Surf skate episodi 7: Carve

juha surf evolution 2Surffaamisessa carvella tarkoitetaan aallon avonaisella facella tapahtuvia käännöksiä, jotka tehdään kallistamalla lautaa voimakkaasti reilille. Käännös voi olla top- tai bottom turn sekä round house tyyppinen cut back. Olennaisinta on, että käännösessä on vauhtia ja voimaa sekä lauta kallistuu voimakkaasti. Lumilautailucarvingissa monta eri alalajia ja yksi niistä on eurocarve. Tässä episodissa ei käsitellä eurocarvea, koska sillä ei ole mitään tekemistä lainelautailun kanssa. EC:tä pystyy tekemään surfskateilla ja voidaan julkaista myöhemmin loppukesällä kyseisestä hauskanpidosta oma julkaisu.

Carve on yksi veden roiskuttamisen muoto eikä carvea voi välttämättä tunnistaa omaksi yksittäiseksi trikiksi. Usein puhutaankin bottom carve, carve to snap jne jolloin halutaan korostaa vauhtia ja käännöksen tekemistä avoinaisella facella. Lainelaudalla ja surf skatella ei voi suorittaa carvea ellei osaa aikaisempien episodien käännöstekniikoita, joten kannatta opetella ne ensiksi. Surfskate carve harjoittelulla on hyvä tarkistaa opitut lainelautailuasennot ja -tekniikat sekä niiden pysyminen oikeaoppisina vauhdin kasvaessakin.

Surffatessa käsiä pidetään yleensä lähellä vartaloa, mutta vauhdin kasvaessa kädet voi vapauttaa hieman kauemmaksi ja korkeammalle vartalosta kuin normaalisti (kuten videossa yllä). Näin käännöksiin saadaan voimaa ja carvemaisuutta eikä surffaajan ryhti jää kumara-kyyryksi ja ahtaan näköiseksi. Vapauta kädet liikkumaan avoimemmin. Käsien avoimuus vähentää evien pitoa jolloin lauta lähtee helpommin pieneen slideen.

Surf skatella harjoitellessa huomio kannattaa kiinnittää juuri käsiin ja harjoitteeseen keskittymiseen. Käsillä ei saa huitoa. Aloita surf skate harjoittelu vauhdikkaalla pumppaamisella tai oikeastaan pump carvella. Tämän jälkeen siirry varsinaiseen käännösharjoitteluun. Lauta pitää kulkea käännöksissä lineaarisesti eikä kulmikkaasti jolloin pystyt pitämään vauhtia yllä. Keskity samanaikaisesti ylös-alas liikkeeseen. Yhdistämällä harjoitteeseen esim pumptrackin (Härmälän koulun takana) saa harjoitteesta todella monipuolisen. Kokeile erilaisia asentoja kuten pystyä ja matalaa, samalla kannattaa kokeilla täyden ympyrän tekemistä loivassa mäessä. Muista jarruttaa jalalla ennekuin vauhti kasvaa liian kovaksi. Vauhtia voi säädellä kääntelemällä voimakkaasti eli carvailemalla. Mikäli mäki on jyrkempi voit tehdä käännöksiä kohti ylämäkeä jolloin vauhti pysyy helposti mukavuusalueella. Videossa edellä tekniikkatipsit surf skate harjoitteluun. Vauhti ei korjaa virheitä vaan paljastaa ne.

toukokuu 2004 juha surf longboard

Advertisement
Kategoria(t): Surfskate Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Surf skate episodi 7: Carve

  1. Paluuviite: Surffitrukit ja surffisysteemit | Surf & Skate & Snow

  2. Paluuviite: Surf skate 2019 | Surf & Skate & Snow

  3. Paluuviite: Erilaiset surffitrukit ja niiden surffitekniikat | Surf & Skate & Snow

  4. Paluuviite: Surfskate ostajan opas | Surf & Skate & Snow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s