Lainelaudan pakkaaminen lentokoneeseen

Pakkausvinkit

Lainelauta pakataan travelbagiin lennon ajaksi aina ilman eviä. Huomioithan, että lautasi soveltuu lentomatkustamiseen. Jotkut lautamerkit saattavat delaminoitua lennon aikana paineen- ja lämmönvaihteluiden takia, ainakin vanhemmat Firewiret.

Alla olevalla videolla on erittäin hyvä vinkki miten pakkaat lainelautasi lentokoneeseen. Videolla pakataan 6’2 pituinen lauta travelbag tyyppiseen lautapussiin ilman lisätoppauksia. Lautapussin ulkomitan pituus jää alle 200cm  jolloin se menee ilmaiseksi monella lentoyhtiöllä normaalina matkatavarana. Tavallinen travebag ja 6´2 lauta on monelta merkiltä kokonaispituudeltaan reilusti yli tuon 2m rajan. Jos asia miten se hoidetaan lyhyempänä ei aukea videolta niin saa laittaa kyselyä 🙂 Olen vienyt lautoja näin yli 20v ja ehjänä on tullut perille kohteeseen ja kotiinpäin. Lähes aina veloituksetta riippuen lentoyhtiöiden käytännöistä.

ROAM_Icon_whiteRoam merkki panostaa siihen, että lautapussissa ei ole sellaisia turhia ulokkeita tai leikkauksia joista tulisi lisämittaa. Samoin lautapussien vetoketjut ovat laadukkaat. Lautabagi ovat kevyitä ja laadukkaita, keveyden ansiosta esimerkiksi coffin lautalaukkua pystyy käyttämään ainoana matkatavarana.

Lautapussiin ei kannata sulloa paljoa ylimääräistä tavaraa sillä mitä painavampi lautapussi on, sitä enemmän sitä paiskotaan kentällä handlingissä. Olkahihna kannattaa poistaa aina sekä laittaa vetoketjun vetimet yhteen toisistaan vaikka pienellä nipparilla. Sivutaskuihin ei kannata laittaa mitään, korkeintaan arvotonta kuten laukun olkahihnan, släbärit yms. Eviä ei koskaan ellei lautalaukku ole ainoa matkatavarasi. Silloinkaan eviä ei kannata laitaa sivutaskuihin. Eviä ei kannata myöskään ottaa käsimatkatavaroihin vaan pakata ne ruumaan meneviksi.

Lauta kannattaa suojata pahvilla, vähintään reilit ja pohjan eväalue sekä nose. Mikäli mahdollista niin koko lauta kannattaa suojata pahvilla. Mikäli saat jostain ns putkieristemuovia niin sillä saa hyvin reilit ja nosen sekä tailin suojattua vaikkapa kahdella pätkällä eristettä. Eristeputki pitää siis halkaista tai jos pienempää niin toinen sivu halki. Kuplamuovikin on hyvää. Muoveissa on se hyvä puoli, että ne on kevyttä ja niitä voi käyttää uudestaan kun taas pahvi tuppaa hajoilemaan. Pahvistakin voi taitella pelkät reilisuojat.

Mikäli aiot selvitä yhdellä matkatavaralla niin olen silloin käyttänyt coffin mallista lautalaukkua. Siihen voi pakata sisään kaiken matkalla tarvittavan, jos laukun paino menee lentoyhtiön painorajoihin. Kun pakkaat tavaroita niin huolehdi ettei niistä koidu laudalle pistemäistä painautumista tai muutenkaan mitään mikä voisi painaa lautaa vasten esimerkiksi lenkkaria tvst.

Jos haluat matkalle surfskaten mukaan niin se pakataan ruumaan menevään matkalaukkuun näin. Offshoren lainelautabagien valikoiman kuvauksineen ja myös videokuvauksella löydät tästä ja alta.


Surffilaudan kuljetusbagit

Ota yhteyttä

Kategoria(t): Surf, Travel Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Lainelaudan pakkaaminen lentokoneeseen

  1. Paluuviite: Surffilaudan kuljetusbagit | Surf & Skate & Snow

Jätä kommentti