Blokkaako tuulivoimapuisto pohjoiskelit

Aika näyttää miten tuleva tuulivoimapuisto tulee vaikuttamaan Yyterin alueen aaltoihin. Estääkö voimalapatteristo ja muuntoasema sekä meriläjitysalueet aaltojen pääsemisen pohjoiskeleillä Yyteriin? Kuinka aallokko kääntyy jatkossa luodekeleiltä Yyteriin? Kaikki asiaan perehtyneet lautailijat tietävät kuinka tärkeä Kaija luoto/saari on aaltojen kääntymiselle, nyt se on jäämässä voimalapatteriston alapuolelle. Voimaloita tulee 40 kpl ja niiden roottori on 310m korkeudessa. Suhteutettuna Näsinneulaan yksittäinen voimala on yli kaksinkertainen. Kuva isompana tästä.

yyteri tuulivoimapuisto

Olen ollut aktiivisesti yhteydessä asioista päättäviin tahoihin. Olen pyytänyt aaltomallinuksen tekemistä YVA-menettelyn yhteyteen tai erikseen. Aaltomallinnusehdotus on myös tehty toimestani yleiskaavan ehdotusvaiheessa. Minulle annettiin ymmärtää, että se tehdään mikäli ilmeistä perustetta sen pois jättämiselle ei ole. Lopulta sain viestin jossa oli vastaus seuraavasti: ”Hankevastaavalta saadun tiedon mukaan aaltoja tai merituulipuiston vaikutusta aaltoihin ei ole mallinnettu hankkeessa, sillä vaikutukset on arvioitu pieniksi ja paikallisiksi.”

Lopuksi haluan todeta, että en ole tuulivoimaa vastaan vaan tässä tapauksessa sijaintia selkämeren kansallispuistossa. Vaihtoehtoisesti tuo paikka ainakin osittain voisi olla vaikka Kirrinsannan kaatopaikka-alueella sekä satama-alueen ympärillä, ne on jo menetettyjä alueita luonnonkin puolesta.

Aallokolla on iso vaikutus dyynien synnylle, pysymiselle ja uusiutumiselle. Pohjoisen puoleinen aallokko ylläpitää herkkää eteläosaista Yyterin dyynialuetta. Allaoleva dyynien syntyvideo kannattaa katsoa, se on mielenkiintoinen ja sivistävä. 

 

Advertisement
Kategoria(t): Surfskate Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s