Retro & vintage is back

Vintage 60-70 luku

Vintage style & skateboarding on ollut nousussa jo kesästä 2023 alkaen. Offshoren valikoimiin tuli myös tuolloin ensimmäisenä euroopassa Gordon & Smith 60´s surfskateja joissa on aivan omanlaisensa fiilis. Vintagetyylisistä skeittirenkaista löytyy Precaster Sofatoneja 64,90e (kuvassa vasemmalla olevassa G&S 60´s surfskate laudassa 249e complete), jotka imitoivat vanhan savirenkaan ominaisuuksia ja muotoja. Renkaat sopivat erittäin hyvin kapeiden Heated wheels Polarizer oldskool trukkien kanssa (myös kuvan laudassa, 68,90e setti). Cadillacin renkaita Offshoressa on ollut aika-ajoin vuodesta 2000 alkaen ja tälläkin hetkellä niitä löytyy mm 54mm classicia (65e) ja Jim Evans style reproa (59,90e), jotka sijoittuvat 60-70 luvulle kun polyuretaanirenkaiden vallankumous alkoi. Arborilta on valikoimissamme heti toimitukseen 62-65mm vintage red rengasta (45-49e setti) jossa on uskomaton pito ja reboud.

Alla olevalla videolla kohdassa n 1:00 näkyviä erittäin leveitä renkaita löytyy Hawgs merkiltä 63mm kokoluokassa, Hawgs wide hinnat 60e setti. Samalla videolla slalom osuudessa käytettävä lauta on orggis Gordon & Smith retro surfskate mitä löytyy 70´s retrona heti toimitukseen Offshoresta. Nämä 70´s surfskate laudat ovat tällä hetkellä nousevin skeittauksen marginaalityylilaji amerikoissa ja varmasti kyseinen tyylisuunta tulee eurooppaan jossain vaiheessa. Tällaista lautaa on kiva käyttää kaupunkikommuutterinakin sillä se on kevyt, pienikokoinen ja mukava potkutella paikasta a paikkaan b. Allaolevaan videoon suora linkki tästä.

Retro 80-90 luku

Re-issue dekit

g&s foiltailRetro eli reisue dekit ovat yleensä valmistettu nykyaikaisin concave muodoin (modern concave), mutta vanhalla outlinellä. Osa dekeistä on täysin alkuperäisellä konkallakin (OG concave). Näiden mallien kesken trukkireikien keskitys ja wheelbase vaihtelee. Valikoimissa on Visionin, Alvan sekä Tracker että  SantaCruz re-issueita. Alva reissue dekkejä on ollut saatavilla käytännössä koko Offshoren 28-vuotisen olemassaolon ajan. Vanhat 10″ leveät dekkisheipit joko modernina concavena tai OG alkuperäisenä ovat kysytyimpiä dekkejä tällä hetkellä. Tällainen lauta on esimerkiksi G&S foiltail kuvassa, 130e dekki) ja Alva Ditch 33″ yellow malli, jota saatiin eurooppaan tasan kaksi kappaletta ja molemmat ovat Offshoressa a´ 165e dekki. Kaikki reissue dekit eivät sovellu modattavaksi surfskateiksi. Tiedämme kokemuksesta mitkä wb ja konkkavariaatiot sopivat surfskateen joten kokoamme vain tietyistä re-issue dekeistä customina surfskateja. Powell Peralta OG on yksi tällainen. Retrovärityksellä olevia valmiita moderneja surfskateja löytyy mm Slide Qussie spoon nose, josta kattava artikkeli tästä.

Renkaat

Santacruz SlimeballsRenkaissa toistuu sama aikakauden kirkkaasti loistava värimaailma.  Myös Slimebalsseilta löytyy 80-luvun värikästä retrorengasta. ORBilta pinkkiä conicalia. Cadillacilta ja O-tangilta oranssia longboard/surfskate rengasta. Neonkeltaista rengasta löytyy surfskateihin Creekiltä ja Slideltä. Sliden 80´s Gussie on juuri tällainen väriltään kirkas neohtava 80´s henkinen surfskate complete, dekkikin on oldskool pool lautaa mukaileva nykyaikaisin sheipen optimoituna surfskate trukeille. Renkaita on pehmeänä ja kovina riippuen käyttötarkoituksesta. Tietysti kasarimeininkiin kuuluvat olennaisesti kaikki slaidaavat trikit ja siihenkin löytyy spesiaalia rengasta joilla saa slashit kuin slashit sujumaan näyttävästi 38,90e setti.

Conical shape 

Blurr Conical 60mm 96a vision skateboardConical muotona on nyt todella suosittu parkkitouhuihin ja sellaisia renkaita löytyy Alva, Visionin Blurr, Slide 65mm ja ORB merkeiltä. Conical reuna tarkoittaa ei pyöreätä renkaan ulko ja sisäreunaa. Rengas voi myös olla semiconical eli vain toinen sivu on conical. Renkaan core on yleensä centered, joka toimii neutraalisti. Conical muoto tuo pitoa ja poistaa kalteville pinnoille ajamisessa viistottain kiipeämisen tunnetta.

