Esa ja Miller XRKP trukit Ivalossa

miller mundaka miller soul surfskate

Miller Soul vasemmalla, oikealla Miller Mundaka

Nyt on tosiaan vuosi kulunut katuja surffailen Millerin Surfskatella. Pendolum Ezz testailikin jo viime syksynä pendyjä ja nopeuksia Kirralla pahamaineisen itä-Helsingin hoodeilla. Hyvinhän ne lähti pienen treenin jälkeen ja vauhtiakin tuli tuolloin 38,8 km/h trackeriin tallennettua. Koko kevään ja kesäkuun 2017 Ezz fiilisteli tulevaa lapinreissua ja pähkäili miten saada completesta lapin mäkiin nautinnollisen nopean ja samaan aikaan chillin layback henkisen laudan. Seuraavana päivänä tuli idea surfdecki Mundakan isosiskosta SOUL:sta ja sen muokkaamisesta Millerin surffitrukeilla. Muutaman testilaskun jälkeen valittiin Soul Millerin XRKP Surftrukeilla mukaan lappiin.

miller offshoreOtetaan vähän historian kirjaa taakseppäin. Syy miksi Ezz sai idean ottaa surfdekkki lappiin oli eräs keskustelu suomisurf palstalla, jossa käytiin vääntöä mm. carverin truckien muiden surftrukkien ja Millerin XRKP truckien välillä. Ezz kommentoikin sinne laskeneensa 38,8 km/h, mutta hän halusi todistaa että Miller Alucast 160mm XRKP:llä pystyy parempaankin.

miller surfskate trucksHieman XRKP trukeista ennen kuin päästään alamäki asiaan. Kokemuksella Carverin CX 4 ja etenkin C7 ovat kokeneemmallekin lautailijalle liian nosea alaspäin painavia. Varsinkin, jos on alamäkeä laskettavana vähänkin enemmän ja vauhdit nousevat yli 20 kmh. Kirran vastakohtana on Miller Surfskateista Inn -malli. Se on viritetty tarkoituksella nopeasti kääntyviksi. Innissä on vähemmän koropalaa ja CrMo 180mm XRKP trukkien alla (eri trukit kuin Kirra), ja Offshoressa modataan trukit erittäin kääntyviksi. Millerin Surffitrukeissa on onnistunut geometria sillä nose ei painu alapäin syvään käännettäessä. Kokemuksella kerron, että Millerin XRKP trukit pitävät todella hyvin keskipakovoiman, jopa alamäessä, ja ovat erittäin helposti hallittavissa kovemmissakin vauhdeissa. Trukit on todella miellyttävät suoralla, ala ja ylämäessäkin. Potkuttelussa haittapuolenahan yleisesti kaikissa surffitrukeissa on trukin korkeus, mutta se kompensoituu pumppaavalla ominaisuudella, jolloin ei tarvitse edes potkutella.

Muutama testi ajo 18-23.7.17 Inarin ja Ivalon kaduilla ja päästiinkin varsinaiselle vauhdikkaamalle testi ajolle 27.7.2017 Ivalon noin 12km pitkällä Vesokoniementiellä. Reissu lähti käyntiin hassusti valkoisen, kuulemma onnea tuovan poron kohtaamisella ja sitä se toikin, sää oli hemmetin nätti.

Kirraan tottuneena surffidekillä potkuttelijana ja pumppaajana otin Miller Soul laudan reilusti alle ja lähdin kohti jyrkkää Nangunniemen mäkeä, joka fillarillakin ajaessa vaikutti pelottavan mukavalta. Mäkeen oli Veskoniemen kalastajarannasta noin 8km. Ezz laski matkalla mäkiä edestakaisin ja viimeistään tällöin Miller XRKP trukit ja Miller Soul dekki tuntui lyömättömältä combolta. Combo oli jopa liian vakaa vs Earthwingin Thrusteriin tai Kirraan. Matkalla Nanguanmien mäelle tuli fiilisteltyä maisemia ja helvetin isoa naarashirveä, joka lompsi kyseiselle mäelle kun Ezz nousi sitä ylös. Onneksi ei tullut nimittäin alamäessä vastaan. Sorkkaeläimen vastaan tulo nimittäin pelotti enemmän kuin liikenne, jota oli ollutkin myöhöis illan ja alkavan aamuyön aikana jopa
6 kpl. Lätinät sikseen ja tästä saatte maistiaisia. Henk. Koht. Nopeus enkat tuli ajettua XRKP trukeille trackeriin 41,2 km/h.

Fiilis yli 4h skeittausreissun jälkeen oli niin mahtava ettei meinannu uni tulla silmään. Seuraavana iltana Ezz lähtikin testaamaan samoja mäkiä Earthwingin microdrop Supermodelilla. Nälkä tulee aina syödessä. Ezz jatkoi lomailuaan lapissa ja viimeisenä lomapäivänä ECR Ezz pääsi Kiilopään huipulle patikoinnin jälkeen testaamaan Soulilla Kiilopääntien mäkiä. Tavoitteena oli saada 50 km/h rikki. Valitettavasti Ezz jätti gopron ja puhelimen himaan, joten isäpuoli hoiti autolla ajon ja vaimo hoiti kuvaukset. Ehkä 50km/h ei mennnyt rikki, mutta auton lukemat näytti noin laskujen aikana n.48km/h. Sanotaanko että ensimmäisessä Kiilopään mäessä vähän hirvitti kun tien halkeamassa tuli snadit woblet.

ecr longboardNäiden kokemusten reilun vuoden varrella ECR Ezz haluaakin suositella Millerin Surfskateja ja XRKP trukkeja kaikille aloittelijasta kokeneempaan lautailijaan. 2016 keväällä ECR:n Ezz sai käsiinsä Millerin Kirran käsiinsä ja mikään ei ollut sen jälkeem entisensä. Surfskeittaus vei vanhanliiton skedemiehen mennessään. Sen verran lajin surfskede tyyli kolahti, että ECR jakoi zadin toreilla ja tapahtumissakin surfskaten ilosanomaa tapahtumissaan. ECR:n kesän alkeiskursseillakin aloittelijat ovat kokeneet surffidekit miellyttäviksi kapistuksiksi. eastcoastrollers vuosaari katufestaritEast-Coast Rollersin ja Offshoren mahtava yhteistyö jatkuu, vaikka ECR:n toiminta onkin siirtynyt Hesan Kulttuurin, liikunnan ja vapaa-ajan toimintoihin.

Teksti:     ECR          https://m.facebook.com/ecrfinland/

eastcoastrollers

Advertisement
Kategoria(t): Longboard, Travel Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s