Torq lainelaudat ovat todellisia EKOlautoja

 

Zero waste

Torq_logo_header_whiteTorq TET lainelaudat tehdään patentoidussa valmistusprosessissa, jossa ei synny jätettä, ei hukkamateriaalia eikä vaarallisia päästöjä tai jätettä kuten MDI yhdisteitä ja mikromuovihiontapölyä. Sen sijaan perinteisesti käsinsheipattujen lainelautojen pahimmat ympäristökuormittajat ovat blankin leikkauksessa syntyvä pölyävä jäte ja leikatun blankin sheippauksessa kuten hionnassa syntyvä jäte, joka on mikromuovipölyä. Käsin sheipattuna ytimen laminoinnissa muodostuu hukkamateriaalia laminointiepoksin ja -kankaan ylijääminä. Ylijäämäkangasta ei voi kierrättää eikä hyötykäyttää. Ylijäämäepoksia voi jäädä jopa huomattava määrä per lauta. Pölymäistä jätettä syntyy jokaisessa hiontavaiheessa. Perinteisen sheippauksen hieno mikromuovihiontapöly päätyy lähes aina luontoon ilmanvaihdon kautta ja karkeampi jäte mukaan lukien henk. koht:t suodattimet ja suojaimet yhdyskuntajätteeseen. Torq valmistusmenetelmässä ei tällaista jätettä synny ja hukkajäte minimoitu nollaan sekä tuotantoketju kuluttajalle saakka yksinkertaistettu, näkyy se kuluttajahinnoissa edullisuutena. Torq epoksilaudoilla surffaat hyvällä tai ainakin paremmalla omallatunnolla. TET lautojen elinkaari on pitkä eli ne ovat erittäin kestäviä ja sheipit myös suomisurffiin sopivia. Laudat ovat tämän hetken todellisia ekolautoja.

Ekologinen lainelauta

Valmistus

Tehtaalla käytetään mittatarkkoja CNC muotoiltuja kestäviä kierrätysalumiinimuotteja ja muottikankaana kierrätettävää materiaalia. Muottiprässäystekniikan ansiosta laudat ovat 100% virheettömiä sheipin pienimpiä yksityiskohtia myöten. Prosessissa asennetaan eväboxit tarkalleen oikeaan kohtaan ja kulmaan. Torq käyttää laudoissaan Futuresin eviä ja eväboxeja. Lopputulos on erittäin tasalaatuinen, ympäristöystävällisesti valmistettu erittäin kestävä kerrosrakenteinen high end lainelautatuote. Materiaalit ovat mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja ja tulevaisuudessa biomateriaaleja. Toistaiseksi biomateriaalien kestävyys ei ole sitä luokkaa, että biolautoja kannattaisi valmistaa ekologisuusperiaatteella. Tulevaisuudessa Torq TET valmistusmenetelmä ja biomateriaalit ovat ylivoimainen yhdistelmä, mutta siihen menee vielä aikaa.

TET_CONSTRUCTIONPatentit ja muille valmistaminen

Mikäli olet ihmetellyt Torq logoja tai TET/SS leimoja muidenkin merkkien laudoissa niin siihen on kaksi syytä. Ensiksi jotkut materiaalit ovat Torqin kehittämiä kuten Shield Skin pintamateriaali. Toiseksi Torq maailman ainoana TET lautavalmistajana tekee lautoja eri merkeille kuten Channel Islandsille. Kyseisiä Channel Islandsin malleja löytyy luonnollisesti Offshoren valikoimasta. Torqin valmistusmenetelmällä saadaan aikaiseksi todella kestäviä lautoja. Tuotetu lopputuoteen elinkaaren kesto onkin yksi ekologisuuden mittareista. Kestävyysominaisuus korostuu suomisurffauksessa sillä spotit ja rannat ovat kivikkoisia kuten tästä olevalla videolla. Lautana Torq TET 6´10 ModFish

Tehdas ja valmistusmaa

torq slimboxTehtaan sijoituspaikaksi on valittu Taiwan. Taiwanissa valmistetaan nykyään pelkästään high end tuotteita. Taiwanin päästö- ja ihmisoikeuspolitikka on eurooppalaisella tasolla ellei jopa parempi. Taiwanissa valmistetaan myös lainelautoihin käytettävät kemikaalit ja materiaalit lähetyspakkauksista lähtien, joten niiden rahtaamisesta lautatehtaalle ei synny turhia päästöjä. Koko prosessissahan ei käytetä blänkkejä joten niiden rahtaaminenkin on pois tuotantoketjusta. Tehtaalta laudat lähetetään valkaisemattomasta kierrätyspahvista valmistetuissa slimboxeissa suoraan surfshoppeihin.  Offshore on Torq lautojen virallinen myyjä ja nimenomaan ekologisuus oli valinnan peruste. Valikoima Offshoressa vaihtelee kokoajan tilanteen mukaan esimerkiksi performance grovelerien sekä longboardien johtuen saatavuusongelmasta. 

Support your local surfshop

Alla olevalla yhteydenottolomakkeella voit kysyä Offshoresta lisätietoa Torq lainelaudoista.  Lautoja löytyy heti toimitukseen ja varastotäydennys on jo lähtenyt tehtaalta 20.1.2021. Vastaamme ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen mahdollisimman nopeasti. Yhteystietosi ja kysymyksesi ei jää blogiin näkyville.

Advertisement
Kategoria(t): Surf Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Torq lainelaudat ovat todellisia EKOlautoja

  1. Toni sanoo:

    Ostin sulta viimesyksynä Torq fisun 6´10 Se on kestänyt kivet ja rantakivillä kaatumiset veteen mennessä. Yhtään lommoa tai painaumaa ei ole tullut. Pintaan jäänyt pari naarmua kivistä muistuttamaan, että NÄMÄ LAUDAT KESTÄÄ!!! Suositus!

  2. Paluuviite: Lainelaudat Mini longboard 8´ 0 ja Longboard 8´ 6 | Surf & Skate & Snow

  3. Paluuviite: Channel Islands surfboards | Surf & Skate & Snow

  4. Paluuviite: Meri on meidän kaikkien | Surf & Skate & Snow

  5. Paluuviite: Surffipäivien Suomen ennätys meni rikki | Surf & Skate & Snow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s