Surffipäivien Suomen ennätys meni rikki

Jooel SaloAikaisemmin porilaisen Tuomas Stenforssin nimissä oleva 99 suomisurffipäivää vuoden aikana Suomessa surffattuna meni rikki 18.12.2022. Ennätys on siirtynyt entisen tamperelaisen nykyisen porilaisen Jooel Salo:n nimiin. Jooel surffaili 100:nen suomisurf päivänsä tällä päivämäärällä. Porista Jooelilla on takana yksi harharetki Hankoon, jossa oli myös surffia. Kausi jatkui vielä tästä ja lopullinen Suomessa surffattujen surffipäivien yhteenlaskettu määrä on siis nyt virallisesti 107. Surffipäiväksi luetaan sellainen päivä, jossa saa vähintään kolme kunnollista aaltoa. Kaudeksi lasketaan vuosi eli ajanjakso 1.1-31.12.

Juha sila torq pgr backside cutbackTänä vuonna surffipäiviä oli yleisesti hyvin, paremmin kuin muina vuosina. Jooelillekin olisi kertynyt suomisurf päiviä enemmänkin, mutta Porilaiset surffarit menettivät kolme hyvää surffipäivää ollessaan Ruotsin puolella surffaamassa. Myös flunssa verotti muutaman surffipäivän sekä longboard laudan puute. Jooeli käytti lautanaan Channel Islands PodMod 6’6:sta josta Ville on kirjoitellut reviewinkin. Potentiaalisesti Suomessa pystyisi surffaamaan 150 päivääkin, mikäli ajelisi ympäri suomea aaltojen perässä. Käytännössä Suomessa pystyy surffaamaan jokaisella tuulen suunnalla.

Itselle tuli surffipäiviä 62. Poikkeuksellista vuodessa oli myös se, että kesäkelejä oli muihin vuosiin nähden paljon enemmän eli noin 20-30 päivää. Kesällä oli itsellä ajanjakso, jolloin surffia oli 10 päivää putkeen. Pisimmillään Jooelilla oli lokakuussa yhtäjaksoinen 11 surffipäivän putki. Ajanjakso syyskuun alku – syyskuun loppu olivat itseasiassa kelittömimmät kuukaudet, kun yleensä silloin on ollut eniten kelejä.


.

,

,


Advertisement
Kategoria(t): Surf Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s