Lainelauta Offshore 7 Evo

Offshore Evo7

Offshore Evo7 lainelauta

Testattua ja toimivaa kirjoittajan omaa sheippiä erityisesti suomisurffia ajatellen. Laudalla on voitettu kerran 2012 SurfSM ja oltu kakkosijalla kerran 2011. Lauta edustaa uudenlaista hieman radikaalimpaa suunnittelua lainelautailussa. Vähäinen rocker (nose to mid) yhdistettynä reilusti leikkaavaan sidecuttiin ja reileihin tekevät laudasta nopean ja kääntyvän. Laudassa on tailrockeria eväalueella kääntyvyyden lisäämiseksi. Päälipuoleltaan flätti dekki luo jalan alla tarkan tuntuman.

Oikea suhde laudan volyymillä, rockerilla ja pohjamuodoilla takaa nopeat vauhdit pienemmistäkin aalloista shortboard:maisilla ominaisuuksilla. Laudan perä on myös shortboard mallia thruster squash ja evät ovat FCS plugeilla yhdistettynä oikeaan kallistukseen ja kulmaan laudan sheipin kanssa. Pohjamuodot ovat concave to double concave sivueville to vee takaevälle ulos. Nose on kapeahko, suhteellisen terävä, mahdollistaen tiukatkin cutbackit ja late takeoffit sukeltamatta jyrkän suomiaallon alle, terävä nosesheippi ei myöskään lähde ”reilille kyntämään” hitaammassakaan vauhdissa. Aivan nosessa on myös rockeria estämään ns nosedive. Kapea nose + mieto rokkeri + pohjan sheippi ( konkka edessä ja channelit eville, vee perä ja 50/50 reilit) on perusominaisuuksia kokemukseni mukaan hyvälle suomisurffilaudalle ja avain mukavaan ja helppoon suomisurffiin.

juha surf evolutionjuha surf evolution 2

Evolla on yhtä helppo ottaa aaltoja ja pädlätä kuin longboardilla. Evo kääntyy ja on ketterä kurvailla aallolla kuin shortboard mutta lähtee karvaankin mikäli tykkäät ajella välillä kauas feissille. Dekki on perinteinen kevyt ja värinää absorboiva polyuretaanihartsi puustingerillä, viimeistelylakkaus on pinnaltaan sanded, väri valkoinen 7’7×22.5”x3,4”. PUR laudat ovat parasta härmäsurffiin.

Lauta toimii kaikenlaisessa aallossa Suomessa ja ulkomailla erityisesti jos haluat ottaa mukaan vain yhden laudan. Lauta on isommassa aallssa carve tyyppinen ja sillä saa vedenkin lentämään käännöksissä melko helposti.

juha sila surfing

Kategoria(t): Surf Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Lainelauta Offshore 7 Evo

  1. Paluuviite: Kesäsurffit | Longboard & Snowscoot & Surf

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s