Slide surfskates GEN 3.5 surffitrukkipari

Slide merkin historia

hot buttered rainbow winger surfboardSliden omistaa australialainen Hot Buttered surffimerkki yhdessä espanjalaisen lautatehtaan Sancheski:n kanssa. Hottbuttered on tehnyt lainelautoja 52 vuotta ja on yksi arvostetuimmista australialaisista surffibrändeistä. He valmistavat yhä lainelautoja. Sancheskin tehdas on valmistanut rullalautoja vuodesta 1966, jolloin ensimmäisiä sen ajan surfskateja ilmestyi markkinoille tehtaan toimesta. Sancheskin tehdas on toiminut vuodesta 1934 tuottaen erilaisia urheiluvälineitä. Hotbutteredin sivuille pääsee tästä klikkaamalla. Kannattaa katsoa ja muutenkin tutustua Australian surffihistoriaan. Se on täysin erilainen kuin se mikä meille esitetään USA:n ja erityisesti Havajin alkulähteiltä olevana jatkumona. 60-luvun lopussa Australialaiset olivat jo performance surffauksessa, kun USA:ssa vasta alettiin hiomaan egg sheippiä. 1972 Hot Buttered:lla oli jo wingereitä, josta kuva vasemmalla. Sliden päämarkkina-alue on Australia.

Slide surfskates GEN 3.5

Suunniteltu lainelautailun kehittämiseen

Sliden uusin 2024 surffisysteemi GEN 3.5 tunnetaan siitä, että se kehittää lainelautailua ja tietenkin surffiskeittausta tehokkaasti, huomattavasti tehokkaammin kuin YOW tai vastaavat. Sliden systeemi toimii loogisesti kropan liikkeiden kanssa ja trukkipari luo kelluttavan lainelautamaisen tunteen. Trukin toiminnassa ei ole liikeratoihin pakottavaa ominaisuutta. Samantyyppiset ominaisuudet on kaikissa Sliden lautamalleissa. Lautamallit eroavat toisistaan dekin tuomien korostettujen ominaisuuksien mukaisesti sekä näihin eri malleihin valikoitujen osien, pääasiassa renkaiden, perusteella. Jokainen malli on erilainen ja eri tuntuinen. Tämä on hämmästyttänyt monia, jotka ovat tulleet Offshoreen testailemaan eri malleja. Pienetkin mitta- ja sheippierot huomaa jo aloittelijakin.

Lineaarinen jousi ja neutraali palautusvoima

Sliden surffitrukissa on lineaarinen jousi eli jousen kierteisyyden suunta ei vaikuta käännettäessä puolelta toiselle toisin kuin joissain systeemeissä missä vasemmalle käännettäessä jousi supistuu ja oikealle käännettäessä jousi laajenee. Tällaisen ei lineaarisen jousen olemassaolon kehittyneempi lautailija huomaa käännettäessä eri puolille erilaisena vastustuksena ja palautusvoimana. Sliden systeemi kääntyy molempiin suuntiin symmetrisesti samalla lailla ja samalla voimakkuudella sekä palauttaa käännöksestä neutraalisti samaan tapaan kumpaankin suuntaan.

Slide surffitrukki

Jousen esisäädöllä pystyy vaikuttamaan kääntämisen vakauteen. Suositus on kuitenkin pitää säädöt niin löysällä kuin mahdollista, koska kiristettäessä myös takatrukkia pitäisi alkaa säätämään. Etutrukki ei myöskään palauta voimalla vaan systeemillä pystyy jatkamaan käännöstä pyöreästi toisin kuin ääripäät YOW ja Smoothstar, jotka pakottavat palauttamaan eli jousi osallistuu palautusvoimaan. Lainelautailussakaan ei ole mitään pakottavaa käännöksen palautusvoimaa. Tämän takia Sliden systeemillä oppii käyttämään etujalkaa saman tyyppisesti kuin lainelaudalla käytetään. Kun tällaista pakottamisominaisuutta ei ole on systeemillä mahdollista harjoitella roundhouse käännöksiä luonnollisella tuntumalla ja luonnollisella kääntösäteellä.

