Jäätilanne Porissa

Kävin muutama päivä sitten ihan uteliaisuuttani katsomaan keliä Porissa. Tarkoituksena oli nähdä ahtojäissä kulkevia aaltoja. En ole koskaan nähnyt niitä, mutta nyt olen kokemusta rikkaampi. Aalto menee ahtojään alla ja kohtuullisen kiinteän ahtojään päällä voisi periaatteessa mennä aaltoa lumilaudalla. Tosin se voisi olla melko hazardia. Jäämassan välissä saattaisi alkaa ahdistamaan. Joutuuko hommaamaan kelluntapuvun 🙂

Herräinpäivät on periaatteessa avoin, mutta siellä ajelehti kökköjä. Koskaan aikaisemmin en ole nähnyt Herriksen murtuvan säännöllisesti rightina niemen keskeltä ohi ”kiven” (Herriksen kivi -spotti). Suurelle osalle tuo ei kerro mitään, mutta ne ketkä tietää niin voi kuvitella miltä se näytti livenä. Videon laajakuva latistaa 50%.
 

Yllätykseksi huomasin, että Herriksen lefti on surffattavassa kunnossa, ei jäitä eikä ajelehtivia kökköjä. Virta vie kuitenkin kohti jäätä ja todennäköisesti jään allekin. Välikössä oli jäävuoria joita päin aallot löi ja Välikköspotin aaltojen seassa oli runsaasti jääkökköjä. Majakalle pääsee kuukauden päästä, Uniluodon leftille hieman aikaisemmin. Olettamuksella, että säät pysyy tällaisina ja aurinko paistelee. Mikään kiire ja hinku ei suoranaisesti ole, koska snoukkahommat vie taas miestä 1-0. Keväthän ei ole aaltojen puolesta otollisinta aikaa vaikka tuulisikin.

Advertisement
Kategoria(t): Surf Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s