Trukit

Nykyään moni boikotoi Independentiä, koska se siirsi valmistuksen Kiinaan. Made in USA trukit erottaa baseplaten pohjassa olevasta USA painatuksesta, joka tulee muotista. Tällaiset trukit maksavat noin 20-50e Kiinassa valmistettuja trukkeja enemmän ja niiden hinnat ovat nousukiidossa nykyään. Tästä syystä moni haluaakin re-issue lautaansa tracker 161 sixtrackTrackerin trukit. Tracker 161 Sixtrackit sopivat vintagelautaan mikäli käytät ajan hengen mukaista offset rengasta, muussa tapauksessa Indy 215 on parempi valinta. Offshoresta löytyy Made in USA Indy 215 trukkeja hintaan 140e pari sekä original Tracker 161 Sixtrackejä hintaan 99e pari. Original Trackerit tunnistaa vain yhdistä baseplaten trukkiruuvijaosta kun reprossa on molemmat (kuvassa oikealla). OG Trukkiruuvijako voi tuottaa ongelmia tiettyjen re-issue dekkien kanssa. Jotkut valmistajat laittavat dekkeihin vain newschool jaon tai molemmat.

Olskool pink, -yellow, -green & -orange ja vintage red sekä isot ysäri/kasariprintit

Oldskool vaatteista löytyy nyt paljon pinkkiä ja vihreän eri sävyjä tai yleensäkin värejä. Kasari ikoni Vison Street Wear merkiltä on saatavilla aika-ajoin erilaisia spessuvaatetta liikkeessämme. welcome skeittipaitaVisionin 80-luvun vaatteisiin kuuluu olennaisena osana megaisot logot ja niitä löytyy nyt heti toimitukseen gollegena ja t-paitana. State on amerikkalainen lenkkarivalmistaja joiden 80-luvun väreillä olevia sinisiä ja keltaisia skedekenkiä löytyy Offshoresta. Kokoja rajoitetusti, sillä ostimme merkin loppuerän, joka on loppuunmyyty amerikoissakin tältä erää. Kengät maksaa 60e pari.

Welcome skateboardsien vaatemallisto edustaa modernempia leikkauksia olskool kuoseilla ja väreillä. Vaatteet ovat tehty skeittaukseen ja ovat oikeista kohtaa väljiä. Housuja löytyy og pink ja teal green väreissä. Kuvassa oikealla Welcome paita 69e ja Santa Cruz skateboardsin aurinkolasit 19,90e, joita löytyy Offshoresta erilaisia, myös 50-luvun tyylisinä.

Aurinkolasit, lippikset ym.

Lippiksissä on sametti ollut jo vähän aikaa materiaaleista kysytyin vaikkakin peruslippis ei tule koskaan menettämään suosiotaan. Santacruz merkiltä löytyy samettilippiksiä sekä aurinkolaseja. Aurinkolaseissa metalliset kapeasankaiset lasit ovat kadonneet täysin ja 50-luvun kehysmallit sekä värikkäät paksukehyksiset kasarivivahteiset lasit jatkavat suosiotaan.

Torq wood series surfboards

Lainelautailu

Lainelaudoissa trendinä on klassiset puukuviot ja selkeät lähes yksiväriset classic värit (turkoosi, punavalko) sekä 2 +1 eväsetuppi. 2 + 1 eväsetuppi tarkoittaa US boxilla olevaa singlefin evää ja sen kanssa toimivia sivueviä eli ns sidebitejä. Sidebitet ovat Futures eväboxilla. Tällaisia lautoja pystyy ajamaan klassisena singlefininä ja 2+1 eli kolmella evällä. Lainelaudoissa myös klassiset sheipit ovat korostuneet ja mm Gordon & Smith on alkanut valmistaa 60´luvun promodel lautojaan reprona. Kuvassa oikealla olevat Torq classic seriesin lautoja löytyy Offshoresta heti toimitukseen. Myös Venon PU retrofisuja löytyy. Hinnat alk. 490e

Ota yhteyttä

vaneriaaltoJos tuotteet kiinnostaa ja haluat itsellesi esim. surfskaten tai yksilöidyn retrocompleten niin ota yhteyttä 0405872958 tai juha.sila@offshore.fi Jos et pääse liikkeeseemme niin lähetys matkahuollolla onnistuu. Liikkeessämme paikanpäällä meillä on paljon erilaisia surfskateja testattavaksi, jos eri surfsysteemien soveltuvuus sinulle mietityttää. Pihassa on hyvä asfaltti ja sisällä aaltorampit. Maksutavat mobilepay, lasku tai käteinen.

 

Kategoria(t): Surfskate Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti