Suomen lainelautaliiton syrjivä toiminta ja ISA disinformaatio

TIIVISTELMÄ

SYRJINTÄ

Suomen lainelautaliitto SLLL (yt 2684208-9) järjesti surffauksen SM kisat 2016, jossa osallistumisoikeutena täytyi olla syntyperäinen suomalaisuus. Tästä syystä kaksoiskansalaisuuden omaavaa Messiä ja suomen kansalaisuuden omaavaa Thiagoa ei päästetty kilpailemaan edes 2017 ja 2018. 2019 Messi olisi halunnut myös osallistua Brasiliassa oleviin ISA surf olympiakarsinta kilpiluihin edustamaan Suomea. Hän oli hankkiutunut Brasiliaan kisapaikkaankin tästä syystä. Lainelautaliiton ei olisi kuin tarvinnut ilmoittaa Messi kilpailun osallistujaksi. Tästä alkoikin purkautua toinen vyyhti, sillä osoittautui ettei Suomen lainelautaliitto ole ISA surf kattojärjetön jäsen eikä näin ollen voinut viedä asiaa eteenpäin eikä ilmoittaa osallistujia. Suomen lainelautaliitto mainostaa itseään yhä harhaanjohtavasti ISA jäsenenä vaikka se ei ole.

ISASURF

Finnish Sup & Surf Federation FSSF (yt 3078236-5) on kansallisen surffauksen kattojärjestön ISASURF:n virallinen suomea edustava jäsen ja edustaja. Asian voi tarkistaa ISASURF sivuilta tästä. Isa säännöissä on mainittu, että ISA jäsenyyttä ei voi jakaa kahden eri liiton kesken eikä jäsenyyttä voi mandatisoida toiselle osapuolelle. Jäsenmaksua ei voi maksaa yhdessä kahden järjestön (liiton) välillä vaan jäsenyys koskee vain yhtä ainoaa liittoa / maa. Näin on muissakin lajeissa.

Tässäkohtaa asiasta tulikin ongelma. Suomen lainelautaliiton jäsenyydellä ei voi osallistua ISA kilpailuihin eikä muihinkaan kansainvälisiin Isan alaisiin kilpailuihin. Kaikkiin kansainvälisiin kilpailuihin osallistuttaessa pitää olla Finnish Sup & Surf federation liiton jäsen ja voimassa oleva kilpailulisenssi, sillä FSSF on virallisesti suomalaisen surffauksen kattojärjestö. Lainelautailuliitto ei voi myöntää kilpailulisenssillä edustamaan Suomea. Lainelautaliiton jäsenyydellä ei voi saada Isasurf kllpailulisenssiä eikä vakuutusta. ISA surf kattojärjestö on kansainvälisen olympiakomitean alainen.

ISA ja olympiakarsintakilpailuihuin pitää olla Finnish Sup & Surf Federation FSSF jäsen eikä suomen lainelautaliiton. Tulevaisuudessa tämä tuo ongelmia sillä Kaliforniassa asuva Eeli Timperi on suomen tuleva olympialupaus. Eelin pitää olla Finnish Sup & Surf Federation FSSF liiton jäsen päästäkseen kilpailemaan ISA surf kilpailuihin. FSSF myös ilmoittaa kilpailijat ja suomen joukkueen ISA ja olympiakilpailuihin. Kaavio tästä.

Lainelautaliiton disinformaation tarkoitus on vain kerätä rahaa liitolle jäsenmaksujen ja kunta- sekä yritystukien muodossa, myös surffibussin. Disinformaatio on niin voimakasta että asioiden oikea totuus jää helposti taustalle. Lainelautaliiton ja Finnish Sup & Surf Federation hallituksissa on muutama kaveri keskenään ja emme tiedä minkälaisia taloudellisia intressejä asian järjestelyssä on, koska asiassa ei mennä sääntöjen mukaisesti. Kärsijöinä ovat lainelautailijat ja tulevat lupaukset. Kärsijöinä oli jo Messi ja Thiago, jotka eivät päässeet edustamaan suomea edes ISA kisoihin.

