Surffisimulointi episodi 5: Snap ja Slash

Lainelautailussa termeillä tarkoitetaan terävää vettäroiskuttavaa käännöstä, joka ei mene cutbackiin. Snap ja snäppäily on enemmän laudan reilillä veden roiskuttamista topturnin aikana. Snäppi on nopeampi käännös kuin Slash. Snäppäilemällä ajetaan useimmiten enemmän feissiä, kun Slashejä tehtäessä käytetään bottom turn tekniikka vauhdin aikaansaamiseksi käännökseen. Slashillä tarkoitetaan enemmän veden roiskuttamista topturn käännöksen yhteydessä, jolloin käännöksessä kevennetään hieman takajalkaa, jolloin lauta ”ruopaisee” siivun vettä ilmaan käännöksen yhteydessä. Slashissä on enemmän pivottia ja se kääntyy enemmän aaltoa alaspäin menemättä cutbackiin.

Surfskatella molempia tekniikoita on helppo harjoitella joko flätillä, kalteviin pintoihin tai kaariin. Molemmissa tyyleissä takajalan kevennys eli painon siirtäminen takarenkailta (fin efeckt) pois on olennainen osa tekniikkaa. Lainelaudallakin eviltä pitää siirtää hieman painoa pois. Kuten surffiskeittaukseen kuuluu niin käännöksiin lähdetään paino takajalalla. Kevennä painoa takakajalalta ns pivottipisteessä, jollon renkaat pääsevät slideämään eli pito irtoaa. Ohjaa etukädellä suoraan tulosuuntaasi nähden (tai alaspäin rippuuen teetko kaarissa, kaltevalla tai flätillä reeniä). Takakäsi auttaa tasapainossa ja ohjaa kropan myötäkiertoa. Käännöksen harjapisteessä siirrä painoasi hetkeksi etujalalle, voit myös siirtää painopistettäsi nojaamalla taaksepäin etujalkapainoisesti. Kun tunnet renkaiden liukuvan niin voit hieman lukittaa kroppaa vatsa- ja kylkilihaksilla. Myötäkierron ja etukäden ohjaamisella määräät oletko tekemässä snäppiä vai slashiä ja kuinka pitkälle päästät liukumisen. Slash vaatii hieman enemmän vauhtia, joten vauhdin suhteellakin voit kontroloida harjoitetta. Snäpissä voit jatkaa suoraan kääntämistä (feissille), slashissä vauhtia haetaan uudella bottomturnillä. Renkaiden ei suoranaisesti tarvitse lähteä slidettämään mikäli käytät erittäin krippaavia renkaita. Silloin fin efect on voimakkaampi aivan kuin käyttäisit isoja taaksepäin taivutettuja sivueviä, joissa on enemmän pitoa. Katse on hyvä pitää alaspäin kuvitellun aallon bottomia tai feissiä. Tämä on niitä harvoja trikkejä, joissa saa katsoa jalkojansa!

Surf skate slash

Harjoittelu kannattaa aloittaa käsi maassa (glove down) tekniikalla. Kun saat käännökset tehtyä ilman käden apua (stand up) niin voit jatkaa tyylittelyä käsi maassa tekniikalla mm lisäämällä liun pituutta ja bounausta. Vedestä ei varsinaisesti voi ottaa tukea, mutta ei tekniikan harjoittelusta haittaakaan ole. Molemmilla tekniikoilla voi hallita vauhtia mäkien laskemisessa surf skatella, mutta kyse ei ole speed check tyylisestä vauhdin hallinnasta.

Surf skate snap

Käsi maassa harjoitelussa kannattaa pitää slide gloveseja. Snap&Slash harjoitteluun soveltuva kaikki surfskatet, nosessa olevasta konkavesta on etua, joten hyvät mallit harjoitteeseen ovat Miller Pablo Solar promodel, Miller Classic, Miller Shark, Jimmys Surfskates. Kuvissa ja videolla retrotyyliin Hydroponic Classic Brown vakiona Charger trukeilla 189e. Videolla parkissa Miller Classicissa kiinni Blood Orange street renkaat. Kaikkia completeja ja tarvikkeita Offshoresta.

Miller Surf Skate Pablo Solar promodel  Miller Surf skate ClassicHydroponic Classic brown Surf Skate

 

Kategoria(t): Surfskate Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Surffisimulointi episodi 5: Snap ja Slash

  1. Paluuviite: Miller Surfskates | Longboard & Snowscoot & Surf

  2. Paluuviite: Surffitrukit ja surffisysteemit | Surf & Skate & Snow

  3. Paluuviite: Surf skate 2019 | Surf & Skate & Snow

  4. Paluuviite: Erilaiset surffitrukit ja niiden surffitekniikat | Surf & Skate & Snow

  5. Paluuviite: Surfskate ostajan opas | Surf & Skate & Snow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s