Flättien päivien surffikaaria

Teksti: Ella Ronkainen
Kuvat: Mikael Ashorn

Ella surfskate kouruViikonlopun retkeltä löytyi surffikaaria. Kuvassa Slide Surfskate Gussie Stingray 31″

Lauantaiaamuna puhelimen herätys soi hieman kuuden jälkeen. On aika pistää heti valot päälle, etteivät unet vie mennessään. Tarkistan säätiedotteen ja ristin sormeni mielessäni, ettei aamupäivän keli ole muuttunut sateiseksi. Olen lähdössä kokeilemaan kuinka surffaus sujuu vanhassa tukinuittokourussa. Keli vaikuttaa lupaavalta, vaatimuksena on muutaman päivän kuiva keli, jottei kouru ole liian liukas surffiskeittaukseen.

Nopea pysähdys huoltoasemalla, tuoretta kahvia sekä evästä retkelle. Aamuinen usva siivittää tien, ilmassa on jo syksyistä kosteutta. Onneksi sadepilviä ei näy ja aurinko pilkottaa ujosti pilven takaa.

Olen valinnut alle Australiassa sheipatun Slide Gussie Stingray 31″ surffiskaten. Surfskate tuntui aluksi erilaiselta verrattuna skeittilautaan tai cruiseriin. Surfskaten kääntyvä etutrukki mahdollistaa kaarissa sekä poolissa samantyylisen kokemuksen kuin surffatessa. Lauta on Sliden lyhyempää mallistoa, joka tuo kaariin nopeita käännöksiä sekä lauta tuntuu alla ketterältä.

Laudan kääntyviin Slide GEN3 etutrukkeihin menee hetki totutellessa ja kävin hakemassa varmuutta Härmälän, Oriveden sekä Savelan pumptrackeilta. Surfskaten tarkoitus ei ole maksimoida vauhtia, vaan saada surffauksen fiilis aikaan kurvailemalla sekä pumppaamalla vauhti sopivaksi. Lauta tuntuu kaarissa hauskalta ja pääsen surffauksen makuun. Lautaa on kiva käännellä ja kurvailla kauniissa maisemissa.

Ella surfskate uittokouruSlide Gussie Surfskatea on kiva käännellä ja kurvailla kauniissa maisemissa.

Aloitin surffiskeittauksen pandemian alkuvaiheessa puolitoista vuotta sitten ja vaihdoin hiljattain Carver-surfskaten Gussieen. Koen, että Gussie on suunniteltu hieman kokeneemmille surffareille ja se on mielestäni hyvä valinta, jos on jo hieman kokemusta lautailulajeista. Toki käy varmasti hyvin myös ensimmäiseksi laudaksi. Aloittelevalle surfskate-harrastajalle voi olla hyvä idea säätää trukkeja tiukemmalle, mikäli kaarissa lauta tuntuu liian epävakaalta alla. Sliden Gen 3 trukkeja säätämällä laudan käyttäytyminen muuttuu ja kannattaa myös kokeilla erilaisia asetuksia, jotta huomaa millaiset asetukset tuntuvat omaan menoon sopivalta.

Olen ollut valintaan todella tyytyväinen. Ostin lautani Offshoresta Tampereelta. Tämä on kyllä parasta puuhaa flättipäiviin ja syksyn myräköitä odotellessa!

Slide Gussie video tästä. Kuvattu Ylöjärven skeittiparkissa ja Offshoren waverampilla.

Advertisement
Kategoria(t): Surfskate Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Flättien päivien surffikaaria

  1. Paluuviite: Hämeenkyrö pumptrack | Surf & Skate & Snow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s