SURFFIBUSSI

Ilmeni myös, että tukijoilta lainelautaliiton surffibussiin saamat sponsorirahat nuoristotoimintaan ja lainelautailun edistämiseen eivät ole päätyneet lainelautaliiton tilille vaan yksityshenkilön tilille, katso artikkelin loppuosaan. Kuva tästä. Lainelautaliito on mainostanut surffibussi omanaan. Todellisuudessa surffibussi on vain ollut rahastusprojekti, josta lajiin tarkoitetut sponsorirahat kanavoidaan toisiin taskuihin kuin lainelautailun tukemiseen.

HISTORIA

Suomen lainelautaliitto väittää järjestäneensä kilpailuja vuodesta 2002. Todellisuudessa Suomen lainelautaliitto on perustettu vuonna 2015 siten, että pääkaupunkiseudulla toimineen Suomen lainelautayhdistys ry nimi on vaihdettu 2015 Suomen lainelautaliitoksi, jolloin Juho Mikkonen siirtyi yhdistyksen hallitukseen. Sen voi todeta myös virallisesta YTJ järjestelmästä, linkki tästä.

TAPAHTUMAKETJU TARKEMMIN

SYRJINTÄ ALKOI 2015/2016

Messillä ja Thiagolla on skilssejä edustamaan Suomea vaikka olympialaisiin. Liiton tehtävänä olisi saada Messi tai Thiago ISA gameseihin edustamaan Suomea eikä toimia Messiä ja Thiagoa vastaan kieltämästä heitä osallistumasta mm. ”virallisiin” SM kisoihin. Suomen lainelautaliitolla on ollut SM kisoihin osallistumisvaatimuksena Suomen kansalaisuus syntymästä asti eikä Thiagoa ja Messiä ole päästetty kisaamaan vielä vuonna 2018 eikä myöskään vuosina 2016 ja 2017. Suomen lainelautaliitolla ei ole ollut halukkuutta ajaa Messin tai Thiagon mahdollisuutta osallitua kansallisen tason surffikilpailuihin edustamaan Suomea vaikka kyseisillä henkilöt ovat halukkuutensa esittäneet. Messi oli jopa Brasiliassa paikanpäällä ISA:n järjestämissä olympiakarsintakisoissa ja valmiina edustamaan Suomea mutta SLLL ei tahtotilaa löytynyt. Suomen lainelautaliiton tulisi avata ovia eikä sulkea niitä. Ilmeisesti syynä on se, että Suomen lainelautaliitto ei ole ISA jäsen ja siksi ei voi viedä asiaa eteenpäin. Tämä tuli ilmi vasta 2018. Ristiriitaista on se, että lainelautaliitto ilmoittaa yhä olevansa ISA jäsen vaikka se ei ole. Lainelautaliitto kirjoittelee artikkeleita, joissa se mainitsee olevansa ISA jäsen. Lainelautaliiton kirjanpidostakaan ei löydy jäsenyyden maksusuoritusta. Lisää aiheesta artikkelin lopussa.

LAINELAUTALIITTO PENÄÄ JOPA PASSEJA RANNALLA

2016 Suomen lainelautaliitto kyseli myös Thiagolta ja Messiltä passeja rannalla, kuva isompana tästä. Kun toin nämä törkeät epäkohdat, syrjinnän ja epäasiallisen käytöksen ja ISA jäsenyyden esille, bännättiin minut Surf Suomi Facebook ryhmästä. Kuva isompana tästä. Lopputuloksena lainelautaliiton suhtautumisen ansiosta sekä Thiagolla ja Messillä ei ole enään halukkuutta edustaa Suomea lainelautailussa.

