Ylläs Freeride

YLLÄS FREERIDE 2015           25.-26.7.2015
Ylläs Freeride järjestettiin tänävuonna ensimmäistä kertaa, ja tästä syystä kutsuvierastapahtumana. Tapahtuma sai kuitenkin hyvinkin lämpimän vastaanoton niin kyläyhteisöltä ja katsojilta kuin osallistujiltakin. Harrastajia, heidän omaisiaan ja järjestäjiä kertyi paikalle noin 25 joista n. 20 skeittasi mäkiä.
Perjantaina loppuillasta, suurimman osan saavuttua paikan päälle 7 Fells Hostelliin Äkäslompolon kupeeseen tunnelma oli vireeseen asti jännitetty sillä ennen tätä vain kourallinen vauhtiaddikteja oli päässyt tyyppaamaan näitä sileän viettäviä tunturiteitä. Aamusta olisi luvassa yllätyksiä, hyvin monelle.
Lauantai aamuna hypättiin Ylläs Expressin kyytiin ja Seppo ajoi meidät Äkäslompolon puolen hiihtokeskukselle n.200 metriä korkeammalle parkkipaikalle josta jo kunniaa niittänyt Pyörätie alkaisi. Saimme ensimmäisen runin laskettua kun Team Turku + Perun/Tanskan vahvistukset liittyivät joukkoomme. Tästä eteenpäin laskimme lauantain aikana 5 eri Äkäslompolon mäkeä, joista kaikki ovat laskettavissa ”losotus”tyyliin, ilman jarrutuksia. Puhdasta lentämistä. Edes muutaman tunnin sade ei tunnelmaa latistanut. Illasta suuntasimme Cafe Roudan kupeeseen jossa vuoden Iloisin Yrittäjä Mikko oli järjestänyt viikonlopun kestävät Meän Vestivaalit. Jaakko Laitinen ja Väärä Raha pitivät viikonlopun toiseksi hienoimman shown, päälle pienet palautusjuomat sekä kunnon yöunet ja seuraavaan päivään.
Sunnuntai oli suunniteltu pääasiassa Freeride painotteiseksi, grilli, mäki, porukka ja paljon thane-laineja. Seppo kärräsi meidät aamupäivästä Saagalle. Hurja mutanttimäki, jonka profiili on ainutlaatuinen suomessa. Iso sweepper/tiputus ensimmäiseen vasempaan, jonka jälkeen yhden kaistan levyinen 100 m shuutti päätyen tiukkaan tuplaoikeaan. Lopussa pitkä tasaisesti viettävä vasen, resepti takasi että kukaan ei jäänyt kylmäksi. Iltapäivästä käytiin ottamassa viimeiset jerkut reisistä Äkäslompolon Maisematiellä ja sen vieressä kulkevalla Pyörätiellä.
Tapahtuman voisi sanoa olleen vähintään tyydyttävästi onnistunut ja skaalaa mäkiin löytyi tarpeeksi kaikille aloittelijasta ja fiilistelijästä high-speed freeraidaajaan. Ylläs Freeride näillänäkymin jatkaa ensi vuonna joko samalla konseptilla tai avoimena tapahtumana, aika näyttää, mäet odottaa.
Tapahtuman järjesti Markus Kumpula, thumbs up!!!!!
Advertisement
Kategoria(t): Longboard Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s