Surffiopastus

Tampereen yliopiston Moreenimedian toimittaja/kuvaaja Iiris Hämäläinen kävi testaamassa Offshoren surffivalmennuksen. Opetukseen sisältyi tekniikkaharjoitteet simulaattorilaudoillamme sekä surfskate harjoitteet vanerisella aallolla ja surfbankillä. Iiriksellä oli jo pohjalla kokemusta aallolla surffaamisesta sekä skeittaamisestakin.

Iiris drysurf

Simulaattorilaudoilla harjoittelu koostui pädläämistekniikasta ja takeoffin/popupin harjoitteista. Samalla katsottiin surffiasento ja stanssi. Näiden harjoitteiden jälkeen harjoittelimme laudan kääntämistä ja cutback tekniikkaakin. Näissä harjoitteissa keskityttiin katseen ja käsien tärkeyteen sekä harjoiteltiin yläkropan ja käsien käyttöä. Yhteenvetona Iiris totesikin, että harjoitteet on melko helppo tehdä kuivalla maalla, koska niitä pystyy toistamaan aina uudestaan ja uudestaan. Kuivanmaan harjoitteiden ideana onkin tuoda oikeaoppiset liikeradat lihasmuistiin. Lihasmuistista tekniikat voi siirtää vedessä toteutettaviksi.

Lopuksi siirryimme kokeilemaan opittuja harjoitteita surfskate parkkiin. Iiris pääsikin surffibänkissä kääntyilemään ja muutama cutback käännöskin syntyi. Vaneriaalto jäi vain kokeiluasteelle ja päätimme tehdä kaikki harjoitteet bankillä sen helppouden vuoksi. Kiitos Iirikselle jutusta ja käynnistä!

Iiriksen artikkelin Moreenimediassa pääsee lukemaan klikkaamalla tästä.

Advertisement
Kategoria(t): Surf, Surfskate Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s