Suomen lainelautaliitto kysyy passejajukka kirjavainen selittelee

EDIT 14.8.18: Jälkeenpäin on käynyt ilmi, että Suomen lainelautaliitto ei ole member surffauksen kattojärjestössä ISASURF:ssa, jolloin Suomen lainelautaliitto ei voi valita eikä ehdottaa urheilijoita/joukkueita kansallisiin kilpailuihin eikä ISASURF gameseihin. ISA:han kuuluu ainoastaan yksi suomalainen lajiliitto/seura, jolla on oikeus ilmoittaa suomesta urheilijoita kansainvälisiin kilpailuihin ja gameseihin sekä olympialaisiin. Virallinen ISA tiedote tästä ja ISASURF maakohtaiset memberit voi tarkistaa katsoa tästä. Suomesta voi vain yksi liitto/seura kuulua hyväksytysti viralliseen kattojärjestöön, joka vastaa ISA:n alaisista surffikilpailuista ja virallisista Suomen kilpailuista sekä oikeuttaa toimia lajin virallisena kattöjärjestönä. Suomen lainelautaliitto ry ei voi toimia tästä syystä lainelautailun kattojärjestönä. SLLL harhaanjohtaa ihmisiä ilmoittamalla olevansa virallinen kattojärjestä ja ISA jäsen. ISA jäsenyyttä ei voi jakaa ISA sääntöjen mukaisesti minkäänlaisella sopimuksella.

ISA järjestoon voi liittyä kuka tahansa seura tukijärjestönä lähinnä sen takia, että tällaisen jäsenyyden ansiosta eri seurat saavat informaatiota ISA:n tapahtumista. Tukijäsen ei ole siis ISA member eikä tukijäsenellä ole ISA oikeuksia. Suomen lainelautaliitto ei ole edes tukijäsen. ISA Member jäsenyys on pitkä prosessi. Prosessissa ISAsurffille pitää esittää tietty seuran jäsenmäärä, kilpailut ja tapahtumat sekä opetus- ja valmennustoiminta. Kilpailuissa vaatimustasona arvosteluperusteet, säännöt j kilpailukutsut. Kaikki edellämainitut asiat pitää olla julkisesti esillä. Lisäksi liiton rakenne mm puheenjohtaja ja hallitus jäsenineen täytyy olla julkista tietoa ja esillä esim kyseisen liiton nettisivuilla. Suomen lainelautaliitosta ei saa selville kyseisiä asioita eikä sivuilla ole edes pienintäkään tietoa hallituksesta, ei myöskään kilpailusäännöistä ja arvosteluperusteista (edit: ovat päivittäneet jotain tietoja hallituksesta sivuillensa 23.11.2019, koska asiasta noussut keskustelua).

Suomen Lainelautaliitolla ei tähän ole liittomme puolesta valtuutusta edustaa liittoamme eikä asiasta ole päätetty mitään virallista Finnish Sup&Surf federationin puitteissa. Näin kommentoi entinen puheenjohtaja nykyinen kilpailuvastaava Jari Laakso puhelinkeskustelussamme 14.8.18. Hän mainitsee myös, että Finnish Sup&Surf federationin pöytäkirjoissa ei ole mitään mainintaa yhteistyöasiasta. Kysyttäessä Laakso mainitsi, että Suomen lainelautaliitto ei myöskään ole osa Finnish Surf & Sup federationia, eikä lainelautaliiton osallistumisesta Sup & Surf federationin toimintaan ole mainintaa. Finnish Surf & Sup federationin kotisivuillakaan ei ole mainintaa mikäli liitto tekisi yhteistyötä Suomen lainelautaliiton kanssa  (tilanne 14.8.2018 kuvakaappaus tästä). Samalla Laakso ilmoitti, että Finnish Sup&Surf federationille ei ole mikään ongelma ilmoittaa halukasta surfkilpailijaa ISA:n listoille omakustannehintaan,ja vastaanottaa mahdollisia lainelautailijakilpailija ehdokkuuksia muiltakin seuroilta. Nykyinen FSSF puheenjohtaja Jari Laine ilmoitti 10.8.2019, että lainelautaliiton kanssa ei ole mitään olemassa olevia yhteistyösopimuksia ja asia on hänelle uusi. Tämän jälkeen liitot keskustelivat keskenään ja tekivät sopimuksen, jossa lainelautaliitto ilmoittaa kilpailijat ja mahdollisen joukkueen FSSF jäseniksi, jollin heille aukeaa oikeudet kilpailla. Tällöin he kuitenkin kilpailevat virallisesti FSSF liiton nimissä. Asia on vahvistettu FSSF liitosta.

