Lush Symbian topmount review


Kiitos Kermisen Epulle valokuvailusta.

Ystävämme Niilo Isotalon Symbian topmount review

Lush toi vuonna 2011 markkinoille uuden freeride-dekin, Symbianin. Lushin pojat päätti kuitenkin kehittää jo valmiiksi hyvää sheippiä ja näin syntyi Symbian 2 ja Symbian Topmount. Wheelbasea ja laudan kokonaispituutta lyhennettiin, kicktaileista tehtiin isommat ja tehtiin isot CNC-jyrsityt rengaskaivot muiden Lushin 2013 mallien tapaan. Tässä jutussa kuitenkin keskitytään Symbian Topmounttiin.
Laudalla pystyy laskeen mäkiä ja slaidailemaan, mutta myös heitteleen shuvitteja, vähän tanssahtelemaanki ja vaikka vaan kruisailuun. Dekki onkin mainio valinta jokapaikanhöyläksi. Topmountissa ja muissa uusissa Lushin freeridedekeissä on jo valmiina karhea ja pitävä VandemMFG krippi, eikä sitä tarvitse kripata uudestaan karheammalla kripillä. Se ei ole ihan yhtä tappavaa kuin muut extrakarkeat kripit, mutta pitää kuitenkin todella hyvin ja on mukavaa että jalkojen asentoa pystyy muuttamaan ilman että jalkaa tarvitsee nostaa dekistä, ja lautaa on myös vähän mukavampi kantaa ilman hanskoja kun krippi ei revi sormenpäitä verille.
Complete tulee asiallisilla osilla (Sabret, Cult Converterit), omaan valikoitui Cult Classicit ja 45-asteiset Sabren trukit, joissa on alla kuppiprikka ja F-type barreli, ja päällä S-barrel flätillä prikalla, ja lauta kääntyy aivan sikana ja karvailu on huoletonta ilman pelkoa wheelbitestä mun olemattomalla kuudenkymmenen kilon painolla, ja renkaat kääntyy dekin alle ikään kuin piiloon noiden CNC-sorvattujen kaivojen ansiosta, ja jalkakontakti renkaisiin vähenee. Kuitenkin isompia renkaita ja varsinkin center ja offset renkaita esimerkiksi Cult Death Rayta käytettäessä renkaat voi napata dekkiin kiinni näin löysillä trukeilla mitä mulla on, mutta trukkeja kiristämällä tai lisäämällä korotuspaloja tämäkin ongelma varmasti katoaa. Convertterit käy hyvin tähän lautaan freerideen ja freestyleen, ja niillä on helppo slaidailla, mutta asfaltti jolla skeittaan on yleensä tyypillistä huonoa suomiflättiä ja siihen auttaa Convertereja vähän pehmeämmät Classicit. Koitin lautaa myös Cult Ism freeriderenkailla jotka on yhtä kovat ja samaa uretaania kuin Converterit, mutta pienemmät ja lauta oli todella helppo slaidata varsinkin hitaammasta vauhdista niillä.
Laudassa on 0.75” radiaalia concavea ja 0.75” rokkeria, 9.9” leveyttä ja näiden kombolla jalkojen kohdalle on saatu painettua hyvät ”taskut” jaloille, jotka auttaa slidettelyssä ja muussa freeride lonkkauksessa, joka onkin tämän laudan käyttötarkoitus. Concave ei kuitenkaan potkuttelussa satu jalkaan ja sitä ei ole liikaa. Dekkiä on keskeltä kavennettu muiden Lushin lautojen tapaan potkuttelun ja jalkajarruttelun helpottamiseksi, ja lauta levenee keskeltä loppua kohden normaalin kapenemisen tai suorana jatkumisen sijaan ja muodostaa mukavat levennykset standing platformin loppuun, ja jaloille löytyy selkeästi omat paikkansa. Jalkaa voi myös kontrollin lisäämiseksi helposti hakea pyöristetylle reilille ilman että lauta tuntuu kiikkerältä. Mun suhteellisen leveestä stänssistä johtuen kuitenkin takajalka haki aluksi koko ajan ikään kuin cutoutin yli, takatrukin päälle mutta nopeasti kuitenkin opin laittamaan takajalan oikeaan paikkaan.
Nimensä mukaisesti lauta on topmountti, josta itse tykkään enemmän kuin drop througheista kontrollin vuoksi. Slaideja on mun mielestä paljon helpompi hallita topmountilla kun dropatuilla, mutta tää on puhtaasti mielipidekysymys. Topmountti myös grippaa mutkissa vähän paremmin.

Dekki myös flexaa 60kg painolla vähän, ei kuitenkaan niin että se häiritsisi tai haittaisi mäkien laskua, sillä voi laskea hyvin pommitella mäkiä, tai ainakin eteläsuomen mäkiä, mihinkään Teutoniaan en kuitenkaan lautaa pommikoneeksi hankkisi. Lauta ei myöskään ole kovin painava.
Dekin keskellä ei kuitenkaan ole niin paljoa concavea kuin taskuissa ja tämä auttaa löytämään etujalalle kivan paikan laudan keskeltä manuaaleihin ja niihin temppuihin mitä nyt lonkkarilla yleensäkkin tehdään ja sillä onkin mukava tehdä kaikkea noseen ja tailiin liittyvää. Laudalla pystyy myöskin ollaamaan mutta se ei todellakaan ole helppoa. Ainakaan vauhdista ja mun taidoilla. Shuvitit ja muut kuitenkin irtoaa suht helposti, ja kicktailit on tarpeeksi isot näihin hommiin, ja ne on myös vähän isommat kuin Symbian kakkosessa. Voit myös tehdä sen kuuluisan Tiger Clawin Keskustorilla. Lauta on myös symmetrinen joten ei haittaa jos lauta on välillä ”väärinpäin”.

Joona Hörkkö sijoittui Lush Symbian topmountilla hienosti kakkoseksi Offshore slidefesteillä 2013. Lopuksi Jarkko Relanderin editoima video Joonasta.

Advertisement
Kategoria(t): Longboard Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s