SNOWSURF 2

Libtech julkaisi loppukesästä uuden lumilautamallistonsa kaudelle 2016 jolloin silmään pisti todella mielenkiintoinen malli Round Nose Fish. RNF laudan on suunnitellut Matt Baylos ja lautaan on yritetty saada mahdollisimman surffattava fiilis. Laudan kehittelyssä yhteistyökumppanina on  Lost surfboards, jossa Matt on perustajaosakas. Laudan flexi on 6.5/10 ja flexi on viritetty tailista jäykemmäksi. Lauta on pyritty tekemään kiertojäykäksi, joten sen pitäisi toimia myös carvingissa normaali rinneolosuhteissa. Nose on kaikkien snowsurffien tapaan leveä mikä tarkoittaa, että laudan kokonaispituus voi olla perinteiseen twintip tai allmountain/freeride sheippiin nähden huomattavasti lyhyempi. Laudan kokonaispituus on 159cm ( 5’2.5″). Moni vanhan liiton takamaastojen laskija pitikin viimetalvena hankkimaani Nitro the Quiveria spexien mukaan liian lyhyenä. Väite ei pidä paikkaansa sillä snowsurffien sheippi suosii käyttämään lyhyttä lautaa. Suosittelen kokeilemaan näitä uuden sheipin omaavia lautoja. Nitro ei ole liian lyhyt, mutta jäin kaipaamaan siihen hieman lisää jäykkyyttä suomiolosuhteisiin nähden. Snowsurffeissa on muutenkin erilainen sheippi kuin normi snoukissa. Pelkkä surffilaudan ulkonäkö normaalissa lumilaudassa ei tee lumilaudasta snowsurffia vaan esimerkiksi nose, swallowtail ja muut sheipit on tehty nimenomaan toimimaan lumella ja aivan omalla tavallaan. Erilaisen sheipin takia snowsurffauksessa on erilainen laskutekniikka kuin normaalisti snoukatessa. Snowsurf laskutekniikka on lähelle lainelautailua painonsiirtoineen (käännös lähtee noselta, etujalalta) ja jalkojen painotuksineen kääntyessä (takajalalla). Kevennys tapahtuu käännöksen kulmapisteessä samaan tapaan kuin lainelaudalla. Tekniikassa ei perinteisen snoukka eurocarven tapaan laiteta painoa ollenkaan käsille (käsiä ei myöskään kurkoteta ulospäin ->erilainen painotus), jaloilla painotus on myös hieman erilainen sekä kevennys tehdään eri vaiheessa. Erot ja tekniikan huomaa allaolevasta videosta. Käännöksen oikeisesta ja täydellisestä onnistumisesta saa samat fiilikset kuin lainelautailussa. Snowsurffauksessa käännökset ovat yksi olennaisimpia juttuja. Snowsurffaus on hyvää treeniä oikeaan lainelautailuun. Moni Nitroa testannut on kysynyt miten pystyn edes laskemaan sillä, se ei ole helppoa, ei ole lainelautailukaan.

Snowsurffauksessa laskeminen ja laudan hallinnan tunne ovat tärkeimmät asiat. Käännösten täydellinen tekniikka avaa laudan sheipin laskijalle. Omaa laskuaan analysoi usein jäljistä. Laskujäljen ja siitä aiheutuneen tunteen muistaa, kun näkee oman laskujälkensä tasaisena ja yhtenevästi kaarevana lumella. Kovemmalla lumella jäljistä pystyy päättelemään laudan leikkausjäljen ja sen onko painotus ollut oikeassa pisteessä vai onko lauta alkanut pompottamaan. Pompottaminen johtuu tekniikka- tai varusteiden säätövirheestä. Siteiden kallistukset, stanssi sekä keskityksen ja kulmien säätäminen on tarkkaa puuhaa. Samoin käytettävät siteet ja kengät. Nauttiakseen käännöksistä ja laudan sheipistä ominaisuuksista tulee kaikkien osa-alueiden, varusteiden ja tekniikan, natsata yhteen.

Matt Baylosin lumella oleva laskutyyli ja yhteistyö Lost surffilautoja valmistavan lautafirman kanssa teki tuotteesta jo alkuvaiheessa mielenkiintoisen. Olin hakenut juuri kyseisen tyyppistä hieman jäykempää vaihtoehtoa Nitro the Quiver swallowtailin rinnalle. Libin banaanirokkeria on yhdistetty mielenkiintoisella tavalla camberiin. Laudassa on tavallaan camber rocker camber eli banana rocker (C3 hybrid camber). Mielenkiitoiseksi jää toimiiko takaosan camber ja etuosan camber yhdessä bananarokkerin kanssa. Stanssi on kuitenkin 2.5″ taaksepäin, joka on huomioitu bananrokkerin keskipisteen valinnalla.

Sidecutia on melkoisesti vastaaviin lautoihin verrattaessa radiuksen jäädessä 8.3 metriin, sivuleikkaus on directionaalinen. Mattin ideologiaa seuraavassa videossa.

Olen aina pitänyt Mervin manufactoryn tuotteista ja ideoista sekä ideologiasta. Päätös laudan ostamiseen ei ollut vaikea. Tiesin, että Mervin on irtautunut Quiksilveristä joten merkin maahantuontiverkosto on muuttunut. Mervin tehtaan merkit ovat Libtech, GNU ja Roxy. Pienen googlettelun jälkeen huomasin, että kyseisen laudan ostaminen euroopasta olisi vaikeaa. Otin yhteyttä Forumin Interiin eli myboard.fi lautakauppaan ja laudan saaminen onnistui heidän kauttaan. Myboard.fi lautakauppa myy Libtech lautoja.

Laudasta tulee parempaa käyttökokemusta myöhemmin. Tarkoitus olisi opetella lumessa laskua tähän tyyliin 0:25-035 (mikäli tulee lunta) ja koittaa soveltaa lumella opittua tekniikkaa vedessä talven jälkeen. Perinteinen surffityylinen carving on nostamassa suosiotaan erityisesti ilman hyppyretä (slide, butterit…) tehtävien trikkien välissä. Kyseinen surfstyle tyylisuunta ja käännöksen täydellisyys on mahdollisesti ”the juttu 2016snowsurfing 2015 boomin jatkeeksi.

Carvingin sekaan on myös kiva heitellä slashejä, jollaan puhua surfcarvesta tyyllillisesti.

tai reenata cutbackejä bankkeihin, pipessä, törmillä…surfstyle!

Mervininillä on ollut aina hyviä keksintöjä, jotka ovat vaikuttaneet joko lumilautailun laskutyyliin tai lautojen valmistusprosessiin, mutta ennekaikkea Mervin tunnetaan puhtaasta egologisuudesta ja Made in Usa käsintehdyistä laudoista. Egologisuus on todellista eikä mitään bambuhömppää. Sitä on vaikea kuvata muuten kuin katsomalla seuraava video.

Lautaa on vain yhtä kokoa 159cm ja tarkat mitat mitat seuraavasti:

Size (cm) 159
Effective Edge (mm) 1070
Tip Width (mm) 314
Waist Width (mm) 269
Tail Width (mm) 297
Sidecut Radius (m) 8.3
Stance Setback (in) 2.5
Stance Range (in) 19.5-24.25
Rider Weight (lbs) 140+
Width Wide
Advertisement
Kategoria(t): Snowsurf Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: SNOWSURF 2

  1. Paluuviite: Surffisimulointi | Longboard & Snowscoot & Surf

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s