Surf SM

Viralliset Suomenmestaruuskisat joissa valitaan edustajia ISA kilpailuhin vaativat statukseensa ISA hyväksytyn seuran tai ainakin tietyn kilpailukirteerit täyttävän kilpailun, vähimmäisvaatimuksena kilpailuille on arvosteluperusteiden julkisuus. Kirjoittaja ei ota kantaa asiaan ovatko järjestetyt SM kisat viralliset vai epäviralliset. SM kisoissa ei kuitenkaan ollut virallista kisakutsua eikä minkäänlaisia kilpailusääntöjä mm. kuinka kilpailijan suoritus arvosteltiin. Tuomarointiin on omat erilliset vaatimuksensa. Lisäksi arvostelusäännöt ja kisasäännöt pitävät olla julkisesti saatavilla esimerkiksi seuran/liiton kotisivuilta samaan tapaan kuin FSSF sivuilta löytyy SUP kilpailusäännöt.

15.8.18 SLLL ilmoitti, että SM kisainfoa on päivitetty hieman ennen kisan alkua siten, että Thiagon ja Messin osallistuminen olisikin ollut mahdollista (mitälie tarkoittavat tällä). Muutettu ilmoitus on julkaisu vain lainelautaliiton facesivuilla. Tämä hämmentää erityisesti siksi, koska edellisenä päivänä lainelautaliiton kanssa käydyt puhelinkeskustelut ja viestit olivat selkeästi sillä kannalla, että osallistuminen ei ole vieläkään mahdollista, koska Thiago ja Messi eivät ole syntyperäisiä suomalaisia. SLLL Juho Mikkonen selvensi asiaa vielä kertaamalla, että Kalle Carranzan osallistuminen oli mahdollista aikaisempina vuosina, koska Kallen äiti on suomalainen ja Kallella on ollut suomen kaksoiskansalaisuus syntymästä asti. Koska asia käsittelee liiton toimintaa voi sen julkaista. Keskustelu tästä.Suomen lainelautaliitto sm kisaosallistuminen

Avataan nyt asiaa puoleltamme lisää ja osallistumisen eväämisen viimeisin selostettu syy oli se, että Messi voittaisi ja Thiago olisi toinen ja kilpailuta katoaisi näin selkeä pohja, eikä se asia olisi liiton kannalta hyvä. Puhelinkeskustelun (Sila-Kirjavainen) mukaan tämä olisi lainelautaliiton sponsorien kannalta epäedullista??? Mainitsin, että aikaisemmin kilpailuihin on osallistunut mm. eräs taitava meksikolainen surffaaja ja kysyin miten se on ollut mahdollista. Kysymykseen ei ole saatu asiallista vastausta, ainoastaan sellainen, että kyseisen surffarin äiti on kyllä suomalainen ja surffaajalla on ollut suomen kansalaisuus syntymästä asti. Tällaiset epäkohdat pitää korjata ja asioiden etenemiseksi asiaa on valotettu julkisemmaksi. Asia on ollut vireillä jo vuoden 2016 kisoista lähtien eikä asenne ole muuttunut tuona aikana yhtään. Korostan, että tämän blogitekstin kirjoittajalla ei ole henkilökohtaisesti ketään vastaan vaan tämä täytyy käsitellä näin jotta syrjintä saadaan liiton puolelta lopetettua ja jatkossa lainelautailuasiat muuttuisivat myönteisempään suuntaan oli ne siten minkä tahansa ry:n/liiton edustettavana.

EDIT 24.9.19 Suomen lainelautaliiton asenne suomisurffaajia kohtaan

Suomen lainelautaliitto väittää yhä kuuluvansa (tilanne 24.9.19, tarkastettu myös 20.2.2020) Isasurf kattojärjestöön vaikka olemme varmistaneet asian suoraan ISASURF järjestöltä että se ei pidä paikkaansa. Samalla selvisi että heillä ei edelleenkään ole oikeuksia nimetä urheilijoita eikä joukkueita eikä esiintyä lajin kattojärjestönä. Finnish Sup&Surf federationin puheenjohtajakaan ei ollut tietoinen mistään Suomen lainelautaliiton sopimuksista heidän kanssaan (24.9.2019 Jari Laine) eikä sellaiset kahden eri liiton sopimukset olisivatkaan mahdollista Isa:n sääntöjen vastaisena. ISA jäsenyyttä ei voi missään olosuhteissa eikä sopimuksilla jakaa. Lisäksi Suomen lainelautaliitto ei ole taho, joka voi keskustella olympiakomitean kanssa vaikka näin väittävät esimerkiksi opetusministeriön mukaisen Olympiatuen hakemisessa. SLLL väitteessään myös painottavat, että suomesta ei löydy riittävän taitavaa/taitavia urheilijoita edustamaan suomea esim ISA:n alaisiin kilpailuihin (Kato kuva alla, kuva ja txt on Purjelautaliiton julkaisusta 1/19).

Messias kyllä heittelee 360 aseen trikkejä ja aireja ihan Uniluodollakin eli varmasti pärjäisi kansainvälisissä kisoissakin. Pärjääminen ei kuitenkaan olisi prioriteetti 1 vaan suomen edustaminen ja että suomella olisi edustaja kisoissa. Kaikkien näiden asioiden summana asia on nostettu pöydälle sillä tällä tavalla toimiva liitto ei edusta kirjoittajankaan arvoja eikä yleisesti surfaajien asennetta ja näkemyksiä. Suomen lainelautaliiton toiminta myös estää urheilijoiden etenemisen, harjoittelun ja jopa kilpailemisen. Suomen lainelautaliitto ei ole ilmoittanut sitäkään minne sponsorien mm. Paulig, Pihlajalinna jne tukirahat kanavoidaan. Sponsorit tuskin ovat tietoisia tilanteesta. Vaikka Suomen lainelautaliitto ry ilmoittaisikin hyviä lautailijoita Finnish Sup&Surf Federation järjestölle, tulee lainelautailijan liittyä FSSF jäseneksi sillä lainelautaliiton jäsenyydellä ei saa kansainvälisiä ovia auki eikä esimerkiksi olympiakomitean tukia. Aiheesta asiallista keskustelua täällä. Kyseiset asiat on vahvistettu Suomen Olympikomiteasta. Olympiakomitea painotti asiaa, että Suomen lainelautaliiton jäsenenä ei voi saada OK tukea eikä SLLL jäsenyydellä voi osallistua kansainvälisiin kilpailuihin.

suomen lainelautaliitto

Todellisuudessa Suomen lainelautaliitto ry on perustettu vasta 2015 vanhan ry:n päälle vaihtamalla Suomen lainelautayhdistys ry:n nimeksi Suomen lainelautaliitto ry.  Asian voi tarkistaa yhteisötietojärjestelmästä eli YTJ:stä tästä.

SURF SUOMI

Minut bännättiin pois surf suomesta, koska aloin korjailemaan suomen lainelautaliiton valheellisia väittämiä julkisesti seuraavasti: Kuva isompana tästä. Ehdotin myös, että Suomen lainelautaliitto siirtyisi jaokseksi virallisen Suomen lainelautailun kattojärjestön Finnish Sup & Surf federationin (FSSF) alle. Tämä ei tietenkään ollut SLLL:lle mieleinen ehdotus. Finnish Sup & Surf federationin facbook sivuja hallinnoi Jari Laakso, joka on läheinen henkilö Suomen lainelautaliitolle, mutta hän ei edusta Finnish Sup & Surf federationin hallituksen linjaa ja toimii seurassa ainoastaan kilpailuvastaavana ja on mielestäni väärä henkilö hallinnoimaan FSSF Facebook sivuja. Tässä vaiheessa Suomen lainelautaliitto alkoi epäilemään, että joku muukin taho kuin he voisivat alkaa ajamaan Thiagon ja Messin mahdollisuutta osallistua ISA kisoihin edustamaan suomea. Tämä on ehkä suurin syy blokata minut pois, koska jos joku muu kuin Suomen lainelautaliitto ajaisi kilpailijoiden asiaa menettäisi liitto viimeisenkin luotettavuuden niiden ihmisten keskuudessa jotka eivät tiedä mitä kulissien takana puuhaillaan. Asia olisi todella epäedullinen SLLL:lle mikäli heidän poissulkemansa lautailijat pääsisivät toisen tahon ehdottamana kilpailemaan ISA kilpailuhin. Sopimusneuvottelut yhteistyöstä FSSF kanssa alkoivat tällöin välittömästi ja sopimusehdotukseen upotettiin sana yksinoikeus. Asiasta lisää alapuolella.

