Lush Pinnacle review by Niilo Isotalo

Lush Pinnacle

Lush Pinnacle on vuodelle 2013 ilmestynyt topmountti. Pinnacle on monipuolinen lauta jolla voi slaidata, laskea alamäkeen täysiä ja jopa vähän ollata. Pituutta laudasta löytyy 37.5” ja leveyttä n. 9.5”. Lauta tuntui kymppituumaisen dekin jälkeen huomattavan kapealta (43-koon Niken alla) mutta hetken totuttelun jälkeen homma alkoi toimia. Freeridetouhuissa jalkoja ei tarvitse siirrellä vähän pyöristetyltä reililtä toisille paljoa kapeuden ansiosta. Laudan takaosasta löytyy Lushille tyypilliset levennykset. Toeside-slaidien puskeminen niitä vasten on luonnollista ja mukavaa. Laudan keskiosa on kapeampi ennen levennyksiä jalkajarrun helpottamiseksi. Jos haluut pitää takajalkaa trukin päällä, onnistuu sekin jos oot pitkä ukko (ite 175cm ja jalat jää lyhyimmällä wheelbasella tosi kivasti trukkien sisimpen reikien viereen)

Pinnaclessa on päädytty samaan vanhaan, mutta todella toimivaan Lushin rokkericoncaveen. Pinnaclessa radiaalia concavea on 0.75” tuumaa ja saman verran rokkeria. Setuppina toimi pomminvarmat 38-Sabret sekä Cult Cerebrumit. Wheelbasen säätövaraa löytyy Pinnaclesta todella paljon, 26.25 tuumasta 29.5” asti. Tästä syystä rengaskaivoistakin täytyy tehdä suuret. Uusiin Lusheihin ne tehdään CNC-jyrsimellä reilun kokoisiksi. Todella matalia, löysiä Sabreja ja 65mm renkaita käytettäessä en saanut aikaan wheelbiteä vaikka kovasti yritin.

Lushin freeride ja downhill dekeissä on jo valmiina extra karhea, kestävä grippi. Aina plussaa ja sitä ei tarvi kripata uudestaan millään Vicioussilla.

Lyhintä wheelbasea käytettäessä taakse jää myös jonkin verran (4.2”) teiliä, joka rokkerin ansiosta kohoaa hieman ylöspäin. Teili helpottaa katukiveyksiltä alas loikkimista ja selvisin myös pikkupoikien ”HEITÄ OLLIE!” kokeesta. Lauta ei kuitenkaan ole mikään flippitikku, mutta tuskin kukaan FR/DH-lautaa sellaiseksi hankkisikaan.

Pinnacle on yhdeksän viilua kanadan vaahteraa kylmäprässättynä epoksilla, jolloin laudasta saadaan jäykkä ja kestävä. En huomannut mitään flexiä 60 kiloni alla. Jäykkyyden ja tosi paljon valinnanvaraa jättävien wheelbasejen ansiosta Pinnacle on todella vakaa ja helppo pommitella ja slaidata. Laudan heittelyn ja kovasta vauhdista flippauksien jälkeen vain itse kuljettajaan jäi lommoja.

Advertisement
Kategoria(t): Longboard Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s