Slide Gen3.5

Sliden systeemissä takatrukki osallistuu paljon etutrukin kanssa yhteistoimintaan, joten takatrukin säätäminen vaikuttaa laudan ominaisuuksiin, joissain malleissa jopa enemmän kuin etutrukin jousen esijännityksen säätäminen. Aina kun säätää etutrukkia niin pitäisi myös säätää takatrukkia vastaavasti. Tämä tarkoittaa usein bushingien vaihtoa. Offshoresta toimitetaan aina laudat säädettynä käyttäjän taitotasolle. Tarvittaessa modaamme laudan toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, kuten esim Slide Gussie, Surfdeck ja Quad vaatii pieniä modauksia tehtaan vakiomalliin kun taas Slide Neme ei vaadi ollenkaan.

’Etutrukin ja takatrukin yhteistoiminnan ansiosta käännös on looginen, kumpikaan laudan päistä ei yli- tai aliohjaa eikä nose sukella käännettäessä jyrkästikin. Nosen sukeltaminen eli etupään kallistuminen alaspäin on monen muun surfsysteemin ongelma ja se heikentää surffituntumaa ja kelluttavaa fiilistä sekä haittaa yleisesti ääripäähän tekniikalla vietyä surffiskeittausta. Sliden systeemissä ei ole nosen sukeltamisominaisuutta käytännössä ollenkaan.

Kääntyminen

Slide surfskateSliden trukkisysteemi kääntyy yhtä paljon kuin YOW, mutta käännöksen loppuun viemiseksi tai syvästi kääntymiseen tarvitsee käyttää hieman enemmän voimaa ja myös tekniikkaa kuin esim YOW:lla. Tästä syystä Slide kehittää nopeammin ja tehokkaammin lainelautailua ja surfskeittausta, kun lautaa joutuu puskemaan ja käyttämään lihasvoimaa ja -koordinaatiota laudan hallintaan. Samasta syystä moni kokee systeemin helpoksi ja vakaaksi, koska systeemillä pystyy tätä ominaisuutta hyödyntäen kruisailemaan ja potkuttelemaan rennosti, jolloin lauta pysyy vakaana. Samasta syystä saattaa joku sanoa, että systeemi ei käänny. Silloin käyttäjä ei ole vielä puskenut lautaa kunnolla tai hän ei ole käyttänyt lihasvoimaa ja oikeanlaista tekniikkaa sekä kropan koordinaatiota kääntymiseen. Sliden systeemi opettaa surffailemaan oikealla tekniikalla ja oikealla asennolla sekä stanssilla ja yhdistämään nämä oikeanlaiseen lihaskoordinaatioon ja voimankäyttöön. Nämä opittuasi, on opit helppo siirtää veteen toteutettaviksi.

Pumppaavuus

no waves no worriesOpittuasi kääntämistekniikan on laudalla helppo siirtyä opettelemaan surffipumppausta. Pumppausta voi myös harjoitella pumptrackillä. Siellä tapahtuvasta yksinkertaisesta harjoitteesta on olemassa video. Video löytyy tästä klikkaamalla. Sliden systeemin etuna on se, että laudan saa flätillä liikkeelle parhaiten vain oikealla tekniikalla. Se, että kääntelee etutrukkia puolelta toiselle etujalalla ei ole mitään tekemistä surffauspumppaksen kanssa. Et vedessäkään ohjaa lainelautaa siten vaan koko kropan lihaksilla erityisesti yläkropan lihaksiston avulla. Surffipumppauksessa etutrukki, takatrukki ja painonsiirto sekä käsien liikeradat ja kropan ylösalas liike toimivat yhdessä synkronoidusti. Tähänkin ja tekniikan oppimiseen Slide surffisysteemin kaikki laudat soveltuvat yksiselitteisesti markkinoiden parhaiten.