Ylläolevassa artkkelissa on myös väärää tietoa suomisurffauksen historiasta ja surffiskenen synnystä. Siihen voi tutusta tästä.

surf suomi suomen lainelautaliitto.png

EDIT 7.10.19 ISASURF:n sääntöjen vastainen ”Sopimus” julkistetaan

Finnish sup&surf federation virallisessa tiedotteessaan kertovat olevasa suomen lainelautailun kattojärjestöseura joka kuuluu ISASURF lajikattojärjestöön (johon SLLL ei kuulu), joka ilmoittaa ehdotetut urheilijat ISA SURF kansainväliselle järjestölle. Käytännössä FS&S Federationiin voi ilmoittaa lautailijoita mikä tahansa muukin seura mukaan lukien Suomen lainelautaliitto (katso kaavio alla tai tästä). Syyskuussa 2019 Suomen lainelautaliitolle tuli kiire sopia yksinoikeus FSSF kanssa urheilijoiden ilmoittamisesta, sillä Messin ja Thiagon saamiseksi ISA kilpailuihin kiinnostuivat muutkin tahot kuin lainelautaliitto. Tämän estääkseen pyrkivät he saamaan sopimukseen tuon yksinoikeuspykälän. Mikäli Suomen lainelautaliitto ilmoittaa urheilijan Finnish Sup&Surf federationille siirtyy tämä urheilija FSSF jäseneksi (SLLL joutuu maksamaan jäsenmaksun) ja FSSF ilmoittaa urheilijan tai joukkueen ISA järjestölleen heidän urheilijana ei siis suomen lainelautaliito ry:n jäsenenä. Näin ollen Suomen lainelautaliitto ei ole mikään varsinainen liitto eikä suomen surffauksen kattojärjestö vaikka niin väittävät. Tiedote on myös tehty siksi, ettei Suomen lainelautaliiton hallitus menettäisi kasvojansa. Suomen lainelautaliitto RY toimii siis vain ilmoittajana 🙂 🙂 🙂 johon heillä on yksinoikeusopimus FSSF kanssa.

