Channel Islands surfboards

Channel Islands surfboards SuomiOffshoresta löytyy heti toimitukseen midlenght ja ison volyymin fish lautaa Channels Islands merkiltä. Offshore on authorized Channel Island dealer. Valikoimamme laudat ovat rakenteeltaan X-lite epoksilautoja. EPS ytimiä on erilaisia erilaisilla ominaisuuksilla, joita muokataan eri valmistustekniikkaan ja kerrosrakenteelle sopiviksi.  Xlite laudat on todistetusti todella kestäviä suomisurffiin soveltuvia epoksilautoja, jossa on mukava flexi. Tiiviin, yhtenäisen EPS ytimen ja rakenteen suoman flexin ansiosta, lauta on vakaa hieman röpöisemmässäkin suomiaalloissa. EPS lautoja vaivaavia ominaisuuksia kuten korkkimaisesti kelluttavaa ja kalikkamaista tuntumaa ei ole näissä laudoissa. Laudat valmistetaan ekologisella TET tekniikalla, jossa ei synny ylimääräistä sheippausjätettä kuten hiontapölyjä ja ylimääräjätettä laminointikankaasta ja ytimestä. Lopputuote on tasalaatuinen ja mittatarkka. Artikkeli TET valmistustekniikasta löytyy tästä. Mallit ovat Carbon stingerillisiä, joissa nose ja laudan keskiosa on jätetty hieman muuta lautaa jäykemmäksi, jolloin tailissa on joustoa. Mallit ovat Chancho X-lite carbon 7´ ja PodMod 6´6 tai 6´2 X-lite carbon.

Channels Islands Chancho 7´

Chancho 7´on klassinen midlenght. Siinä on loiva nose ja midrokkeri, mikä tekee laudasta nopean pädlättävän wavehoggerin. Loivan etuosan rokkerin ansiosta lauta lähtee liukumaan helposti aaltoon. Laudalla saa aallon kiinni hyvissä ajoin mikä tekee takeoffistakin helpompaa. Tailissa on tailrokkeria mikä estää nosen sukeltamisen takeoffissa ja mahdollistaa tehokkaan bottomturnin. Tailrokkeri ja perän vee pohjasheippi tekee laudasta ketterän ja hyvin kääntyvän. X-lite rakenteen keveyden tuntee käsiteltäessä lautaa vedessä tai kantaessa rannalla. Keveyden ja materiaalin kelluttavuuden takia laudan litramäärää ei voi suoranaisesti verrata muiden ei xlitestä valmistettujen lautojen litramääriin. Lauta tuntuukin huomattavasti lyhyemmältä kuin 7 jalkaa. Lauta on thruster Futuresin eväboxeilla. Eväsetuppeja löytyy kolmenlaisia ja hinta evineen alkaen 699e.

Channels Islands PodMod 6´ 6 ja 6´ 2

PodMod on legendaarisen sheipperin AlMerrickin käsialaa. Laudasta löytyy heti toimitukseen alapuolella olevan kuvan oikealla olevaa musta/valko väritystä. Lauta ei enään varsinaista esittelyä kaipaa ainakaan toimivuudesta suomisurffissa. Lauta on 5:llä Futures eväboxilla ja siihen löytyy erilaisia eväsetuppeja, jopa uusia Futures Alpha Twin trailer settejä. Mieto fish tyyppinen taili on double concave to vee. Lautaa on saatavilla kahdella eri mitalla, jotka soveltuvat suomisurffiin. Laudasta löytyy kattava review tästä.

Channel Islands Pod Mod

EDIT 3.1.22 EPS ytimistä on virinnyt keskustelua mm baltic surf facebook ryhmässä. Channel Island ja monet muut merkit kuten Torq käyttävät ytimissään juuri lainelautailuun spesifikoituja sekä lautojen valmistustekniikkaan suunniteltuja EPS ytimiä, jotka toimivat erilaisten rakenteiden eli komposiittien kanssa yksiin. Tästä hyvänä esimerkkinä alla oleva kuva Torg PGR laudan EPS ytimestä, joka on tiivis ja melko homogeeninen (ei sitä perus palleroeps:ssää) pelkästään TEC tekniikalle valmistettu EPS ydin. Ydin on tosi lujassa kiinni laminoinnissa eli erkanemista ei ole tapahtunut kuljetusvaurionkaan (trukkipiikit) johdosta. Näitä erilaisia ytimiä on valmistettu jo useamman vuoden ajan ja siksi vanhoja EPS lautoja ei voi verrata näiden kehittyneiden ytimien lautoihin. Torqin ekologinen valmistustekniikka perustuu siihen, että ytimet valmistetaan tehtaalla suoraan muotissa lopulliseen muotoon, joten erillisiä ytimiä ei tarvitse rahdata maailman ääristä tehtaalle sheippaukseen eikä synny myöskään sheippausjätettä/pölyä mikä on mikromuovipitosta ja päätyy ilmanvaihdonkin kautta luontoon. Kuva kertoo myös Futures eväboxin kestävyydestä. Kun komposiittirakenne tehdään oikein niin eväboxi on lähes pomminvarma kun se on rakenteessa sisällä.  Surfboard EPS ydin

Advertisement
Kategoria(t): Surf Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Channel Islands surfboards

  1. Paluuviite: EPS ytimelliset epoksilainelaudat | Surf & Skate & Snow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s