Lib tech Round Nose Fish

yuwjKyseisellä laudalla on laskettu nyt sen verran, että laudan ominaisuuksista voi kirjoittaa. Laudalla on laskettu monenlaisessa maastossa, suomi”pyydaa” takamaastoissa ja pehmeillä/jäisillä hoidetuilla rinteillä. Ensimmäiseksi perehdyn laudan kääntymisominaisuuksiin sillä laudan hallinta ja kääntämisen fiilis on nyt ilmeisesti pop 2016. Laskiessani laudalla tuli usea kysymään, että mikäs se lauta noin kääntyy.

Lauta on direktionaali, joten se lähtee käännökseen rauhallisesti ja kiihtyen kohti käännöksen loppuvaihetta. Perää kohden laudan kääntösäde jyrkkenee ja laudan riittävä jäykkyys ja camber sheippi takana (takasiteen alla) mahdollistavat käännöksen loppuvaiheessa kiihtymisen ja käännöksen tiukkenemisen. Kyseistä ”potku”ominaisuutta kaipasin Nitron Quiveriin. Round Nosen taili on riittävän jäykkä eikä perä anna periksi jäälläkään eikä vauhdin äärirajoilla. Lauta sietää vauhtia riittävästi. Vauhdin kasvaessa tulee käännöksistä helposti liian nopeita. Laudan lyhyt kääntösäde tekee laskemisesta myös hienon näköistä sillä henkilökohtaisesti itse en pidä ollenkaan osittain käsien varassa ”makaavantyyppisestä” eurocarvesta. Libtechillä ei tarvitse laittaa painoa käden varaan vaan G voimat saa pidettyä laudan kantilla.

Perus eurocarvesta en saa lautafiiliksiä eikä se oikein anna kirjoittajalle kiksejäkään. Kiihtyvät käännökset sekä laudan sheipeillä ajo on mieleeni ja se onnistuu tällä laudalla. Millään aikaisemmalla laudallani ei ole ollut selänpuolen käännöksen tekeminen yhtä helppoa. Lauta ei lähde pompottamaan eikä kantti luista alta. Laudalla saa tehtyä helposti jopa rinteen yläpuolelle suuntaavia käännöksiä. Laudalla pysty carvailemaan kädet selän takana. Pehmeällä lumella laudalla voi nauttia samantapaisista käännöksistä kuin kovalla lumella eli powder carvea.
 Luottaa!Laudan V perä on melko mieto ja taili ei uppoa kovinkaan paljoa lumeen pehmeässä mikä on hyvä asia laudan luonteelle. Banana V + rokkeri saa kuitenkin aikaan kelluttavan tunteen ja nose pyrkii pehmeässä ylospäin. Puuteriin nose voisi olla vielä leveämpikin. Laudassa on V banana sheippi joka autaa kaikenlaisissa slide- ja butter trikeissä.

Carving tricks ja butterit on se snoukkajuttu nyt 2016 mitä reenataan. Bananasheippi helpottaa carving trikkien tekemistä. Niitä tullaankin talven aikana harjoittelemaan.

Lauta täydensi juuri sen aukon lautavalikoimassani, jota viimekaudella jäin kaipaamaan. Nitro on enemmän snowsurf tyylinen/painoitteinen ja se sopii paremmin myös metsälaskuun ja pehmeään lumeen. Libin laudassa on perus 4×4 Burton siteet ja ne on laitettu muutaman tuuman taakse, stanssi on noin 53cm ja kulmat on laitettu heittämällä mieleiseksi, ehkä jotain 30 edessä 15 takana.

Advertisement
Kategoria(t): Snowsurf Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Lib tech Round Nose Fish

  1. Paluuviite: Surffisimulointi | Longboard & Snowscoot & Surf

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s