Surfskate episode 1 surffisimulointi: Pumptrack


Surffisimuloiminen
surfskatella miller surf skate pumptrack
on parasta harjoitetta itse surffaukseen. Simuloinnissa harjoitetaan lihasmuistia ja tekniikkaa, joista on erittäin paljon hyötyä surffaamisessa. Tavalliseen skeittaukseen verrattuna surfskatella skeittaus eroaa paljon. Surfskatessa painopiste on pääasiassa takajalalla tai 50/50 centered taakse, samaan tapaan kuin surffilaudalla. Normi skedettämisessähän ja erityisesti poolissa ajellessa normiskedellä pidetään painoa etujalalla, joka saattaa jopa häiritä surffauksen kehitystä, sama koskee pumptrackiä. Painopisteen lisäksi surfskatelaudan kääntäminen tapahtuu samalla tekniikalla kun lainelautailussa, kiitos surffitrukkien. Pumptrackit ovat monipuolinen surffiharjoite ja kokonaisuudessaan paras harjoite surffausta ajatellen. Oikeantyyppisellä pumptrackillä voi harjoitella surffauksen asentoa, rytmitystä ja kääntämistekniikkaa.

Rytmitys

Surfskatella monelle vaikeinta on aluksi oppia rytmitys pumppaamisen ja kääntämisen suhteen. Rytmittämällä kropan ja jalan liikkeet saa laudan pumppaamaan. Rytmitystä ylös alas on helpoin opetella pumptrackeillä ja siksi aloitammekin tuosta pumptrack episodesta. Pumppaamisesta on tulossa oma episodinsa. Rytmitys on kaiken alkeiden oppimisen perusta. Jos et opi rytmitystä et voi oppia hyvin surffaamaan. Pumptrackillä rytmitys tapahtuu ylös alas liikkeellä ja se tulee pakonomaisesti sovitettua oikeaan rytmiin kohdattaessa radan lopussa oleva kaari käännöksen tekemiseksi. Kaareen ajettaessa on helppo keskittyä painopisteeseen ja käsien sekä jalkojen asentoon. Suorilla pumppaaminen tapahtuu takajalalla pumppaamalla ja kropalla rytmittämällä, etujalalla vaimennetaan menoa. Pumptrackillä harjoittelu vastaa helposti kyykkytreeniä salilla yhdistettynä aerobiseen suoritukseen. Jo 2min yhtäjalkoista ajelua pumptrackillä saa molemmat jalat hapoille.

Käsien ja yläkropan asento

Kädet ohjaavat ja antavat yläkropalle oikean asennon. Olkapäät kuuluu olla lähes suorassa rinta menosuuntaan päin. Käsiä voi harjoituksen omaisesti pitää hieman eteenpäin ojennettuna, kämmenet auki, ei koskaan nyrkissä. Mutkaan ajettaessa erityisesti backsidelle etukäsi ohjaa ja näyttää suunnan. Käsiä ei nosteta juuri enempää kuin max olkapäiden yläpuolelle. Käsiä ei saa pitää molempia laudan samalla puolella. Käsien liikeradalla saadaan kropalle ns ylikiertoa ja myötäkiertoa. Kierrossa lauta tulee hieman jälkijunassa ja se saadaan jalkoja painottamalla ”mukaan” samaan tapaan kuin lainelaudallakin. Painopiste on laudassa takajalalla, paras suhden taka 60/ 40 etu. Sisämutkan kämmenellä voi jopa ottaa ns tuulta vastaan eli kääntää kämmentä kuvitteellisesti vettä vasten kämmenpuoli edellä. Fronttipuolen käännöksessä takakäsi ohjaa samaan tapaan ja etukäden kämmenen peukalo näyttää menosuunnan. Käännökseen lähdettäessä tekniikkajärjestys on sama kuin bäkkipuolelle eli kevennys, asennon vieminen alapäin (rytmitys), käsien kierto, kropan kierto, jaloilla lautaan painetta, painopiste takajalalla ja rytmitys, painopisteen nousu. Käsien ja kropan asentoa sekä surffistanssia voi harjoitella tästä videosta.

Stanssi

Stanssi ja jalan kulma ovat mieltymysasioita. Surfskatella on helpompi pumpata, kun etujalka on miedosti etutrukin päällä ja jalka reilusti taililla. Surffimaisin fiilis tulee kun etujalka on hieman etutrukin takapuolella eli tailin puolella, heti siinä trukkiruuvien takana. Pumptrackilla vakainta on meno on kun pitää etujalkaa aavistuksen etutrukin päällä ja takajalkaa tailin taitekohdan kohdilla, mieltymysjuttu, jota kannattaa hakea.

Katse

Surffauksessa katse pidetään aina kohtaan mihin haluaa ajaa. Sama pätee pumptrackillä. Pumptrack harjoittaa top- ja bottomturnia tehokkaasti, koska harjoitteeseen yhdistyy pumppaamista ja sen kohdistamista. Varsinaisia cutbackejä ei pumptrackillä voi harjoitella, koska siinä katse palaa menosuuntaan. Siksi teemme eri osion cutback treeniä varten erilaisilla vinkeillä. . Älä koskaan tuijota jalkoja tai lautaasi, ainoastaan silloin kun haluat varmistaa stanssisi.

Alla youtubevideo (päivitetty) mistä voi hyvin seurata takakäden liikkeitä ja katsetta.

Pumptrackkejä löytyy suomesta jo useita. Tampereella, Pirkkalassa ja ainakin Helsingissä on omansa. Turussakin pitäisi olla, mutta Kupittaan asfalttiskeittiparkissakin pääsee alkuun. Tampereen Härmälän pumptrack on tällä hetkellä paras surffiharjoitteisiin.Videota kannattaa katsoa useaan kertaan niin homma ns. aukeaa.  Seuraava episodi käsittelee tasamalla tapahtuvaa pumppaamista. Pumppaamisen oppimisen jälkeen on luonnollisesti top- ja bottomturn episodin vuoro.

Advertisement
Kategoria(t): Longboard, Surf, Surfskate Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Surfskate episode 1 surffisimulointi: Pumptrack

  1. Paluuviite: Miller Surfskates | Longboard & Snowscoot & Surf

  2. Paluuviite: Surffisimulointi | Longboard & Snowscoot & Surf

  3. Paluuviite: Surf skate | Longboard & Snowscoot & Surf

  4. Paluuviite: Surffitrukit ja surffisysteemit | Surf & Skate & Snow

  5. Paluuviite: Surf skate 2019 | Surf & Skate & Snow

  6. Paluuviite: Erilaiset surffitrukit ja niiden surffitekniikat | Surf & Skate & Snow

  7. Paluuviite: Surfskate ostajan opas | Surf & Skate & Snow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s