ISASURF Suomi

SUOMEN LAINELAUTALIITON VUOSIKOKOUS

EDIT 22.11.19

Thiago on pyytänyt Jukka Kirjavaiselta osallistumista lainelautaliiton vuosikokoukseen ja viesteissään Jukka on myös toivottanut minut tervetulleeksi kokoukseen ja viemään lainelautaliiton asiaa eteenpäin. Thiago ja Juho ovat myös keskustelleet asiasta viestein ja puhelinkeskusteluin syksyn aikana. Kokous kuitenkin pidettiin salassa jäseniltä eikä kokouksesta ilmoitettu etukäteen jäsenistölle, ei minulle eikä Thiagolle. Kokous on pidetty 15.11.2019 Helsingissä. Jäsenenä olisin ollut halukas keskustelemaan 2020 toiminnasta sekä Thiagolla olisi ollut kehitysideoita. Kaikki asiat mitä olen ilmoittanut lainelautaliitosta ovat olleet totta ja tämä lainelautaliiton toiminta tukee asioiden totuudenperäisyyttä ja sitä, että esimerkiksi saatujen tukirahojen kanavointia ei haluta tuoda esille (katso alla SurffiBussi) 2019 lainelautaliiton tuotot olivat 0e ja jäsenmaksutuotot 10e, nämä luvut peräisin virallisesta tilinpäätöksestä. Jäsenmaksuja maksetaan rannalla käteisellä kuten itsekin olen heille maksanut. Vuosikokouksen ja ylimääräisten kokouksien salaus sekä toiminnan sulkeutuneisuus ei edistä avoimuutta. Suomen lainelautaliitto ilmoittaa toimivansa avoimesti vaikka ei toimi ilmoittamallaan tavalla. Kuka haluaa vielä olla tällaisen seuran jäsen ja tukea tällaista toimintaa? Kukaan jäsen ei ole päässyt pyynnöstäkään vuosikokoukseen. Kirjanpidosta ei löydy ISA jäsenmaksusuoritusta. Ihmisiä todellakin vedätetään.

Edit 27.3.2020 Olympiakomitea ehdottaa, että edellä julkaistavalla kaaviolla selitettäisiin yleisölle selkeästi Suomen lainelautaliiton status. Suomen lainelautaliitto on Finnish Sup&Surf fedrationin alainen seura/yhdistys eli SLLL toimii tavallisella seuratasolla. Finnish surf&sup federation ei ole myöskään Olympiakomitean jäsenliitto. Olympialaiset ovat siirtyneet 2021 vuodelle, joten tässä olisi aikaa tehdä muutoksia sekä kiireellisiä ISA ilmoittautumisia (aikaraja niihin ei siirretty). Edellä kaavio mistä näkee millä mandaatilla seurat/yhdistykset voivat toimia. Seuratason- ja yhdistysten jäsenyydellä ei pääse kansainvälisiin ISA kilpailuihin vaan jäsenen pitää olla lajin kattojärjestön Finnish SUP&SURF federationin jäsen ja FSSF ilmoittaa kaikki kilpailijat ja joukkueet ISA kansainväliseen kattojärjestöön (tästä on kyse Suomen lainelautaliiton ja Sup&surf federationin sopimuksessa, katso yllä). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Suomen lainelautaliiton ja FSSF välinen sopimuksella ei ole minkäänlaisia mandaatteja eikä valtuutuksia. Kun FSSF haki 2015 ISA jäsenyyttä niin hakemukseen on laitettu Juho Mikkosen sähköpostiosoite kohtaan lainelautailuasiat, koska liitolla ei ollut lainelautailusta kokemusta eikä kaavakkeen kohtaan saa laittaa vastaavaksi samaa henkilöä, joka vastaa muista ISA lajeista kuten SUP. Tämä asia on tullut yllätyksenä FSSF nykyiselle puheenjohtaja Jari Laineelle ja siksi hän haki FSSF liittoon ns. lainelautailuvastaavaa hoitamaan ISA asioita. Asiasta nousseen kohun vuoksi FSSF päätti jättää toistaiseksi lainelautailuvastaavan hakuprosessin kesken. Kyseisen paikan täyttäjä toimisi siis Suomen surffauksen vastaavana lajipäällikkönä Finnish Sup&Surf federationissa, ei Suomen lainelautaliitossa. Koska paikka on FSSF:ssa vielä avoin, esittelee Juho Mikkonen mielellään tuota sähköpostia ISALTA hakeakseen uskottavuutta puheilleen.

Seurat / Yhdistykset voivat kukin ilmoittaa mahdollisia ehdokkaita FSSF kattojärjestölle.

Kuva isompana tästä ja sitä saa jakaa!

