Softboard Indio Minilong

Summer waves Finland.JPGKesäiltasurffit ovat parhautta erityisesti, kun kesällä tuuli usein tyyntyy illaksi ja aallot selkenee. Kesällä valoa on käytännössä läpi yön. Yösurffit ovatkin ihan oma surf kokemuksensa! Hämärässä aallot tuntuvat isommilta kuin ovatkaan. Kelistä riippumatta pakkaan mukaan lähes aina softboardin, jota käytän surffisessareiden lopuksi väsyttyäni tai koko sessiolle mikäli aallot ovat liian pieniä lyhyelle laudalle. Softboardilla on helppo saada aaltoja ja se lähtee liukumaan aaltoon helposti. Indio 8´ minilong on juuri sopivan pituinen lauta suomiaaltoihin. Se ei ole liian pitkä, joten nose ei sukella (nosedive) helposti lyhyen periodin jyrkissä yli 30 asteen aalloissa. Litramääräisesti laudan tilavuus (86 ltr) on optimi, sillä pääsee aaltojen läpi eikä kelluttavuus ole korkkimainen. Litrat suhteutettuna normaaliin laudan leveyteen 22″5/8″ tuo lautaan myös käsiteltävyyttä eikä se ole pelkkä suoraan menevä aloittelijoiden vaahtoaaltojen lauta kuten moni sorftboardi on (joissa leveys 24″ ja yli) Tämän takia lautaa pystyy trimmaamaan aallossa ja kääntämään helposti bottom- ja topturneihin.

indio softboard finland surfing

Juha@pumppis (c)Turmis

Hieman normaalia lyhyempänä Minilong kääntyy huomattavasti ketterämmin kuin perinteinen 9 jalkainen softboard. Ketteryyden ja laudan keveyden ansiosta pienenkin aallon facelle pääsee helposti. Kyseisellä laudalla on niin helppo pädlätä ja ottaa aaltoja, että lautaillessa ei väsy juuri ollenkaan. Laudalla pystyy aloittelijakin helposti 3-4 tunnin yhtäjaksoisiin surffisessareihin. Lauta on yllättävän kestävä sillä se on käynyt Majakan kivillä useasti ja sillä on törmätty Leftin isoon kiveen. Laudan ydin on perus EPS epoksia ja pinta pehmeää luistamatonta materiaalia jota ei tarvitse vahata. Laudan pohja on kovapintainen. Laudan paras puoli näyttäytyy suomen kesäaalloissa, kun vesi on lämmintä ja taustalla merellä on punaisena laskeva aurinko sekä alla lämpimältä tuntuva softboard. Rannalle tultaessa kamat voi vaihtaa ulkona eikä pakun webastoa tarvitse kytkeä ajastimella päälle ennakoimaan sessareiden päättymistä. Surf´s up!

Videosta kannattaa klikata 720 tai 1080HD päälle. Lautaa voi vuokrata Offshoresta tai tilata itselleen oman sellaisen. Hinta on 360e evineen Offshoressa Tampereella.

Inio Minilong softboard

Advertisement
Kategoria(t): Surf Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s