Mataluus

Trukkiparikokonaisuus on myös matala, huomattavasti matalampi kuin YOW Meraki tai Long Islandsin Genesis. Lauta kallistuu kuitenkin saman kuin muut systeemit ilman wheelbiteä. Surffiskeittaukseen mataluus luo tunteen, että lauta menee lähellä veden pintaa ja se vaikuttaa oleellisesti luonnolliseen surffituntumaan ja siihen miten visuaalisesti kokee mataluuden parempana.gravity wheels Itse säädän omasta laudasta trukit niin löysäksi siten, että renkaat saattavat hipaista dekkiin. Koskaan en ole huomannut asiaa skeittauksen aikana, mutta jäljistä dekin pohjassa huomaa että näin on jossain vaiheessa käynyt. Mataluuden ansiosta myöskään potkuttelussa ei tarvitse potkia varpaillaan vauhtia ja siksi systeemi toimii kivasti kaupungillakin. Toisiin systeemeihin verrattuna Slide on matalampi kuin esim Carverin vastaava.

Mataluus on hyvä asia esimerkiksi skeittiparkissa ja pumptrackeillä tapahtuvaan surffiskeittauksessa, mataluus tuo varmuutta. Mataluuden huomaa erityisesti käytettäessä lautaa pumptrackillä jolloin tuntuu, että lauta menee lähellä pintaa niin kaaretkin tuntuvat aidoimmilta. Pumptrackiltä lyhyt Ilola pumptrack video alempana artikkelissa, suora linkki tästä.  Suoraan alla olevalla Slide videollamme on perus lainelautailuun tähtäävää surffiskeittausta betonilla, asfaltilla ja vanerilla. Suora linkki alla olevaan Slide lautavideoomme tästä.

Kingpin

Slide Qussie grindingEtutrukissa ei ole bushingeja eikä varsinaista kingpiniäkään, mutta laakeroinnin pitävä ruuvi pitää myös hangerin paikallaan. Ruuvin pää on upotettu hangeriin jolloin se ei osu kopariin esim grindatessa. Pultin pää ei myöskään töki ajettaessa obstaakkeleiden yli. Samalla se on suojassa iskuilta ja kolhiintumiselta. Pultti pitää laakerin ja hangerin kasassa, sitä kiristämällä tai löysäämällä ei voi säätää systeemiä. Pulttiin ei kannata koskea sillä systeemi ei vaadi minkäänlaista huoltoa. Laakerikin on suunniteltu toimimaan kuivana. Systeemin vastusta voi säätää lähellä dekkiä tailia kohden osoittavasta pultista. Pultti kannattaa pitää niin löysällä kuin mahdollista eli siten, että muutama kierre on näkyvissä (tehdasasetus).  Aivan aloittelijat voivat kiristää mutteria sillä helpotetaan ja vakautetaan skeittausta, mutta korostan vielä, että se ei ole järkevää. Kelluttavaan tunteeseen oppii ja tottuu noin tunnin skeittauksella.

offshore_surfskate_logo-1-e1568368715904Me Offshoressa tiedämme n 30vuoden surffikokemuksella mikä Sliden malli on juuri sinun käyttötarpeisiin sopiva. Tiedämme myös mitkä mallit on modattava ja miten tehtaan asetuksista ja setupeista. Olemme toimineet pelkästään surffiskeittien parissa yli 20 vuotta. Lautoja löytyy heti toimitukseen. Olemme auki sopimuksen mukaan. Tilaukset/kyselyt juha.sila@offshore.fi tai whatsapp/txt/soitot 0405872958


Rusty EggNOT lainelauta, review

Kategoria(t): Surfskate Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Slide surfskates GEN 3.5 surffitrukkipari

  1. Paluuviite: Erilaiset surffitrukit ja niiden surffitekniikat | Surf & Skate & Snow

  2. Paluuviite: Slide Surfdeck, next level surfskate | Surf & Skate & Snow

Jätä kommentti