SUOMI SURF

SurffiBussi

Loppuvuodesta 2019 Suomen lainelautaliiton SurffiBussin toiminnassa rahaepäselvyyksiä.  Pihlajalinnan mukaan summa on merkittävä. Helsinki surf shop on kustantanut laudat ja märkäpuvut tukeakseen SurffiBussin toimintaa joten surfshopin puolelta toiminta on ollut vilpitöntä. Suomen lainelautaliiton SurffiBussille lainelautaliitto on saanut sponsorirahaa Pihlajalinnalta, mutta rahasumma ei ole mennyt olemassa olevalle Suomen lainelautaliiton tilille vaan suoraan erään lainelautaliiton hallituksen jäsenen henkilökohtaiselle tilille. 2019 lainelautaliiton kirjanpidon tuloslaskelmassa saadut tuotot ovat 0eur. Taseen perusteella lainelautaliiton surffibussista ei siis tule senttiäkään lainelautailun hyväksi lainelautaliitolle. Missä on Fazerin, Pihlajalinnan jne sponsorituet?

Suomen lainelautaliitto tase

fazer2020 Fazer on sponsoroinut Suomen lainelautaliiton surffibussia. Olisi mielenkiintoista tietää meneekö nyt 2020 Fazerin SLLL:lle sponsoroidut rahat Suomen lainelautaliiton tilille vai jonnekin muualle ja miksi tällainen rahastava taso on olemassa? Ainakin Fazer mainostaa surffibussia lainelautaliiton surffibussiksi ja siten se varmasti esitelty Fazerillekin. 2020 lainelautaliiton tuloslaskelmassa on 2500e summa, mutta se on laskutettu pois markkinointikuluina joten tilikausi jää tuloslaskelmassa jopa n 8e tappiolliseksi eli yhtään senttiä ei jää tästäkään esim kansainväliseen kilpailutoimintaan.

SurffiBussi

Keskustelut julkaistaan julkisena, koska käsittelevät Suomen lainelautaliiton asiaa eikä niissä ole mitään henkilökohtaista. Lisäksi lupa asioiden julkistamiseen (kuva alla) on tullut suomen lainelautaliiton hallituksen jäseneltä, Juho Mikkoselta.

SLLL ei julkisesti

Edit 1.4.2020 Jukka Kirjavainen ei ole enää suomen lainelautaliiton puheenjohtajana.

SURF SM2018

Surffin ”Sm” 2018 kilpailuista ei ole paljoa raportoitavaa. Koska Messi&Thiago eivät saaneet vieläkään osallistua niin päätin itsekin jäädä pois kilpailusta. Molemmilla olisi ollut halua osallistua ja erillinen pyyntökin esitettiin. Lopulta pidettiin omat sessarit Majakalla missä oli muitakin. Thiagon ja Messin syrjintä ei ole hyväksyttävää. En ymmärrä miksi Suomen lainelautaliitto toimii syrjivästi Thiagoa ja Messiä kohtaan.

Thiago ja Messi kävivät myös kisaspotilla ja tyylinäytteet edellä.

Thiago suomisurf

Messi Suomisurf

Lopuksi Messi&Thiago menivät Herrikselle surffaamaan sillä heillä oli ammattikuvaaja mukana. Itse halusin saada kameraan tyttöjen surfausta, joten päätin mennä kuvamaan kilpailujen tyttöjen finaalin, josta tulee myöhemmin kunnollinen editti. Samalla tuli myös kuvattua miesten Surf SM2018 finaalirunit , joita saa ladata ja käyttää vapaasti.

Tytöillä olikin asenne ja meno keskenään esimerkillistä. Iso arvostus ja heistä kuuluisi ottaa mallia.

Finaalien jälkeen ajattelin ajella Porikotiin, mutta meninkin Uparolle. Uparolla oli Petteri Co. ja Roosa. Uparo toimii harvoin hyvin piilaavasti, joten puku päälle ja veteen. Loppuyhteenvetona viikonloppu oli surffillisesti mukavaa sillä perjantain lepposa pumpparin lonkkari&SUP setit ja uskomaton auringonlasku kruunasivat koko viikonlopun. Timpille ja Ehikselle kiitos seurasta!

Uparo.jpg

Advertisement
Kategoria(t): Surf Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Suomen lainelautaliiton syrjivä toiminta ja ISA disinformaatio

  1. Paluuviite: Suomi Surf SM 2020 | Surf & Skate & Snow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s