Dominikaaninen tasavalta

                    Dominikaaninen tasavalta

Mikäli haluat yhdistää arjen luxuksen ja surffauksen ym. urheilun kannattaa suunnata Dominikaaniseen tasavaltaan. Valmismatkojen All inclusivet ja viiden tähden hotellit eivät ole sen kalliimpia kuin perus hostellit ja erikseen ostetut lennot kohdemaahan. Näiden lisäksi yksi suurimmista syistä lähteä valmismatkalle oli suora lento ja oman lainelaudan ottaminen matkalle mukaan. Lisäplussaa sai siittä, että paikanpäällä oli 15 päivää eli yksi enemmän kuin yleensä 2 viikon matkalla.

 

Dominikaanisesta saa myös paikanpäältä helposti laudan vuokralle, mutta vuokralaudat on aina vuokralautoja ja usein liian pitkiä tai huonokuntoisia. Encuentrolta voit vuokrata dollarilla/päivä säilytyksen rannalta laudallesi, mikäli uskallat jättää sen bambukoppiin. Itse käytin tätä palvelua useasti, koska esimerkiksi Cabareten rannalla ei ollut kovin hyvät surffiolosuhteet. Cabareten rannan keskellä on ainoa surfspotti, joka on släb tyyppinen imevä beachbreikki. Se toimii aina tuulettomina aikoina eli aikaisin aamulla tai myöhään illasta ja parhaiten midtidellä. Spotilla surffaus oli kuumottavaa. Kaaduttuasi pinnan virta imee impact zonelle. Pesukoneessa ollessasi pintavirta on niin voimakas, että lautasi on kulkeutunut yläpuolellesi ja tulee aaltojen kera vastaan. Tämän lisäksi siellä oli kaikentasoisia lautailijoita joten sillisalaatti on taattu. Playa Encuentrolle pääsi mopedilla 5-10 min, joten hotelliltamme, Viva Wyndham Tangerinelta, pystyi käymään helposti aamu tai iltasessioilla mikäli lautaa säilytti Encuentrolla.  Encuentrolla surffatessa paikallisilla on aina etuajo-oikeus ja kannattaa myös suoda se heille. Muutamien päivien kuluessa paikalliset oppivat tunnistamaan sinut. Jos et ole hölmöillyt, antavat tasavertaisesti tilaakin. Yleisesti ottaen lokaaleista jäi positiivinen kuva niinkuin muistakin Dommareista. Tuulet pilaavat surffikelit aina puolenpäivän aikaan, joten päivällä on paljon aikaa tehdä muutakin. Cabarete onkin päivätuulensa takia leijalautailijoiden mekka. Cabaretessa on myös muutama surffikauppa mistä saa vahaa, eviä ja lautojakin. Mikäli olet all inclusive matkalla niin ainakin hotellistamme sai veloituksesta ottaa SUP laudan käyttöön tuuliaalloille ajeluun, katamaraanin tai kanootin päiväksi (Hobie).

Aaltoisilla pohjoisen puolen rannoilla ei ole varsinaisia uimarantoja vaan hienoimmat valkohiekkaiset ja turkoosinväriset rannat löytyvät saaren eteläosista. Cabaretesta ehtii päivän aikana käymään esim Samanassa. Samanasta kannattaa ottaa laivamatkoja  pikku lähisaarille. Etelässä voi myös spotata valaita erityisesti talviaikaan. Auton vuokrausta en suosittele. Sitä en ole koskaan ymmärtänyt, että miksi maissa joissa eletään niinsanotusti kiireetöntä elämää pitää liikenteessä ajaa aivan päättömästi ja kaasu pohjassa. Dominikaanisen liikenne on aivan kaistapäistä. Suosittelen lähtemään opastetuille retkille tai omatoimisesti vuokraamalla kuljettajan ja auton. Molemmissa tapauksissa hinta kannattaa sopia etukäteen. Dominikaanisissa on paljon luolia ja putouksia sekä lähteitä, joissa voi uida. Alkuperäistä luontoa on säilynyt isoja alueita. Saarella oli paljon lintuja ja perhosia. Encuentrolla on paljon merisiilejä. Valaita ja merisiilejä lukuunottamatta muunlaisia merieläimiä en nähnyt paitsi normaaleja pikkukaloja.

Hotellissamme oli myös aina tarjolla ruokaa eri teemoilla tai janoisille juomaa. Rommi ja olut oli todella hyvää, mutta puna- ja valkoviini välttävää. Ruoka oli kaikinpuolin täydelistä. Ruoka tehtiin silmiesi edessä keittiössä toiveittesi mukaan, pystyit seisomaan kokin edessa ja sanomaan tota ja tota raaka-ainetta. Raaka-aineet olivat laadukkaita ja tuoreita. Allasalueellakin tuli oltua ennakkoajatuksista huolimatta yllättävän paljon, koska alueella oli rest&chill tyyppisiä omia allasalueita makoilusänkyineen ilman musiikkia ja hälyä. Kaikki toimi ja oli todella siistiä. Hotelli oli remontoitu juuri ja huoneemme oli parempaa luokkaa. Vasta tämän loman jälkeen opin ymmärtämään levon merkityksen lomalla. Ennen iltasurffeja tai iltalenkkiä oli kiva käydä kuntosalillakin. Salilla oli oma personal trainer ja hyvät peruslaitteet. Baarielämä keskittyy enemmänkin hotelleihin&hostelleihin ja kaikki Cabareten baarit olivat melko ankeita kuten ravintolatkin. Hotellialueella oli iltaisin kiva juoda muutamat drinkit ja syödä eri ravintoloissa kuluitta. Puerto Plataa ei kannata valita matkakohteeksi ellei halua vain pilettää. PP näytti aikansa eläneeltä rähjäiseltä turistirysältä. Sieltä on myös pitkä matka surffispoteille vaikkakin koko pohjoisrannikolta löytyy surffattavaa ja spotteja. Liikenne oli iltaisin niin kaottista, että mopoilu ei oikeen olisi kiinnostanut PP suunnalla.

Lomasta muodostui melkoinen kuntoiluloma. Pelattiin jopa tennistäkin sekä käytiin rannalla juoksulenkeillä, kuntosalilla käytiin joka päivä. Salla meni myös SUP:lla ekan kerran ja bodyboardillakin pesukoneessa niin et bikinien yläosa huuhtoutu rantaan 🙂 Loman jälkeen pääsin myös pitkäaikaiseen tavoitteeseeni eli nostaa penkistä yli 40% oman painon. 30 leukaakin meni, Sallalta 13 ja 45 kiloo penkistä.

 

 

 

Kategoria(t): Surf, Travel Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti