Lainelaudan vaha ja lainelaudan vahaus

Liikkeestämme löytyy montaa eri merkkistä surffivahaa erilaisille lämpötiloille. Alla on video jossa vinkkejä laudan vahaukseen. Käytä pohjalle aina basewaxia, sen päälle varsinainen vaha muodostaa hyvin bumbseja eli nyppylöitä. Bumbsit on oleellinen osa pitoa. Mitä kovempaa vaha on sitä paremmin bumbseja muodostuu ja siksi basewaxilla pitää pohjustaa lauta etenkin jos käyttää kylmän kelin vahaa. Basewax myös säästää varsinaista kelivahaa. Markkinoilla on myös soijapohjaisia vahoja, mutta ne suttaavat esim pukua älyttömästi eikä oikeen ole toimineet kunnolla, ainakaan cold-cool olosuhteissa. Vinkkinä, vahan saa pois helpoiten lämpimällä noin 40-50 astesella vedellä ja lastalla/vahakammalla. Kaikkia alla kuvailtuja vahoja löytyy Offshoresta. Lähetämme myös vahaa matkahuollolla mikäli et pääse surfshoppiimme. Matkahuollolla käytämme aina hiilikompensoituja lähetysmuotoja.

Greenfix

Greenfix on Ranskalainen ja ainoita euroopassa valmistettavia isompia ja tunnettuja vahamerkkejä. Greenfix vahat on myrkyttömiä, tehty 100% luonnontuotteesta. Pakkaus on kierrätyspahvia. Niiden erikoisominaisuus on hyvä pito, pysyvyys, bumbsien muodostus (poislukien icecold) ja auringon sietokyky sekä sitä ei kulu samaan tapaan kuin Bubble Gumia. Greenfix vahat eivät myöskään suttaa märkäpukua niin paljoa kuin muut vastaavan lämpötilan kelin vahat. Greenfixiltä löytyy ainoana valmistajana icecold lämpötiloihin eli 0-10 asteeseen ja toimii erittäin hyvin pakkaskeleissä ja Suomessa myöhäisestä syksystä aikaiseen kevääseen. Greenfix lupaileekin tuotteen toimivan vielä -11 asteen pakkasessa. Icecold vahaa ei kannata laittaa ylimääräistä vaan joka sessari hieman lisää. Väliin on hyvä laittaa aina silloin tällöin normaalia coldwateria sillä icecold ei muodosta bumbseja. Vahaa lauta ulkona aina kun käytät kylmän kelin vahoja, erityisesti icecoldia. Greenfix vahoja löytyy heti toimitukseen Offshoresta. Greenfixiltä löytyy myös recycled kierrätysmuovista valmistettuja leasheja eli karkuremmejä alkaen 32,90e. Pituudet 6-10´.

Bubble Gum ja Rob Machado

Bubble Gum on vuonna 1983 kehitetty surffivaha, jonka resepti on ollut sama tuosta ajankohdasta lähtien. Vaha on made in USA ja olemme todenneet sen yhdeksi parhaimmista kylmän (coldwater 5-12) ja coolin veden (14-22) vahoista Rob Machadon ja Greenfixin ohella. Rob Machado on myös parafiinitonta surffivahaa. Rob’s Organic Blend (R.O.B.) on myrkytön ympäristöystävällinen EKOvaha. Pakkaus on valmistettu nopeasti maatuvasta kierrätyspaperista johon on printattu soijamusteella grafiikka. Bubble Gum valmista Rob Machadon reseptillä olevan vahan tehtaassaan.  

Ei enään Sexwaxia eikä Sticky Bumbsia

Ekologisten ja ympäristön huomioon ottavien merkkien vahojen päätymisen valikoimiimme on yksi painavin syy vahan ominaisuuksien lisäksi.  Kaikkien Offshoren valikoimien vahojen etuna on pakkausmateriaalin ekologisuus. SexWax vahan ympärillä on muovikelmu ja Sticky Bumbs valkaistussa suojapaperissa on muovia ja se ei maadu. Ainakin minulta on livennyt tuulessa suojapaperi luontoon ja siksi haluan sen olevan ekologista ja maatuvaa, joten kyseiset merkit ovat tästä syystä poistuneet valikoimastamme. Kumpikaan vaha, Sexwax ja Sticky Bumbs ei ole luonnolle myrkytöntä ja niissä käytetään petroolituotteita kuten parafiinia, parafiinia ei ole luokiteltu ennen myrkyksi mutta nykyään on. Parafiiniä liukenee veteen. Sticky bumbs myös vanhenee nopeasti ja sulaa helposti auringossa. 

Basewax ja lämpötiloista

Offshoren vahat maksaa 4,50 e pala. Suosittelemme Greenfix Icecoldia aina kun vesi on alle 8 astetta tai ilman lämpötila menee pakkaselle. 8-10 asteiseen veteen suosittelemme Bubble Gum Cold wateria. 10-16 asteessa Greenfix coldwater on parasta. ROB Coolwater toimii 16-18C kuten Bubble Gum coolwaterikin. ROB coolwater on kuitenkin ihan ehdoton vaha, kun vesi on yli 15 C. Optimi lämpötila ROB Warm waterille on 19-23C. Lämpötilan mennessä yli 22 niin käytä ROB warmwateria. Greenwaxilta löytyy myös hyvää coolwateria joka toimii 15-20 C. Greenfix basecoat eli pohjavaha on vaha, jolla saa helposti bumbsit aikaiseksi laudalle. Myös Bubble Gum basewax on hyvää.

.

.


Advertisement
Kategoria(t): Surf Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Lainelaudan vaha ja lainelaudan vahaus

  1. Paluuviite: Greenfix surffituotteet Offshoresta | Surf & Skate & Snow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s