Vissla 7 Seas 6/5 Hooded Full Suit 

Ostin kokeilumielessä Visslan 7 Seas 6mm hupullisen talvimärkäpuvun. Jo heti pukiessa puku osoittautui todella kankeaksi. Kun sain puvun puettua päälle niin ensimmäinen ajatus oli, että se varmasti muuttuu notkeammaksi kun sitä käyttää tai se kastuu. Nyt puvulla on surffattu yli 10 kertaa ja sen ominaisuudet käytössä ovat selkiintyneet.

Jousto ja istuvuus

Puku on selkeästi kankein ikinä omistamistani puvuista. Materiaali on todella tiiviin ja kankean oloista minkä tuntee myös puvun kuivapainossa. Puvun yläosan leikkaukset ja mittasuhteet ovat epäonnistuneet ainakin omaan kroppaan nähden. Hiat ja kaula-aukko ovat oikean kokoiset ja pituiset, mutta puku laittaa vastaan olkapäistä ja yläselästä. Pädlääminen puvulla on arviolta noin 30% raskaampaa kuin muilla verrokkipuvuilla. Hupun naama-aukon mitoitus suun kohdalta on huono ja puvun alaosa pyrkii painamaan leukaa ja alahuulta aiheuttaen pienimuotoista hankausta. Jalkojen osalta leikkaukset ovat onnistuneet. Hian- ja jalansuiden tiiveyskiristykset ovat myös hyviä ja esimerkiksi hanskojen päältä ei puku isommassakaan myllerryksessä ole päässyt nousemaan.

Lämpöisyys

Puvun paras ominaisuus on sen lämpöisyys. Puvulla ei ole tullut kylmä vaikka sillä ollaan oltu vedessä jo pakkasasteessakin tosin ei vielä ihan tositoimissa. Puvulla on tullut itseasiassa joka sessarilla kuuma ja se varmasti onkin puvun ainoa hyvä ominaisuus.

Käyttö

Puku kuivuu todella hitaasti. Ulkovarastossa kuivatellessa puku on ollut vielä aamulla märkä, kun taas verrokkipuvut ovat olleet kuivia. Puvun lämpöominaisuus ilmeisesti perustuu materiaalin tiiveyteen. Puvussa ei ole ns hengitysreikiä vaan ilman oikeen tuntee, kun se tulee ulos kaula-aukosta. Lyhyiden sessareiden aikana iho ja tukka tuskin kastuu. Mielestäni kelluttava puku haittaa pädläämistä ja haitta korostuu mitä pienempi lauta käytössäsi on. Oma lautani on 6´2 ja puvun kelluttamisen huomaa verrokkipukuihin verrattuna. Puku on kuivana raskaampi kuin verrokkipuvut, mutta tosiasiassa en osaa sanoa onko puku ollut ihan täysin kuiva niitä vertaillessa.

Kestävyys

Puvulla on pyöritty pesukoneissa eikä siihen ole tullut vekkejä eikä jälkiä vaikka muutaman kerran olen tuntenut evänikin jaloissa. Pukuun on tullut takapuolen kohdalle sisäpinnalle materiaalin erkanemista eli sisäosa ja ulkopinta on hieman erottunut toisistaan. Tämä saa aikaan eri kerrosten liikkumista ja kulumista minkä huomaa pienen ajan sisällä ohentuneena neopreeninä. Samanlainen ikävä ominaisuus on RipCurl puvuissa, kaikissa joita olen käyttänyt. Samasta syystä jouduin vaihtamaan RipCurl syyspukunikin. Rippi kesti vain kaksi vuotta.

Yhteenveto

Kelluttavuus ja kankeus haittaa pädläämistä. Jos olet pelkästään pidemmällä laudalla, erityisesti longboardilla niin kelluttavuudesta ei ole juurikaan haittaa. Retkeily- ja pakukäytössä hidas kuivuminen on iso miinus. Itse puen puvun kotona sisällä päälle joten haitta on melko pieni. En myöskään usko, että spotille ajaminen autolla puku päällä olisi ohentanut pukua takapuolesta. Muissa puvuissa poislukien Ripin puvuissa kyseistä ongelmaa ei ole ollut. Puku on lämmin ja se onkin puvun paras ominaisuus. Itselleni puvun kankeus pädlätessä sekä kelluttavuus on iso miinus. Kestävyyskin arveluttaa, mutta varmuuden asiaan tuo vain muutaman vuoden käyttö. Olen päätynyt siihen lopputulokseen, että pukua ei voi suositella eikä Visslan märkäpuvut päädy Offshoren valikoimiin.

Kategoria(t): Surf Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti