Offshoren omaa tuotantoa oleva 8´6 minilongboard siirtyy legendojen joukkoon. Laudan sheippi ja outline on suunniteltu 2007 ja se pysyi muuttumattomana koko laudan elinkaaren ajan. Lautaa valmistettiin Hobien tehtaalla Englannissa ja se oli ensimmäinen suomalainen virallinen ostettava ”tehdaslautamalli”. Toki tuohon aikaan oli paljon lautaharrastajien jo itse sheippattuja lautojakin. Lautaa ei ole enään saatavilla. Laudan tuotantokustannukset rahteineen aiheuttivat tilanteen. Myös Britannian EU irtautuminen vaikutti asiaan.
Longboard tyyppistä lautaa pystyi ajamaan nosesta, keskeltä ja taililta. Taililta ohjattaessa se kääntyi tosi helposti jopa vikkelään ja takapäässä oli siksi rokkeriakin. Squash tyyppisen perän rokkershape vähentää myös jyrkissä aalloissa ja latedrop tyyppisissä takeoffeissa nosen sukeltamista eli nosediveä. Harva muuten tietää, että nosen sukeltamiseen vaikuttaa nimenomaan tail rokker eikä noserokkeri kuten yleisesti luullaan. Loiva noserokkeri ja iso konkkakupla edessä mahdollisti laudalla tapahtuvan noseriden. Keskeltä ajettaessa lautaa, oli se parhaimmillaan singlefininä kuten alla olevalla videolla. Sinkulana sillä pääsi kurvailemaan mukavasti aallon facea ylös alas. Itselle mieluisin setuppi oli kuitenkin 2 +1.
Laudan outlinessä oli paljon leikkaavuutta ja se oli sivuevien yläpuolelta leveimmillään 23″. Kohdasta mistä lautaa pädlättiin, oli lauta jo kaventunut kainaloiden kohdalta kohti nosea siinä määrin, että pädlääminen oli kevyttä, helppoa ja tehokasta. Laudalla pädlsikin todella nopeasti esim pumpparilla lineuppiin. Perinteisellä noseriderillä pädläyksestä tulee helposti kilpikonnamaista laudan nosen leveyden takia. Pohjamuodot olivat bubble-concave to double channel to vee out. Iso evä oli US boxissa, jonka paikkaa pystyi säätämään lähinnä singlefininä ajettaessa. Materiaali oli perinteinen PU + puustingeri, US blanks (made in USA) ja viimeistely sanded. PU lonkkarit ovat todella mukavia kelissä kuin kelissä flexinsä ansiosta.
Suunnittelin laudan vain omien lainelautamieltymysten mukaisesti, mutta sillä oli tyytyväisiä käyttäjiä Suomessa ja ulkomailla. Yksi erikoinen piirre oli laudan kannen sheippi. Halusin kannesta tasaisen, perinteisen pyöreyden tilalle. En tykkää laudoista joissa on pyöreä kansiosa, koska se saa aikaiseksi pallomaisen lautatunteen. Laudan enkkulainen sheippaaja piti spexejä hieman erikoisina. Hän sheippasi myös itselleen samanlaisen laudan. Sheipit sekä ideat toimivat ja sheippaaja sanoikin lautojen kehittyvän juuri näin eikä kopioimalla jo olemassa olevia malleja. Globaalisti lautojen suuntaus onkin siirtynyt enemmän tämän laudan tyyppisiin sheippeihin. Lautoja valmistettiin toistakymmentä sen olemassa olon aikana. Laudalla on surffattu myös Näsijärven aaltoja. Kuvassa yläpuolella Porista second point spotti. Alla suomisurf video laudasta.