallakin ilman jalalla potkuttelua ja melalla melomista. Laudan saa kääntymään todella agressiivisestikin (video edellä). Itseasiassa lauta kääntyy paremmin kuin moni lyhyt lonkkari. Lonkkariin verrattuna tätä lautaa pystyy hallita myös aivan takaosasta ajettunakin eli ns. surf set back stancella. Lautaa voi ajaa noselta, keskeltä ja takaa. Mitä taaempaa lautaa ajaa sitä enemmän se tuntuu lainelaudalta tai wave supilta. Lauta kääntyy niinkin voimakkaasti, että silla voi mennä vaikka skeittiparkkiin ja kopistella Iso-Vilusen syvän päädyn koparia. Laudalla voi myös simuloida lainelautailua. Video tästä. (alkaa kohdasta 1m:42s). Tampereella tapahtuvasta surffikoutsauksesta lisää tästä.

Advertisement
Kategoria(t): Surf, Surfskate Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: SUP Skate eli land paddler

  1. Paluuviite: Surffikoutsaus | Longboard & Snowscoot & Surf

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s