ION Plasma 6/5mm boots review

ION:in 6/5mm plasmabootseilla on oltu surffaamassa nyt 20 kertaa, jonka aikana tossuista on syntynyt jonkinlainen mielikuva. Ensimmäinen ajatus tossuista oli se, että miten ne puetaan päälle. Tossuissa ei ole velcroremmejä eikä sträpsejä. Pienen pähkäilyn jälkeen työnsin varpaat tossun kärkeen ja käytin sormiani kenkälusikan tavoin liu-uttaakseni kantapään paikallensa. Kuului smäk ja tossut olivat jalassa. Pukiessa on siis tärkeää laittaa varpaat aivan perälle ja etusormilla avittaa kantapää kengän sisään. Poisotto sujuu myös helposti eli ekaksi käsin vartta alemmaksi ja samanaikaisesti kampeaa kantapään peukalolla avittaen pois kupistaan.

ion plasma 6mm

Suomisurffauksessa tossut kuluu kuljettaessa spotille ja varsinkin majakalla tulee kuljettua pidemmän aallon jälkeen rantoja pitkin ylemmäs lineupin tasolle. Tämä johtuu virtauksesta ja paksumman puvun käyttöönoton aiheuttamasta laiskuudesta eli jaksamisesta. Aikaisempiin erimerkkisiin tossuihin verrattuna ION:neihin merkittävin ero syntyy kestävyydestä. Aikasemmista tossuista on lähtenyt kiristysremmit irti ja tossujen pohjat ovat kuluneet merkittävästi. Ioneissa ei ole edes käytön jälkiä pohjan kulumisesta. Joustokohdat ovat juuri oikeissa paikoissa jolloin kengät tuntuvat napakoilta mutta huomaamattomilta. Oikeastaan tossut istuu ja tuntuu siltä kuin jalassa olisivat jotkut 3mm kesätossut.

Tossujen pohjamatsku on onnistunut myös pidon osalta. Mielestäni nämä kengät ovat pidoltaan parhaimmat mitä olen koskaan testannut mukaan lukien kaikki ohuemmatkin kesätossut. Pito ei ole myöskään heikentynyt vesien kylmetessä eikä testiajan kuluessa. Testijakson aikana myös tossujen istuvuus on pysynyt samana.ion plasma bootsVarressa ei ole käyttörasitusmurtumia eikä kengän ulkosyrjissä tai pohjassa repeämiä. Aikaisemmissa erimerkkisissä tossuissa on tullut ulkosyrjälle jo 20 käyttökerran jälkeen mikrohalkeamia jotka isontuvat aika nopeasti erityisesti kulutus ja joustopalojen sekä varsinaisen neopreenin liitoksista. Samoin pohjien joustokohdat ovat yleensä kuluneet reijille kantapäästä. Ion tossujen varren sekä kantapään ja varpaiden tukipalat ovatkin samaa kestävää pohjamateriaalia ja ne suojaavat myös hyvin eväviilloilta. Yhtenäisen rakenteen ansiosta saumakohtien määrää on minimoitu.

Nämä ovat tällä hetkellä parhaat tossut suomisurffiin. Tossuja ja niiden tyytyväisiä käyttäjiä näkee melko paljon erityisesti Porissa. Kaikilla on tämän artikkelin mukaiset yhtenevät näkemykset kyseisistä tossuista. Koska olen itse jaloista melkoinen vilukissa niin näillä tossuilla on hyvä vetää jo alkusyksystä loppukevääseen kunnes vedenlämpö menee yli 12 asteen ja voi siirtyä suoraan kesätossuihin. ION Plasma bootseja myy lappis.fi Harri Rautavalle kannattaa soittaa suoraan 041-4338602 niin saat oikean koon heti tai vaihtoehtoisesti varuste.net nettikaupasta. Artikkelin video on kuvattu 2020 lokakuun ekalla viikolla ja lautana on Venon mistä myöhemmin lisää. Lautamerkkiä löytyy Offshoresta. Märkäpuku on kiinteähupullinen ION 6mm.

Advertisement
Kategoria(t): Surf Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s