Miller Venice longboard

Miller Division longboards on Offshoren uusin merkki. Se on espanjalainen surf & skate -valmistaja, joka tekee lautoja, longboard suojia ym kaikkiin laudalla tapahtuviin tarpeisiin.  Venice on Millerin freeride/downhill dekeistä lähinpänä freerideä. Se on 36” pitkä ja 9,9” leveimmillään, malliltaan lähes symmetrinen pyöreäreunainen brick-shapellinen topmountti. Trukkien välimatkaa voi säädellä 23”:sta 26”:an. Kevyessä laudassa on kahdeksan kerrosta vaahteraa, rengaskaivot ja ärhäkkä concave, ominaisuuksiltaan hyvin yksinkertainen.

Ennakkoluuloja näin yksinkertaiseen dekkiin toki oli, mutta vaikka laudassa ei olekkaan mitään sen kummoisempia ominaisuuksia kuin concave, lukitsee se jalat täysin. Concavea voisi kuvailla tub-concaveksi. Se on keskeltä melkein flätti, mutta nousee jyrkästi reunoilta. Näin ollen laudalla voi rennosti potkutella ja kun jalan kääntää poikittain, saa hyvän tuntuman lautaan. Concave kulkee koko laudan läpi ja näin ollen jalkoja voi pitää missä haluaa, kaikki tila on käytössä. Jalkojen alla lauta on todella mukava, se on sopivan kokoinen ja turha puu on jätetty pois. Vaikka Venice on 9,9” leveä, se ei sille tunnu, kiitos concaven. Leveyssuunnassa lauta on juuri sopiva, jotta jalkoja ei tarvitse liikutella turhaan. Tailia on riittävästi, kun pitää takatrukkeja sisässä. Lisäksi lauta on täysin stiffi ja rengastilaakin on riittävästi. Lautaan saa rakennettua todella matalan setupin.

Kestävyyden puolesta lauta on riittävä siihen mihin se on suunniteltu. Hurjaa freestyleä reunat eivät kestä, mutta peruskolhut se ottaa mallikkaasti vastaan. Myös yön yli kestäneen vesisateen Venice kesti pihanurmikolla vailla minkäänlaisia vaurioita. Millerin Venice todistaa sen, että pitkä rivi ominaisuuksia ei tee laudasta sen parempaa, se on yksinkertaisuudessaan toimiva.

Jos jotain negativista haluaa keksiä, niin rockerin ja kicktailin puute. Venice on pituussuunnassa täysin flätti. Rockerin puute yhdistettynä alkuperäiseen grippiin (Jessupin tapaista) aiheutttaa pientä jalkojen lipsumista ja tietynlaisen vastavoiman puutteen. Näinpä suositeltavaa on hankkia karkea grippi jalkojen alle, jos meinaa puskea kovaa. Tietenkään tämä ei ole välttämätöntä, koko arvostelu on tehty alkuperäisellä gripillä jolla kaikki perusfreeride onnistuu. Yksinkertaisuudessaan  laudalla on helppo kikkailla standupslidee ja freeridee ja se sopii niiden aloittamiseen paremmin kuin 3xkalliimmat rockerlaudat. Laudan erityisalue onkin cityfreeride (puistomäet, autotiet, pyörätiet, jalkkikset…). Laudasta saa kylläkin säädettyä tailia takajalan taakse. Soveltuvuus freeride, cityfreeride, allround longboarding&kruisailu.

Veke M, Sabre 38 ja Cadillac Swingers
Joel H, Caliber 44 ja Remember Savannah Slammah
Oskari H, Lush tkp 184mm ja Mini Zombie Hawgs
Miller Venice complete alkaen 209e

Offshore kiittää Veikka Martikaista, Oskari Hakalaa ja Joel Hakalaa sekä Kuopion skeneä!

Advertisement
Kategoria(t): Longboard Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s